Görüş Bildir
Haberler
Kafes Eylem Planı Delili de Sahte Çıktı

Kafes Eylem Planı Delili de Sahte Çıktı

FreiGeist
27.05.2015 - 13:30
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ergenekon ve Balyoz’dan sonra Poyrazköy davasında dijital delilleri inceleyen Adli Tıp uzmanları, davanın bel kemiği ‘Kafes Eylem Planı’nı içeren 3 No’lu DVD’de ‘sahtecilik’ tespit etti. Poyrazköy’de Bedrettin Dalan’a ait İstek Vakfı arazisinden çıkan bir kısmı ‘boş’ LAW silahlarıyla başlayan dava, İlker Başbuğ’un ‘boru’ polemiğiyle gündeme oturmuştu.

Vatan'dan Çağdaş Ulus'un haberine göre, Ergenekon ve Balyoz’dan sonra 86 sanığın tutuksuz yargılandığı Poyrazköy davasında dijital delilleri inceleyen Adli Tıp Kurum Uzmanları, davanın bel kemiğini oluşturan ‘Kafes Eylem Planı’nı içeren 3 No’lu DVD’de ‘sahtecilik’ tespit etti. 

Sanıklardan Levent Bektaş’ın ofisinde bulunduğu iddia edilen o deliller, yargılama sürecinde sürekli tartışılmıştı. Kafes Planı’nda yer alan azınlıklara Poyrazköy’de bulunan silahlarla suikast yapılacağı iddiası da DVD’de yer alıyordu. 

Poyrazköy’de Bedrettin Dalan’a ait İstek Vakfı arazisinden çıkan bir kısmı ‘boş’ LAW silahlarıyla başlayan dava, İlker Başbuğ’un ‘boru’ polemiğiyle gündeme oturmuştu.

Adli Tıp Kurumu uzmanları, 1 nolu CD ve 3 nolu DVD’ye ilişkin hazırladığı bilirkişi raporunu mahkemeye gönderdi. Raporda belgelerin sahte ve manipüle edildiği tespit edildi. Ayrıca dijitallerin imajlarının alınmadan el konulması ve mühürlü torbada muhafaza edilmemesi de delil zincirine aykırılık olarak değerlendirildi. Bilirkişinin mahkemeye sunduğu rapordaki tespitler şöyle:

1- Laboratuvarımızda yapılan incelemelerde; “.doc” uzantılı dosyaların görüntüsü ekte bulunan DVD içerisinde “gündemlerim.doc” klasörü altına kopyalanmıştır.

2- “Summary Information Property Set” meta veri grubunda bulunan “Editing Time” meta verisinin değeri 01.01.1600 00:00:00 zamanından itibaren geçen süreyi belirtmektedir. Bu süre dakikaya çevrildiğinde (8167 yıl 45 gün 8 saat 17 dakika) 4.295.580.617 dk. olarak çıkmaktadır. Her iki meta veri değer arasında yaklaşık (614.520 dk) 1 seneden fazla bir süre görülmektedir.

3 - İnceleme konusu Word dosyasındaki meta veriler, ekte bulunan DVD içerisinde “ÜYE Tel. LİSTESİ.doc” klasörü altına kopyalanmıştır.

4- Meta veri Laboratuvarımızda yapılan testlerde; 14. soruda gösterilen ekran görüntüsündeki gibi, “Düzenleme Sayısı” (Revision Number) meta verisini değiştirdiği görülmüştür.

5- Bu verinin Windows işletim sisteminde dosya özellikleri menüsü üzerinden, bir meta veri düzenleme programıyla veya eşdeğer bir program ile değiştirilmesinin mümkün ve muhtemel olduğu değerlendirilmiştir.

Raporda ayrıca dijitallere nasıl el konulması gerektiğine dikkat çekilerek, ‘Yapılan el koyma işleminin imaj almadan yapılması delil zincirini bozacağı ve bunun Suç Eşyası Yönetmeliği’ne aykırılık oluşturacağına’ vurgu yapıldı.

Kafes Eylem Planı iddiası, 19 Kasım 2009’da Taraf gazetesinin haberiyle gündeme geldi. Eylem planının hedefinin Türkiye’de yaşayan gayrimüslimler ve azınlıklar olduğu belirtiliyordu. Ergenekon davası sanığı Bedrettin Dalan’ın kurucusu olduğu İstek Vakfı’na ait Poyrazköy’deki arazide yüklü miktarda mühimmat bulunmasının ardından soruşturma genişletilmiş, Ergenekon sanığı emekli binbaşı Levent Bektaş’ın ofisinde arama yapılmıştı. Arama sonucu, bir DVD’de Kafes Eylem Planı belgelerine ulaşıldığı öne sürülmüştü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0