Görüş Bildir
Haberler
Kahvaltıda metabolizmayı hızlandıran 9 besin

Kahvaltıda metabolizmayı hızlandıran 9 besin

Seher Seçkin
24.05.2015 - 22:07 Son Güncelleme: 26.05.2015 - 14:12

Kilo vermek için en önemli unsurlardan biri de kahvaltı yapmaktır. Fakat, daha da önemlisi kahvaltı da doğru yiyecekleri seçmektir. İşte size kahvaltı da yemeniz gereken, sizi tok tutacak ve metabolizmanizi hızlandıracak yiyecekler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yumurta

1. Yumurta

Yumurta, proteinden zengin bir besindir. Her yaştan insanın rahatlıkla yiyebileceği bir besindir. Kas gelişiminde önemli rol oynar. Sizi gün içerisinde tok tutar ve abur cubur yemenizi engeller.

2. Yulaf

2. Yulaf

Kolesterol düşürücü yüksek lif içerikli bu besin, sağlıklı kahvaltıların olmazsa olmazidir. Gün içerisinde tatlı isteklerini azaltacak ve sizi daha tok tutacaktır.

3. Meyve

3. Meyve

Gün içerisinde meyve yemeye vaktiniz yoksa kahvaltıda kesinlikle yemelisiniz. Meyve içerisinde birçok vitamin, mineral içerir. Kilo vermenize yardımcı olur.

Not: yulafla da iyi gider :))

4. Sebze

4. Sebze

Her öğünde olduğu gibi kahvaltıda da sebze yemeği eksik etmiyoruz. Vitamin, mineral ve antioksidan içerdiklerinden dolayi hastalıklara karşı korur, yağ yakımında etkilidirler.

5. Süt ürünü

5. Süt ürünü

Süt ürünleri, kilo vermeye yardımcıdırlar. Kahvaltıda yediğiniz az yağlı süt, yoğurt, peynir, gün içerisinde yağ yakmanıza yardımcı olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Avakado

6. Avakado

İçerdiği A,E,C gibi vitaminlerden ve antioksidanlardan dolayı faydalı bir besindir. Kalp ve damar dostudur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kolesterolü düşürür ve içerdiği yararlı yağ asitlerinden dolayi yağ yakımında rol alır.

7. Çiğ kuruyemiş

7. Çiğ kuruyemiş

Zengin bir kahvaltının olmazsa olmazıdır. Kalp sağlığıdan, böbrek sağlığına kadar çeşitli faydaları vardır. İçerdikleri yararlı yağ asitlerinden ve tok tuttuklarından dolayı kilo vermenize yardımcıdırlar.

8. Tam tahıllı ekmek

8. Tam tahıllı ekmek

Ekmeğinizin tam tahıllı olması, sizi daha tok tutacağıından dolayı hedef kilonuza ulaşmaniz için size yardımcı olacaktir. Ayrica kan şekerinizi de beyaz ekmek kadar yükseltmez.

9. Fıstık ezmesi

9. Fıstık ezmesi

Gün içerisinde daha fazla enerjiye ihtiyaciniz varsa, biraz fıstık ezmesi sizin işinizi görecektir. Yüksek protein içerir.

Not: Evde yapmaniz veya şekersiz olanlardan almanız sizin için daha iyi olacaktır.

10. Fazla aşırıya kaçmayalım

10. Fazla aşırıya kaçmayalım

Kral gibi kahvaltı yap, prens gibi öğle yemeği, fakir gibi akşam yemeği ye ( fazla aşırıya kaçmadan tabi) :))

Afiyet olsun

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
51
14
5
5
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?