Kadınların Görüntülerini Çeken Göçmenlere Ne Oldu?
İstanbul'da gizlice çektikleri kadınların görüntülerini sosyal medyada paylaşan Pakistanlılar düzensiz göçmen sorununu yeniden gündeme getirirken İstanbul Valiliği'nden bu konuda açıklama yapıldı.

İstanbul Valiliği, 1 Ocak-15 Nisan'da 18 bin 781 düzensiz göçmen hakkında işlem yapıldığını, bunlardan 7 bin 684 'ünün kentten sınır dışı edildiğini, 7 bin 590'ının ise sınır dışı işlemleri için diğer illerdeki geri gönderme merkezlerine sevk edildiğini bildirdi.
Açıklamada sosyal medyada tepki çeken paylaşımlar yapan kişiler hakkında yasal işlem başlatıldığı vurgulandı.
Tutuklanan da var, sınır dışı edilen de...

'Bunlar arasında sosyal medya üzerinden silah ve kesici aletlerle paylaşım yapan Afganistan uyruklu A.A, çocuğa yönelik cinsel taciz suçuna karışan Fas Uyruklu H.I, sokakta yürüyen kadınların gizlice videolarını çeken Pakistan uyruklu Z.W, U.M, M.K adlı şahıslar, güvenlik güçlerimizce yakalanmış ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanmışlardır.
Benzer mahiyette paylaşımda bulunan Pakistan uyruklu T.M.S sınır dışı edilmiş, sokak ortasında sandalyede oturarak tartışma çıkaran Suriyeli H.H, Pakistan uyruklu C.R ve N.M ile gasp olayına karışan Libya uyruklu A.M.D isimli şahıslar geri gönderme merkezlerine alınmış olup, sınır dışı işlemleri devam etmektedir.'
2021'de 60 binden fazla sınır dışı

Geçtiğimiz yıla ilişkin verileri de paylaşan Valilik, 2021 yılında 71 bin 959 düzensiz göçmen hakkında işlem yapıldığını, bu kişilerden 23 bin 72'sinin İstanbul'dan sınır dışı edildiğini, 39 bin 525'inin ise sınır dışı işlemleri yapılmak üzere diğer illerdeki geri gönderme merkezlerine sevk edildiğini kaydetti.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!


Yorum Yazın