Görüş Bildir
Haberler
Kahve Deyip Geçmemek Lazım. -1 Delinin Günlükleri

Kahve Deyip Geçmemek Lazım. -1 Delinin Günlükleri

1 delinin günlükleri
21.05.2015 - 16:49 Son Güncelleme: 22.05.2015 - 14:34

Kahve Deyip Geçmemek Lazım. - 1 Delinin Günlükleri

Sizin de çevrenizde Starbucks larda takılan arkadaşlarınız vardır. Çok şükür hiç gitmedim tadını da merak etmedim açıkçası hazır nescafeleri de sevmem benim için varsa yoksa Türk Kahvesi dir. Ama tabi tercihlere saygı duymak lazım. Kim ne seviyorsa içsin. Geçenlerde Starbuck sun fil dışkısıyla üretildiğine dair bir habere denk gelmiştim. Haberin kaynağına ulaşmaya çalıştım fakat aslı var mı yok mu belli değil.

Belki sadece trollemedir bilemiyorum. Doğru haber de demiyorum. Fakat bana olabilir gibi geldi. Niye diye soracak olursanız Dünya'nın en pahalı kahvesi de bu şekilde üretiliyor.

Bkz. Kopi Luwak

Kopi luwak, dünyanın en pahalı ve en az üretilen kahvesidir.[1] Kopi luwak, Endonezya'nın Sumatra adası ile çevresindeki birkaç adada yaşayan ve 'Asian Palm Civet (Paradoxurus hermaphroditus)adlı hayvanın yediği ve sonrasında dışkıladığı kahve çekirdeklerinden üretilmektedir. Hayvan dışkısındaki kahve çekirdekleri toplanmakta ve paketlenmektedir. Kilosu 350$ a ulaşan fiyatlarla Kopi luwak dünyanın en pahalı kahvesi olma özelliğine sahiptir

Hatta Jack Nicholson ve Morgan Freeman'ın başrollerini paylaştığı The Bucket List filminde de Kopi Luwak hakkında bu bilgiden söz edilir. (Bu arada çok sağlam filmdir)

Morgan Jack'a bu bilgiden söz eder. Jack'da sürekli tükettiği için kahvemin içine ettin gibisinden söylenir. Morgan'da kediler benden önce etmiş zaten diyerek espiriyi patlatır. :)

Açıkçası ben hiç tadmadım, bir kahve tutkunu olarak tadını merak etmiyor da değilim. Ölmeden ulan bi kopi luwak içemedik demek istemiyorum. Şaka tabi :) Bunları öğrendikten sonra bedava da olsa midemin alabileceğini sanmıyorum. Bazen bilmemek daha iyidir derler ya öyle olsaydı belki :)

Fakat beni endişelendiren bir durum daha var ki o da şu, her şeyin çakmasını yapmakta üstüne olmayan bir millet olduğumuz için umarım bunu da ulan bizim neyimiz eksik diye düşünerek büyük ve küçük baş hayvanlarda denemezler. Orijinal adı Kopi Luwak olan kahveyi Kupi Luwak, Koppi Luwa falan olarak görürseniz hemen uzaklaşın ordan. Hoş orjinali de başka bok ya neyse :)

Yine ne varsa bizim Türk Kahvesinde var. Popüler Kültür bize göre değil. Starbucks da içiyorsanız bok var mı yok mu iyice öğrenin derim. Ya da seviyorsanız hiç öğrenmeyin o öyle bilinmeyen olarak kalsın aklınızda :)

O kadar kahve kahve dedim.

Bak yine canım çekti görüyor musun bi kahve yapayım bari :)

Kaynak: http://1deliningunlukleri.blogspot.co...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın