Görüş Bildir
Haberler
Kafeler, Restoranlar ve Kıraathaneler Kapalı mı? Kafe ve Restoranlarda Yemek Yemek Yasak mı?

Kafeler, Restoranlar ve Kıraathaneler Kapalı mı? Kafe ve Restoranlarda Yemek Yemek Yasak mı?

Sunay Korkmaz
22.11.2020 - 14:44

Başta İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirler olmak üzere tüm Türkiye'de artış gösteren koronavirüs hasta sayıları, yeni kısıtlamaları da beraberinde getirdi. Hayatın pek çok alanında yeni önlemler kapsamında restoranlar, kafeler, pastaneler, lokantalar ve kıraathaneler hakkında da bilgi verildi. Peki, kafeler, pastaneler, restoranlar ve kıraathaneler kapalı mı? İşte bilinmesi gerekenler... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Koronavirüs hasta sayılarının artış göstermesi yasakları da beraberinde getirdi. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliklerine gönderilen genelgeye göre yasakların kapsamı da belli oldu. 31 Aralık 2020 tarihine kadar geçerli olacak kararlara göre restoranlar, kafeler, pastaneler, lokantalar ve kıraathaneler kapalı mı? İşte merak edilen tüm detaylar...

Restoran, Lokanta, Pastane, Kafelerde Son Durum

Restoran, Lokanta, Pastane, Kafelerde Son Durum

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelge uyarınca, 20 Kasım 2020 Cuma günü saat 20:00’den itibaren hayata geçen kısıtlamalara göre;

1- Alışveriş merkezi, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri sadece saat 10:00 ila 20:00 arasında vatandaşlarımıza hizmet sunabileceklerdir.

2- Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme içme yerleri 10:00 ila 20:00 saatleri arasında sadece paket servis veya gelal hizmeti verecek şekilde açık olabilecektir.

3- Restoran, lokanta veya online yemek sipariş firmalarınca saat 20:00 den sonra sadece telefonla ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilebilecektir.

İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca tek tek belirlenmek ve yerleşim sahasında bulunmamak kaydıyla şehirlerarası karayolları kenarında bulunan ve şehirlerarası toplu ulaşım veya lojistik amaçlı araçlara hizmet veren dinleme tesislerinde yer alan yemeiçme yerleri kısıtlamalardan istisna tutulacaktır.

Kıraathaneler Kapatıldı mı?

Kıraathaneler Kapatıldı mı?

Yasaklar kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda kıraathanelerin durumuna da değinmiş; kıraathanelerin faaliyetlerine bir süre ara verileceğini açıklamıştı.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın