Görüş Bildir
Haberler
Kamu Harcamalarında '6 Yıllık Denetimsizlik'

Kamu Harcamalarında '6 Yıllık Denetimsizlik'

FreiGeist
16.05.2016 - 12:09

TBMM Başkanlığı 'Kamu idareleri ile sosyal güvenlik kurumlarının bütün gelir-giderlerini ve mallarını Meclis adına denetleyen' Sayıştay’ın 2005’ten 2011’e kadar bazı denetim raporlarını TBMM’ye sunmadığını kabul etti. Muhalefet partileri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yıllardır dile getirdikleri kamu idarelerinin harcamalarının yeterli oranda denetlenemediği eleştirilerinde haklı çıkarken, Meclis Başkanlığı raporların hazırlanamamasına 'yasalarda yapılan değişiklikler ile yasalar arasındaki uyumsuzlukları' gerekçe gösterdi. Bugün basına yansıyan bir habere göre denetimde 6 yıllık açık var...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göreTBMM Başkanlığı, kamu idareleri ile sosyal güvenlik kurumlarının bütün gelir ve giderleri ile mallarını Meclis adına denetleyen Sayıştay’ın 2005’ten 2011’e kadar bazı denetim raporlarını TBMM’ye sunmadığını kabul etti. 

Böylece, muhalefet partileri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yıllardır dile getirdikleri kamu idarelerinin harcamalarının yeterli oranda denetlenemediği eleştirilerinde haklı çıkarken, Meclis Başkanlığı, raporların hazırlanamamasına “yasalarda yapılan değişiklikler ile yasalar arasındaki uyumsuzlukları” gerekçe gösterdi.

Meclis’e sunulmadı

Meclis’e sunulmadı

CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, TBMM Başkanlığı’na Sayıştay’ın 2006 yılından bu yana yıl hangi raporları Meclis’e sunduğunu sordu. 

TBMM Başkanlığı yanıtında, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Yasası’nın yürürlüğe girdiği 1 Ocak 2005 tarihinden, 6085 sayılı Sayıştay Yasası’nın yürürlüğe girdiği 19 Aralık 2010 tarihine kadar Sayıştay’ın Genel Uygunluk Bildirimi ve eki raporların TBMM’ye sunulduğunu, ancak Dış Denetim Genel Değerlendirme Raporu, Faaliyet Genel Değerlendirme Raporu ve Mali İstatistikleri Değerlendirme Raporu’nun Meclis’e sunulmadığını bildirdi. 

TBMM Başkanlığı, bu raporların eski Sayıştay Yasası’nda hüküm bulunmaması ve Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Yasası ile Sayıştay Yasası’nın “uyumlu olmaması” nedeniyle Meclis’e sunulamadığını bildirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
40
14
4
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sek...

Sakın KK SGK yı batırdı diye götünüzü boşa yırtmayın ak-itcikler...

Mümtaz Nazif

Bu kadar yüzsüz olmayın bari be.Açıkça yazmışlar çalındı göz yumduk diye.Pes...

hipotalamus

Ülkeyi babasından kalan çiftlik gibi görenler için, sağ cepten alıp sol cebe koymak mantığında işliyor olay sadece.Bunun içinde kim denetim yapacak...