Görüş Bildir
Haberler
Kadınların Banyo Yapmaktan Aslında Pek Hoşlanmamasının 5 Geçerli Nedeni

Kadınların Banyo Yapmaktan Aslında Pek Hoşlanmamasının 5 Geçerli Nedeni

cakyz
30.11.2014 - 15:54 Son Güncelleme: 02.12.2014 - 17:36

Kadınlar genellikle nefret ettikleri veya delicesine sevdikleri şeylerle özdeşleştirilmişlerdir. Bunun toplumsal bir kimlik dayatması olduğu ve aslında tabuların gerçeği çok da yansıtmadığı söylenebilir. Örneğin 'kadınlar alışveriş yapmaya bayılır' demek, her kadına uyarlanabilecek bir tanım olmayabilir elbette. Fakat geniş bir bakış açısıyla içinde yaşadığımız dünya incelenirse ve bireysel-mikro dünyalarımızı bir kenara bırakıp içerisinde yaşadığımız makro-dünyayı düşünürsek, kadınların alışveriş yapmaya bayıldığı gerçekten de doğru bir genellemedir. Tıpkı bunun gibi, kadınların nefret ettikleri şeyler de vardır ve bunların başında da banyo yapmak gelir. Kadınların birçoğu banyo yapmaktan nefret ederler çünkü oldukça haklı nedenleri vardır. İşte o geçerli nedenlerden en başta gelen 5 tanesi;

Kaynak: http://elitedaily.com/women/myth-5-re...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Saç yıkamak.

Bir kadın için banyo yapmanın belki de en acı kısmıdır bu. Saçınızı her gün yıkayamazsınız çünkü aksi halde kurur ve çalı gibi görünür. Özellikle sarı saçlılar için bu çok daha büyük bir problemdir çünkü saçınız ne kadar açık renk ise, kırıkların görülmesi o kadar kolay hale gelir.

Eğer kalın telli saçlarınız varsa, hafta boyunca saçınızı yıkamaya çok da gerek yoktur fakat ince telli saçlara sahip olanlar bilir ki bir günün ardından saçlarını yıkamak zorundadırlar.

Sevgili kadınlar: Hayatınızda kaç defa sırf saçınızı yaptığınız ve bozmak istemediğiniz için yoganızı veya benzer bir aktivitenizi iptal ettiniz? Eminim onlarca, hatta yüzlerce kez... Fakat endişelenmeyin çünkü her kadın yapar bunu. Sonuç olarak, kadınlar saçlarını yıkamamak için banyo yapmaktan kaçınıyorlar ve bir süre sonra bu durum, onların banyo yapmaktan nefret etmesine sebep oluyor.

2. Tıraş olmak.

Evet, gelelim dünyanın en zorlu meselesine: Tıraş olmak. Erkekler bu konuda ne kadar şanslı olduklarını bilmezler ve sürekli 'her gün sakalını kesmek zorunda olan sen değilsin' derler. Fakat erkeklerin çoğu durumda tıraş olmamak gibi bir seçeneği de vardır ve canları istediği zaman bu seçeneğe başvurabilirler. 

Kadınlar için böyle bir şey söz konusu bile olamaz. Bacakları tıraş etmek zaten kendi başına bir çiledir. Bu gece dışarı mı çıkmayı planlıyorsunuz? O halde banyoda geçireceğiniz birkaç acılı saat sizi bekliyor demektir. Olayın yalnızca bacaklarda bitmediğini sanırım her kadın biliyordur: kollar, koltuk altları ve 'aşağı' kısım. İşte tıraş sözcüğünün gerçek anlamı budur ve banyoda geçirilen bu çileli saatler, kadınların banyo yapmaktan nefret etmesinin en haklı sebeplerinden biridir.

3. Saç bakım ürünlerine bir servet harcamak.

3. Saç bakım ürünlerine bir servet harcamak.

Ortalama bir kadının şu dünyada en çok para harcadığı iki şey kıyafet ve saç bakım ürünleridir sanırım. Saçlar için bir ayda harcanan para, evin kirasını bile geçer çoğu durumda. Bu konu hakkında görüşlerine başvurduğum bir kadın, her banyo yapışında en az dört farklı ürün kullandığını ve yaklaşık 13 yaşından beri bu durumun böyle olduğunu söyledi. Sevgili erkekler, inanamıyorsunuz değil mi? İlk duyduğumda ben de inanamamıştım fakat durum böyle. Özellikle düzenli olarak gidilen bir kuaför varsa ve size bir takım ürünleri kullanmanız öneriliyorsa, saç bakım ürünlerine harcanan paranın haddi hesabı olmuyor. Sanırım bu durum hem kadınların banyo yapmaktan, hem de erkeklerin eşlerinin banyo yapmasından nefret etmesine neden olan bir gerçek.

4. Banyonun ardından yaşanan süreç.

4. Banyonun ardından yaşanan süreç.

Aslında kadınlar banyo yapmaktan nefret etmez, banyonun ardından gelen süreçten nefret ederler. Eğer saçları istediği şekilde kuruyan bir kadınla karşılaşırsanız, o kadının günde en az üç kere banyo yaptığını varsayabilirsiniz. Bu durum böyledir; saçları kurutma aşaması tam bir baş belasıdır.

Bir kadının banyo yapması yirmi dakika sürüyor gibi gözükebilir fakat banyonun ardından gelen süreç en az iki saattir ve onlarca sıkıntıyla doludur. Ancak banyonun ardından geçen ikinci saatin sonunda kıyafetler giyilebilir ve makyaj aşamasına geçilebilir. Yani bir kadının randevusuna geç kalmasını anlayışla karşılamak lazım sevgili beyler!

5. Çoook soğuk!

5. Çoook soğuk!

Hani banyoda işinizi tamamladıktan sonra suyu kapattığınız, vücudunuzdaki damlaların belirginleşmeye başladığı ve havlunuza doğru koşmak istediğiniz bir an vardır, bilir misiniz? Bence kesin bilirsiniz :) Hemen bu anın ardından yaşanan, duşakabini araladığınız ve banyonun soğuk havasının bedeninize saldırdığı bir an daha vardır. Sanırım bunu da herkes bilir. İşte bir kadın için bu anlar dayanılmazdır ve dünyanın en acı verici saniyeleridir. Neden erkekler bu anlarda üşümez? Sanırım hayat bazı konularda insanlara adil davranmıyor, bu durum böyledir işte.

Soğuk kıyafetleri bedeninize geçirmek ayrı bir derttir. Havlunuzu bedeninizden ayırdığınız ve buz gibi kıyafetleri giydiğiniz o an... Birçok kadın bu durumun çözümü olarak, banyoya girmeden önce temiz kıyafetlerini kaloriferin veya herhangi sıcak bir şeyin üzerine koyarak bulmuş. Fakat ne olursa olsun, banyoya girmenin buz gibi anlarla dolu olması, bir kadının banyo yapmaktan nefret etmesinin haklı sebeplerinden bir diğeridir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
37
27
18
12
9
8