Görüş Bildir
Haberler
Kalın Bağırsağın İltihaplanması Durumunda Ortaya Çıkan Hastalık Kolit Nedir?

Kalın Bağırsağın İltihaplanması Durumunda Ortaya Çıkan Hastalık Kolit Nedir?

Nathan Drake
03.09.2019 - 16:12

Kalın bağırsak iltihaplanması rahatsızlığı olan kolit, tedavi edilmediği taktirde ciddi sonuçları olan bir rahatsızlık. Peki kolitin sebepleri neler? Kolit hastalığının belirtileri, tedavileri ve bilinmesi gerekenler.

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlıdır. Hasta hissettiğiniz durumlarda ilk adresinizin doktorunuz olması gerektiğini unutmayınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kolit hastalığı nedir?

Kolit hastalığı nedir?

Kalın bağırsağın iltihaplanması durumunda ortaya çıkan bir sindirim sistemi hastalığı olan kolitin çeşitli türleri vardır. En yaygın olanı ülseratif kolittir. Ülseratif kolitin bilinen pek çok sebebi ve pek çok tedavi yöntemi vardır. Cerrahi ve ila. tedavileri uygulanabilir. Tedavi edilmediği taktirde ilerleyen safhaları kolon kanseri gibi ciddi rahatsızlıklara sebep olabilir.

Kolitin belirtileri nelerdir?

Kolitin belirtileri nelerdir?

Kolit kalın bağırsak kaynaklı olduğu için şişkinlik, karın ağrıları, istahsızlık, kabız ve ishal gibi rahatsızlıklar, dışkıda kan gibi belirtiler gösterir. Ayrıca hastalık ilerledikçe kusma, ateşlenme, cilt döküntüleri gibi belirtiler gösterir.

Kolite neler sebep olur?

Kolite neler sebep olur?

Kolit çeşitlerinde farklılıklar gözükmektedir, çoğunun sebebi bağırsaklarda virüs ve bakterilerin yol açtığı yaralanmalar ve iltihaplanmasıdır. Crohn hastalığı ve ülseratif kolit gibi inflamatuar bağırsak hastalıkları sebepleri arasındadır. Enfekte su içmekle bulaşır. Besinler ve stres kolit hastalığına sebep olmasa da tetikleyicidir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Apiterapi Merkezi

Ülseratif Kolit ve Crohn için etkin,kalıcı,kesin,yanetkisiz,güvenilir tedavi sunar. Etkin tedavi için,Tüm doğal ürünlerde olduğu gibi Propoliste de, işlenmiş... Devamını Gör