Görüş Bildir
Haberler
Kahvaltı Etmek İçin Bir Nedeniniz Daha Var

Kahvaltı Etmek İçin Bir Nedeniniz Daha Var

Elif Altunten
13.05.2014 - 11:12 Son Güncelleme: 13.05.2014 - 17:22

Günlük 1400 kalorinin büyük kısmını sabah tüketenlerin hem diğerlerinden 2.5 kat daha fazla kilo verdiği hem de bellerinin 10 santime yakın inceldiği belirlendi.

‘Obesity’ dergisinde yayınlanan bir habere göre günlük kalori ihtiyacınızın yarısını kahvaltıda almak kilo vermeyi kolaylaştırabiliyor.

On iki hafta süren bu araştırma boyunca 74 kadın protein, karbonhidrat ve yağ oranları eşit olmak üzere günlük 1400 kalori tüketti. Bir bölümü sabah kahvaltısında çikolata da dahil olmak üzere 700 kalori, öğlen 500 kalori ve akşam yemeğinde 200 kalorilik yemek yedi. Diğer kısmı ise sabah kahvaltısında 200 kalori, öğlen yemeğinde 500 kalori ve akşam yemeğinde 700 kalori tüketti.

Çalışmanın sonuçlarına göre araştırmanın sonunda varılan sonuç: Mükellef kahvaltı edenler, en fazla kaloriyi akşam yemeğinde alanlardan 2.5 kat daha çok kilo vermiş ve belleri yaklaşık 10 santim daha çok incelmişti. Bu kadarıyla da sona ermedi, zengin kahvaltı edenlerin kötü kolestrol düzeyleri düşmüş, iyi kolestrol düzeyleri artmıştı. Bunun yanısıra yediklerinden daha fazla tatmin olduklarını ve daha az acıktıklarını da araştırma süresince belirttiler.

Peki kahvaltıda daha fazla yemek, kilo vermeye nasıl yardımcı oluyor? Araştırmanın sorumlusu olan, Virginia Commonwealth Üniversitesi’nde Profesör Daniela Jakubowicz’in söylediğine göre, metabolizma günün başlangıcında daha rahat çalıştığı için vücut yağı tutmadan atabiliyor. Bu sonucu doğrulayan başka araştırmalar da var.

Fakat bu sonuçlar güne 700 kalorilik börek-çörekle başlamanızı söylemiyor. Daha dengeli bir öğünü hedefleyin, yumurta gibi proteini yüksek gıdalar açlığı da erteler. Eğer canınız çok istiyorsa kahvaltınızı tatlı bir şeylerle bitirebilirsiniz, Jakubowicz, böylece öğleden sonra gelen tatlı krizlerini de önleyeceğinizi söylüyor. Öğlen yemeğiniz kahvaltıdan biraz daha küçük, akşam öğününüz en fakiri olsun.

haber kaynağı: 724saglik.org

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın