Görüş Bildir
Haberler
Kahvaltı Sofranızı Bir Tık Yukarı Taşıyacak Enfes Krep Tarifi

Kahvaltı Sofranızı Bir Tık Yukarı Taşıyacak Enfes Krep Tarifi

Pudra Sekeri
13.10.2016 - 12:09

Krep tarifi internette en çok aratılan yemek tarifleri arasında yer alıyor. Krep nasıl yapılır diye merak ediyorsanız buyrun tarifimize.

Moda sadece giyim-kuşam ya da dekorasyon alanında değil, pişirdiğimiz yemeklerde de belirleyici olabiliyor. Üstelik artık moda tariflere ulaşmanın yolları da çeşitlendi. Krep de epeydir moda olan lezzetlerden biri. Fakat bize hiç de yabancı olmayan, ülkemizde her yörede değişik bir isimle anılan lezzetli bir hamur işi. Kolay yapılan bir yemek olduğu için de sıklıkla tercih ediliyor. 

Adı ister krep, ister akıtma, ister cızlama, ister kaygana olsun çok az malzemeyle, son derece kısa bir zamanda yapılabilen bu tarifle, misafir ağırlayabilir, çocuklarınızı sevindirebilir, kahvaltı sofranızı renklendirebilir, hatta akşam yemeklerinde bile değerlendirebilirsiniz.

Hadi başlayalım! İşte krep tarifi(kolay krep yapımı);

Hazırlama Süresi: 5 dakika

Pişirme Süresi: Her bir krep için (kalınlıklarına da bağlı olarak) yaklaşık 2 dakika

Kaç Kişilik: 4 kişilik

Krep yapımı için kullanılacak malzemeler

Krep yapımı için kullanılacak malzemeler

- 3 adet yumurta

- 1 bardak süt

- 1 tatlı kaşığı toz şeker

- 1 çay kaşığı tuz 

- 1 su bardağı un (belki biraz daha fazla)

- 1 yemek kaşığı sıvı yağ

O zaman sıradaki aşama; krep hazırlanışı!

Adım 1

Karıştırma kabına kırdığınız yumurtalara, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 su bardağı sütü de ekleyip iyice çırpın.

Adım 2

Sıvı karışıma, tuz, şeker ve unu ekleyin. Karışımda topak kalmayacak ve kek hamurundan daha akışkan olacak şekilde çırpmaya devam edin.

Adım 3

Krepleri pişireceğiniz tavayı ocağa alın. Tavanın dibini çok az sıvı yağ ile yağlayın ve ısınmasını bekleyin. Krep hamurundan bir kepçe alıp tavaya dökün ve karışımın tavaya yayılmasını sağlayın. Altı pişen krepi dikkattice çevirip diğer yüzünü de pişirin.

Adım 4

İlk krep piştikten sonra, tavayı yeniden çok az yağlayın. Tüm karışım bitene kadar, kepçe kepçe tavaya dökerek, önlü arkalı pişirdiğiniz kreplerinizi tatlı ya da tuzlu malzemelerle birlikte tüketebilirsiniz.

Peki ya püf noktası?

Krep yapmak oldukça basit gözükse de dikkat edilmesi gereken minik ayrıntılar da mevcut.

1. Yumurta ve sütün oda sıcaklığında olduğundan emin olun.

2. Tavanızın altı eğer çok açıksa kreplerinizin ortası pişmeden kenarları yanmaya başlayacaktır.

3. Krebinizi çevirmeniz gereken zaman aslında kenarlarının hafifçe yukarı kalktığı ve tavada rahatça hareket ettirebildiğiniz andır. Bu sırada krebinizin köşesinden kaldırarak bakabilirsiniz.

Krep ile akşam yemeği yemek bile mümkün!

Krep ile akşam yemeği yemek bile mümkün!

Krep her zaman kahvaltılık olarak gözümüze sokulmuş olsa da aslında tuzlu tarifleri de mevcut. Dilerseniz akşam yemeklerinde ya da ziyafetlerinizde minik atıştırmalıkları kreplerden seçebilirsiniz.

Yok ben tatlıya alışığım derseniz...

Yok ben tatlıya alışığım derseniz...

O zaman kreplerle kocaman bir pasta yapmanız bile mümkün! Çay saatlerinden akşam tatlılarına günün her anını bu enfes tatlıya ayırabilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun!

Bu tarif yetmedi, biz başka tarifler de istiyoruz diyenler için; Fransız mutfağının en zarafetli yiyeceği krep nasıl yapılır?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
46
35
7
4
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın