Görüş Bildir
Haberler
Kalıcı Zayıflama Nasıl Olur? Doğru Anahtarla Doğru Kapıyı Açın!

etiket Kalıcı Zayıflama Nasıl Olur? Doğru Anahtarla Doğru Kapıyı Açın!

Ece Benligiray
25.10.2022 - 12:56

Adamın biri bir gün evinde arabasının anahtarını düşürmüş. Derken birdenbire elektrikler gitmiş ve ev kapkaranlık olmuş. Derken bakmış sokakta ışık var, sokak lambası yanıyor. Anahtarı aramak için dışarı çıkmış. Yerlere baka baka anahtarlarını aramaya başlamış. O sırada onu gören bir komşusu sormuş. “Hayırdır bir şey mi kaybettin?”, “evet” demiş adam. “Arabamın anahtarını düşürdüm onu arıyorum.” Komşusu da gelmiş yanına ve başlamışlar birlikte aramaya. Bir süre arayıp bulamayınca komşusu demiş “anahtarları burada düşürdüğünden emin misin?”. “Yok” demiş adam. “Evde düşürmüştüm.” “E neden burada arıyorsun?” demiş komşusu biraz da kızgınlıkla. Adam cevap vermiş “Burada ışık var.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte kilo vermeye çalışanların çoğu da aynı bu adam gibi çözümü ışığın olduğu yerde (bedende) aradıkları için kalıcı zayıflayamazlar.

İşte kilo vermeye çalışanların çoğu da aynı bu adam gibi çözümü ışığın olduğu yerde (bedende) aradıkları için kalıcı zayıflayamazlar.

Aradıkları şey aslında evdedir ama orada ışık yoktur. Işığı yakmak hem çaba hem de biraz cesaret gerektirir. Çünkü ışık yandığında yalnızca anahtar değil, evin içindeki dağınıklık da görünür olur. Anahtar belki de yıllardır atılmamış çöplerin altına, belki bugüne yetişmeye çalışırken yerli yerine koyamadığı eşyaların altına kaçmıştır kim bilir? 

Anahtarı sokak lambasının altında ararken bir süre sonra evde düşürdüğünü unutur da zaten. Yardıma gelenler olur hatta aynı hikayedeki gibi. Onunla beraber arar dururlar, buldukları anahtarları bazen nezaketle bazen de zorla kişiye uzatırlar. (IF mi yapsan? Salona mı yazılsan? Falanca diyet çok iyi geliyormuş onu mu denesen?  Filancası şu iğneyle zayıflamış sen de mi yaptırsan?) Sokakta buldukları anahtarlardır bunlar işte. Bazıları araba anahtarı bile değildir. Kimi kapıyı açar ama motoru çalıştırmaz. Araba çalışmadıkça da bu arayıştan hem kişinin kendisi hem de yardım etmeye çalışan dostları yorulur. Arabayı çalıştırmayı başaramadık, durduğu yerde paslanıp gidecek diye de üzülür hatta. Arabayı çalıştıramamak muazzam bir başarısızlık hikayesine dönüşür. Sokaktaki onlarca anahtar denenmiştir çünkü.  

Sadece kilo sorununda değil, hayatta yaşadığımız pek çok sorunda anahtarı ışığı gördüğümüz yerde ararız. Meselemiz anne-baba travmasıdır biz doğru insanı bulamamaktan yakınırız. Kök inancımız kıtlık bilincidir biz arzu ettiğimiz paraya sahip olamamakla sınanırız. Özdeğerimizi bilemezken, bize hak ettiğimiz unvanı vermeyen yöneticiyi suçlarız. Sistem sorunun kaynağına inip çözmek yerine soruna tepki vermemizi destekler. Diğer türlü beslenemez. 

Çoğu kişinin de karşısına akıllı bir komşusu çıkıp “anahtarı burada mı düşürdün” demez. 

Kalıcı zayıflama bu hikayedeki adamın düştüğü hatadan dönmekle olur. Eve girip ışığı yakmak, anahtarı doğru yerde aramakla başlar. Anahtar bulununca araba çalışır. Hayat yolunda keyifle yol alınır.

Bu makaleyi sosyal medya hesabında oylamaya açtığım 4 başlık arasında en fazla oy alan başlık üzerine yazdım. Bundan sonraki makalelerimi de takipçilerimin talebine göre yazmaya niyetliyim. Merak ettiğiniz konuları yorumlara bırakabilirsiniz.

Doğru anahtarları bulduğumuz, yaşam yolunda karşımıza çıkan kilitleri kolayca açtığımız deneyimlerde buluşmak üzere…

Sevgilerimle...

Instagram

Facebook

Twitter

Web

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın