Görüş Bildir
Haberler
Kahramanmaraş'ta Belediye Temizlik İşçileri, GPS ile Uydudan Takip Edilecek

Kahramanmaraş'ta Belediye Temizlik İşçileri, GPS ile Uydudan Takip Edilecek

ATKN
13.03.2015 - 17:39
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kahramanmaraş Merkez Dulkadiroğlu ilçe belediyesi, çalışanlarını denetlemek için uydudan takip cihazı (GPS) yerleştirdi. 

İşçi verimliğini artırmak amacıyla başlatılan yeni uygulamayla belediye bağlı temizlik işleri müdürlüğünde çalışan 180 işçi mesai saatleri içerisinde harita üzerinde nokta olarak uydudan takip edilecek. 76 bin liraya mal olan sistemle ilk etapta 180 temizlik işçisine şarjlı ve sim kartlı GPS cihazı verildi. 

Uygulamaya konulan yeni sistemle ilgili bilgi veren Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Sebük Tekin Alpaslan, sahada çalışan işçilerin harita üzerinden kontrol edileceğini söyledi.

Temizlik işleri müdürlüğünde çalışan 80 personele cihazların dağıtıldığını ifade eden Alpaslan: “Dulkadiroğlu Belediyesinin 276 tane saha temizlik personeli var. Bu personeli birebir takip için böyle bir sistemi gerçekleştirdik. Şu anda 184 tane cihazımız geldi. 80 tanesinin rotası tamamlandı ve arazide bir fiil kontrol ediyoruz. Nihai hedef 276’yı tamamlamak. Bunu yaparken gayemiz; kamu kaynaklarını verimli kullanarak kaliteli hizmet, hızlı hizmet, anında hizmet sunmak. Bunu kullanmaya başlayan personelimiz memnun olmayabilirler. Ama bu bizim en doğal hakkımız. Verdiğimiz paranın hakkını almak. Verdiğimiz paranın hakkını almak derken de ben aslında vatandaşın hakkını savunuyorum. 230 bin kişinin bizde hakkı var. Biz bunu savunuyoruz. Bundan memnun olmayan olursa da şartlar belli.” diye konuştu.

Ömer Kebeli, CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0