Görüş Bildir
Haberler
Kadınların Birçoğu Neden Cinsel İlişki Sırasında Orgazm Olamıyor?

etiket Kadınların Birçoğu Neden Cinsel İlişki Sırasında Orgazm Olamıyor?

Birçok kadın bazı durumlardan dolayı cinsel ilişkiden yeteri kadar zevk alamamakta ve bundan dolayı kendini mutsuz ve suçlu hissetmekte. Kesinlikle suçlu olmadıklarını söylemekle birlikte bunun olası nedenlerini ve bazı çözüm önerilerini sizler için derledik.

Not: En doğru bilgi için uzmana danışın.

Kaynak: 1, 2

Seks her zaman çok fazla zevk veren bir durum olarak görülür ancak gerçekte, seks sırasında ve sonrasında tatmin olunmayan zamanlar vardır.

Kadınlar bu konuda kendilerini mutsuz ve suçlu hissedebilirler ancak bu durum, kendi ellerinde olmayan ya da partnerinin davranışları nedeniyle yaşanıyor olabilir.

Çünkü, seks sırasında zevk almayı etkileyen birçok faktör bulunur ve bu faktör devreye girdiğinde kendinizi hiç yaşanmamış gibi hissedebilirsiniz.

1. Partnerini memnun etme kaygısı.

1. Partnerini memnun etme kaygısı.

Eşinizi mutlu etmek için üzerinizde bir baskı hissedebilirsiniz.  Bu durumda, eşiniz için olduğu kadar sizin de aynı hisleri hak ettiğinizi hatırlamanız gerekir.

2. Konuşulmamış, yeni şeyler denemek.

2. Konuşulmamış, yeni şeyler denemek.

Yatakta bir şeyler denemek istemiş ancak henüz eşinizle konuşmamış olabilirsiniz. Bu, eşinizin fikrinizi veya fantezinizi reddedeceği korkusundan veya utanmanızdan dolayı olabilir. Gerçek şu ki, kendinizi tam olarak ifade etmeden kendi arzularınızı tatmin edemezsiniz ve bu durum da ilişki sırasında strese neden olabilir. Tabii bu durumda partnerin anlayışlı olması da gerekiyor.

3. Partnerin hızlı davranması.

Özellikle kadınlar için ön sevişme önemlidir ve zevk alma süreçleri partnerleri kadar kısa sürmeyebilir.

4. Vücuduna güvenmeme.

Vücudunuzda sevmediğiniz veya rahatsız hissettiğiniz kısımlar olabilir. Bu alanlara dokunulmasından kaçınmaya veya vücudunuzun daha fazla güven duyduğunuz diğer kısımlarını göstermeye çalışabilirsiniz. Ayrıca ışıkları açıkken çıplak olmaktan da rahatsız olabilirsiniz. Bu durumu partnerinizle konuşarak bir çözüm getirebilirsiniz.

5. Vajinal kuruluk.

5. Vajinal kuruluk.

Cinsel olarak uyarılmış hissetmesine rağmen, birçok kadın vajinal kuruluğa sahiptir. Bu, bir kadının hayatının belirli aşamalarında, özellikle menopoz veya emzirme döneminde normaldir.Bununla mücadele etmek için vajinal kuruluğa yardımcı olacak ürünler kullanabilirsiniz.

6. Klitorisin uyarılmaması.

Birçok kadın cinsel ilişki sırasında penetrasyon yoluyla doyum noktasına ulaşamaz. El kullanımı klitorisin uyarılmasında kullanılabilir.

7. Orgazm olmayı takıntı haline getirme.

Orgazm olmayı takıntı haline getirmek cinsel ilişki sırasında tam tersi etki yaratabilir.

8. Yaşanmışlık veya depresyon.

Önceden yaşanmış bir istismar veya yoğun bir gün; yapılacakların aklından çıkmaması cinsel ilişki sırasında kişinin orada olmamasına hatta isteksizliğe neden olabilir. Bunun için bir psikiyatristle görüşülmesi önerilir.

9. Ne istediğini bilmemek.

9. Ne istediğini bilmemek.

Orgazm olmak için ne istediğinin bilinmesi kadınlar için deneyim ve zaman gerektirir.

10. Vajinismus

10. Vajinismus

Vajinismus, kadınlarda vajinayı saran pelvik kasların istemsiz kasılmasıyla karakterize bir durumdur. Vajina daralabilir ve cinsel ilişki sırasında ağrıya neden olabilir. Vajinismusun nedenleri fiziksel (örneğin endometriozis) veya psikolojik (depresyon, anksiyete, travma) olabilir. Her durumda, size tavsiyelerde bulunabilecek ve uygun tedavileri tartışabilecek jinekoloğunuzu ziyaret etmelisiniz.

11. Anorgazmi

Bu durumda, bolca uyarılmaya ve cinsel arzuya rağmen, kadın orgazma ulaşamaz. Menopozun bazı evrelerine bağlı olabilir, ancak bundan daha karmaşıktır. Ayrıca stres ve endişe dönemleriyle bağlantılı olabilir ve depresyon geçiren kişilerde yaygındır.

Bazı problemler dışında sorun genellikle stresten ve yoğun geçen süreçlerden kaynaklanmaktadır.

Sebep ne olursa olsun, seksten sonuna kadar keyif alabilmeniz için rahat olmanız gerekir. Bu nedenle, tabuları unutun, stresi ve kaygıyı önleyin ve zevk almanın tadını çıkarın. En iyi bir uzmandan yardım alın.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
322
100
80
65
65
64
54
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?