Görüş Bildir
Haberler
Kanada Başbakanı, Suriyeli Mültecileri Kapıda Karşıladı

etiket Kanada Başbakanı, Suriyeli Mültecileri Kapıda Karşıladı

Onedio Medya
11.12.2015 - 16:23 Son Güncelleme: 11.12.2015 - 20:21

Ürdün'deki kamplarda bulunan 300'e yakın sığınmacı, askeri nakliye uçağıyla Kanada'ya götürüldü. Suriyeli sığınmacıları karşılayanlar arasında Kanada'nın yeni seçilen Başbakanı Justin Trudeau da vardı. Trudeau özellikle çocuklarla ilgilendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kanada hükümetinin, şubat sonuna kadar 25 bin Suriyeli mülteciyi ülkeye yerleştirme sözünün ardından, ilk grup mülteciyi taşıyan askeri uçak dün gece Toronto’ya vardı.

163 mülteci Toronto Havaalanı’nda, Başbakan Justin Trudeau tarafından karşılandı. Trudeau uçaktan inen Suriyeli çocuklara, kendi elleriyle kaban ve montlar hediye edip giydirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gönüllülerle birlikte uçağın Toronto’ya varışını beklerken, havaalanı personeliyle ‘selfie’ de çektiren Trudeau, “Bu çok güzel bir gece. Bir uçak dolusu yeni Kanadalı’ya, Kanada’nın ne demek olduğunu anlatmakla kalmayıp aynı zamanda tüm dünyaya, çok zor bir durumdan kaçan bu insanlara kalbimizi nasıl açtığımızı da göstereceğiz” dedi.

Göç, sağlık ve savunma bakanlarıyla Toronto belediye başkanı havaalanında Trudeau’ya eşlik ederken, muhalefet partilerinin yetkilileri de mültecileri karşılama töreninde hazır bulundu.

Diken ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
426
132
41
6
6
3
0