Görüş Bildir
Haberler
Kadınların Görüntülerini Çeken Göçmenlere Ne Oldu?

Kadınların Görüntülerini Çeken Göçmenlere Ne Oldu?

İstanbul'da gizlice çektikleri kadınların görüntülerini sosyal medyada paylaşan Pakistanlılar düzensiz göçmen sorununu yeniden gündeme getirirken İstanbul Valiliği'nden bu konuda açıklama yapıldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Valiliği, 1 Ocak-15 Nisan'da 18 bin 781 düzensiz göçmen hakkında işlem yapıldığını, bunlardan 7 bin 684 'ünün kentten sınır dışı edildiğini, 7 bin 590'ının ise sınır dışı işlemleri için diğer illerdeki geri gönderme merkezlerine sevk edildiğini bildirdi.

Açıklamada sosyal medyada tepki çeken paylaşımlar yapan kişiler hakkında yasal işlem başlatıldığı vurgulandı.

Tutuklanan da var, sınır dışı edilen de...

Tutuklanan da var, sınır dışı edilen de...

'Bunlar arasında sosyal medya üzerinden silah ve kesici aletlerle paylaşım yapan Afganistan uyruklu A.A, çocuğa yönelik cinsel taciz suçuna karışan Fas Uyruklu H.I, sokakta yürüyen kadınların gizlice videolarını çeken Pakistan uyruklu Z.W, U.M, M.K adlı şahıslar, güvenlik güçlerimizce yakalanmış ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanmışlardır. 

Benzer mahiyette paylaşımda bulunan Pakistan uyruklu T.M.S sınır dışı edilmiş, sokak ortasında sandalyede oturarak tartışma çıkaran Suriyeli H.H, Pakistan uyruklu C.R ve N.M ile gasp olayına karışan Libya uyruklu A.M.D isimli şahıslar geri gönderme merkezlerine alınmış olup, sınır dışı işlemleri devam etmektedir.'

2021'de 60 binden fazla sınır dışı

2021'de 60 binden fazla sınır dışı

Geçtiğimiz yıla ilişkin verileri de paylaşan Valilik, 2021 yılında 71 bin 959 düzensiz göçmen hakkında işlem yapıldığını, bu kişilerden 23 bin 72'sinin İstanbul'dan sınır dışı edildiğini, 39 bin 525'inin ise sınır dışı işlemleri yapılmak üzere diğer illerdeki geri gönderme merkezlerine sevk edildiğini kaydetti.

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
39
8
3
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Biker Lady

Ben asla inanmıyorum geri gönderildiklerine. Gönderseler ne olacak ki ? Her gün akın akın binlercesini geliyor,başka ülkelerde yunanistanda vs. yakalananlard... Devamını Gör

Biker Lady

Bu arada 3-5’ten kastım da milliyetleriydi suriyelisi pakistanlısı afganı vs. yoksa sayamayacak kadar çoklar ne 3-5’i

Aslı

En baştan hiç almayacaktınız şimdi gönderseniz bile yarın hiç bir şey yapmamış gibi yine yüzsüzce gelirler

Hoess

Sınırlar çok güvenliymiş gibi geri gönderecekler gören de sanacak Çin Seddi elini kolunu sallayarak giriyorlar. Maalesef Türkiye yolgeçen hanı oldu artık.

melisa.y

Bu pislikleri başımıza bela ettiler. Sokakta yürürken acaba videoya alınıyor muyum diye paranoya yapmaya başladım eminim ki benim gibi bir sürü kadın daha va... Devamını Gör