Görüş Bildir
Haberler
Kan Şekerini Ölçen Geçici Dövme Üretildi

Kan Şekerini Ölçen Geçici Dövme Üretildi

Teknolojik.Net
18.01.2015 - 23:48 Son Güncelleme: 19.01.2015 - 00:11
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaliforniya Üniversitesi'nden Amay Bandodkar isimli araştırmacı insanlarında kanındaki glikoz miktarını hafif elektriksel akım kullanarak ölçebilen esnek bir sensör üretti.

Bilindiği üzere diyabet hastaları için kandaki şeker miktarının gün içerisinde bir kaç kez ölçülmesi hayati önem taşıyor ve bu seviyelere göre insülin iğnesine ihtiyaçları olup olmadıkları takip ediliyor. Ancak bir çok insan iğneleri hoş olmayan bir şey olarak gördüklerinden dolayı kan ölçümlerini yaptırmadıkları için kendi sağlıklarını büyük bir riske sokmaktadırlar. Bandodkar'ın ürettiği bu yeni sensör acısız, ince bir geçici dövme kağıdına basılmış ince elektrotlar barındırıyor. Böylece hasta kullanımdan sonra isterse çıkarıp atabiliyor.

20 ile 40 yaşlarında 7 kişiden oluşan denekler üzerinde denenen bu sensör ile sandviç gazoz içerek kan şekerlerindeki değişimler gözlendi. Denemelerden sonra ölçümler analiz edilebilmesi için deneklerden alınarak incelendi. Bandodkar'ın dediğine göre ileride bu sensörlerin bluetooth yayın yapabilmeleri sağlanarak test ölçümlerinin direkt olarak hastanın telefonuna gönderilmesi hatta bu sonuçların doktorlar ile paylaşılmasına olanak sağlanabilecek.

MilliyetTeknoloji.com

Kaynak: http://www.milliyetteknoloji.com/kan-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0