Görüş Bildir
Haberler
Kadınların Terketmesi Gereken Alışkanlıklar

etiket Kadınların Terketmesi Gereken Alışkanlıklar

Melda Köksal
22.07.2014 - 12:25 Son Güncelleme: 22.07.2014 - 14:25

Makyajla uyumak Makyajla uyumak pek çok kadını suçlu hissettirse de, mevcut durum suçluluk duygusu dışında cilt için pek çok hasara da sebep olabiliyor. Tıkalı gözenekler ve sivilceler istemiyorsanız yatmadan önce yalnızca birkaç dakikanızı ayırıp makyajınızı çıkartın.

Kirli makyaj fırçası kullanmak Makyaj fırçalarınızı gerektiği gibi korumuyorsanız, daha temiz ve iyi durumda olan fırçalar kadar işinizi görmezler. Bilhassa dudak ve göz makyaj fırçaları, düzenli olarak temizlenmediklerinde bakteri ve enfeksiyon riski taşır. Temizliğe karşın eski işlevselliğini yitirmiş fırçalarınız varsa, veda vakti gelmiş demektir.

Tırnak yemek Yenmiş, biçimsiz görünen tırnaklar şıklığınızın düşmanı olabilir. Tırnaklarınızdan uzak durabilmek için düzenli olrak maniküre gidin. Eğer kaygı ve endişelerinizden ötürü tırnak yemeye devam ediyorsanız, meditasyon yapmak veya bir profesyonele danışmak size daha fazla yardımcı olabilir.

Dudakları yalamak Dudaklarınızı yalamak, tehlikeli bir kısır döngüyü tetikleyebilir! Dudaklarınızdaki kuruluk ve çatlaklar sizi dudaklarınızı yalamaya itse de, daha da kurumuş ve çatlamış dudaklar istemiyorsanız bu alışkanlığınızdan vazgeçin. Dudaklarınızı nemlendirmek için dudak nemlendiricilerinden faydalanabilirsiniz.

Güneş kremi kullanmamak Derisi kurumuş ve çatlamış bir ayakkabı yüzeyi gibi cildiniz olsun istemiyorsanız güneşe çıkmadan önce güneş kremi kullanmayı alışkanlık haline getirin. Güneş kremi kullanmak, cildinizin daha uzun süre yumuşak ve kırışıksız kalmasına yardımcı olur. Esmer ya da beyaz tenli hiç fark gözetmeden güneş kremini kullanmayı ihmal etmeyin.

Islak saçı taramak Kadınların yaptığı hatalardan bir tanesi de, ıslak saçı taramaktır. Islak saç, kuru saça göre zarar görmeye ve kırılmaya daha meyillidir, bu nedenden sıradan bir saç fırçasıyla saçınızı ıslakken taramak yerine, saçınızı kuruturken seyrek uçlu bir fırçayla tarayın.

Sıkı örgü ve atkuyruğu modelleri Traction Alopecia, saç köklerinin çekilmesine bağlı olarak saç dökülmesinin bilimsel adı. Eğer kalıcı veya az zamanlı olarak saçlarınızın dökülmesini istemiyorsanız, saçlarınıza biraz daha nazik davranın.

kaynak: stilveyasam.com/güzellik-bakım

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın