Görüş Bildir
Haberler
Kadınları Anlama Rehberi: Daha Sağlıklı ve Sağlam Bir İlişki İçin Erkeklerin Bilmesi Gerekenler

Kadınları Anlama Rehberi: Daha Sağlıklı ve Sağlam Bir İlişki İçin Erkeklerin Bilmesi Gerekenler

Kumsal
25.02.2023 - 07:33

Kadınları anlamadıklarını erkeklerden sıklıkla duyarız. Kadınların da erkekleri anlamadığı konular olsa da bu içeriğimizde erkeklerin durumunu mercek altına aldık. Birçok kadının bir ilişkiden veya partnerinden ne beklediğini ve bu durumlarda erkeklerin ne yapabileceklerini madde madde sıraladık. O halde sizleri içeriğimize alalım👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ara ara nefes almakta fayda var...

1. Ara ara nefes almakta fayda var...

Flört işlerinde acemiyken acele etmeniz gerektiğini hissedebilirsiniz. Flörtünüzle her zaman konuşmuyorsanız, size karşı ilgisiz olduğunu veya başka biriyle konuştuğunu düşünmeniz muhtemeldir. Ancak bu tutum, gerçekçi olmayan bir yaklaşımdır. İletişime ara ara mesafe koymak önemlidir. Sürekli iletişim halinde olma halinden vazgeçip öz güvene ve öz değere sahip olmalısınız. Kısaca, karşınızdaki insanı anlamaya çalışmalı ve ilişkinin onun da istediği gibi akmasına ve gelişmesine izin vermelisiniz.

2. Kendinizi sürekli ispat etmeye ve öne çıkarmaya çalışmayın, bırakın kendiliğinden fark edilsin.

2. Kendinizi sürekli ispat etmeye ve öne çıkarmaya çalışmayın, bırakın kendiliğinden fark edilsin.

Kadınları itici bulduğu şeylerden biri de kibirdir. Pek çok erkek 'kendine güvenen adam' imajını fazla abartır. Sınırın nerede bittiğinden tam olarak emin olamayıp kibre adım atarak çizgiyi aşarlar. Kadınlara ne kadar harika olduklarını, neler başardıklarını, kimleri tanıdıklarını göstermek için olağanüstü bir çaba sarf ederler. Elbette flört etmek, değerinizi potansiyel partnerinize yansıtmakla ilgili ancak bunu yapmanın da bir ölçüsü vardır. Yansıttığınız şeyi çektiğinizi unutmayın. Gerçek benlikleriyle doğal bir şekilde hareket eden erkekler, kadınların pozitif açıdan fark ettiği erkeklerdir.

3. Küçük jestler daha önemlidir.

3. Küçük jestler daha önemlidir.

Bazı erkekler, büyük romantik jestlerin sonunda kadının aklını çeldiğini düşündükleri için küçük jestlerin önemli olduğunu kabul etmez. Çocukları okuldan almanın, bir aşk notu bırakmanın yüceltilmesini sıklıkla görmüyoruz. Ancak birisi için yaptığınız küçük şeyler, istikrarlı ve sağlam bir ilişki için gereken temeli oluşturur. Örneğin, herkes hediye alabilir. Ancak herkes, sıradan bir günde biraz daha fazlasını yapmak için zaman ve çaba harcamaz. Bu tarz hareketler, çıkarsız sevgi ve şefkati ifade eden şeylerdir. Küçük jestlerin güven oluşturduğunun da altını çizmek gerekir. Küçük jestler yapmazsanız, büyük jestler 'Bunu yapmam gerektiğini düşündüğüm için yapıyorum' mesajı verir.

4. Bazen tek yapmanız gereken dinlemektir.

4. Bazen tek yapmanız gereken dinlemektir.

Erkekler, genellikle 'problem çözme' eğilimindedir. Bir kadın yaşadığı bir zorluğu anlatıyorsa bazen tek yapmanız gereken oturup onu dinlemeniz ve o kendi başına sorunu çözene kadar onu desteklemenizdir. Elbette, dahil olmanızı isterse dahil olun ama çoğu zaman, gerçekte söylemek istediği şey şudur: 

'Sana bu hislerimi duymana izin verecek kadar güveniyorum ve bunları konuşmak çözmeme yardımcı olacak, en azından rahatlayacağım.' 

Sürekli araya giren bir erkek, onun sinirlerini daha çok bozabilir.

5. Duygusal yakınlık fiziksel yakınlığa yol açar.

5. Duygusal yakınlık fiziksel yakınlığa yol açar.

Erkekler ve kadınlar arasındaki temel fark, erkeklerin duygusal olarak daha yakın hissetmek için fiziksel bağlantıya ihtiyaç duymalarıdır. Kadınlar ise önce duygusal bağlantıya ihtiyaç duyar. Kendilerini ne kadar güvende ve rahat hissederlerse, size karşı çekim hissetme olasılıkları o kadar yüksektir. Sizin yanınızda kendi olabilmesine olanak tanıyan rahatlık ve güven hissinden bahsediyoruz. Birinin sizinle her şekilde bağ kurabilmesi için gerçek özgürlüğü sağlayan şey, bu hislerden ibarettir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sorun her zaman sizinle ilgili olmayabilir.

6. Sorun her zaman sizinle ilgili olmayabilir.

Hepimiz sayısız sorumlulukla meşgul olduğumuz hayatlar sürüyoruz ve bu bazen bunaltıcı olabiliyor. Karşınızdaki kişi bir şey hakkında düşünceli görünüyorsa, bir şey onu tedirgin ediyorsa veya her zamankinden daha sessizse bu, her zaman için sorunun sizin ile ilgili olduğu anlamına gelmez. Varsayımlarda bulunmak, sadece zihninizdeki gereksiz endişeleri besler. Bu yüzden onunla iletişim kurmanız çok önemli.

7. Onun güvensizliklerini düzeltemezsiniz, tıpkı onun sizinkileri düzeltemeyeceği gibi.

7. Onun güvensizliklerini düzeltemezsiniz, tıpkı onun sizinkileri düzeltemeyeceği gibi.

Sevdiğimiz birinden ve hatta internetteki yabancılardan gelen iltifatlar bize geçici bir güç veya bir rahatlama hissi verebilir -ancak günün sonunda önemli olan, yanımızdayken kendimiz hakkında ne hissettiğimizdir. Bu sadece görünüşle ilgili bir mesele değildir. Kadın ya da erkek olsun insanlar genellikle güvensizlikleri içlerinde yaşar. Bu güvensizliklerin ortadan kalkmasını umuyorsak içsel çalışmayı kendimiz yapmalıyız. Partnerinizle olan ilişkinizde ise bu konuyla ilgili yapabilecekleriniz sınırlıdır. Güven verin, destekleyin ve bu duygulara yer açın.

8. Çaba, sonuçtan daha önemlidir.

8. Çaba, sonuçtan daha önemlidir.

Çoğu kadın sadece denemeye istekli olduğunuzu, çabaladığınızı bilmek isterler. Sevdiği ve sevmediği şeylerle ilgili küçük detayları hatırlamak buna örnek verilebilir. Kadınlar genellikle mükemmeli aramazlar,  ilişkiyi ve kendisini ciddiye alan birini ararlar.

9. Karşınızdaki insanı yorgun olması son derece normal bir durum. Önemli olan sizin, onun için ne yaptığınız...

9. Karşınızdaki insanı yorgun olması son derece normal bir durum. Önemli olan sizin, onun için ne yaptığınız...

Yıl 2023, konu flört olduğunda çoğu insan kendini yorgun hissetmekte. Partnerinizi yorgun veya bıkmış görürseniz cesaretinizi kırmak yerine, bunun sizin için bir fırsat olduğunu anlayın. Nasıl olduğunu sorabilirsiniz, onunla anlamlı bir iletişim kurabilirsiniz. Yorgun olduğu halde size bir şans vermeye açıksa, bu size tamamen kapalı olmadığını gösterir. Bu anlayışlı haliniz onların güvenini kazanmanıza yardım eder (onlar sizinkini kazandıkça) ve bundan sonra size olan bağlılıkları daha güçlü olur. İçine kapandıysa, duygusal olarak müsait değilse veya doğrudan size ilgilenmediğini söylüyorsa en iyisi yolunuza devam etmek. Onları ne zaman tutacağınızı ve ne zaman bırakacağınızı bilin.

10. Mal varlığınızdan etkilenmeyebilir. Yıl 2023, kafanızdaki 'kadın' tiplemesini artık bir kenara bırakın.

10. Mal varlığınızdan etkilenmeyebilir. Yıl 2023, kafanızdaki 'kadın' tiplemesini artık bir kenara bırakın.

Kulağa ne kadar hoş gelseler de maddi şeyler bizi gerçekten mutlu etmiyor ve tatmin etmiyor. Maddi şeyler elde etmek, bir endorfin akışı sağlar, 'seviye atlıyor' hissi verirler ve sonra eski halimize döneriz. Pek çok erkek, kadınları 'kazanmayı' umarak 'bir şeyler' gösterir, ancak bu yalnızca 'belirli bir kadın tipini' cezbeder. Aslında bağ kurabileceği, birlikte büyüyebileceği ve hayattan zevk alabileceği ömür boyu sürecek bir partner arayan bir kadın, kalbinizin zenginliğinin banka hesabınızın zenginliğinden çok daha önemli olduğunu bilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kararlılık ve güven çok önemlidir.

11. Kararlılık ve güven çok önemlidir.

İnsanın hayatında istikrar yaratmanın pek çok yolu var ama bunu yapabilmek için olgunluk ve zihniyet gerekmekte. Uçarı, tutarsız veya sorumsuzsanız, herhangi bir düzeyde istikrar yaratamazsınız. Bir kadın kendine düzenli bir hayat kuran bir erkek gördüğünde, aynı zamanda istikrarlı bir insan görür. Kendi ayakları üzerinde durabilen, hayatında gerçek bir temel oluşturacak olgunluğa ve donanıma sahip bir adam görür. O da aynı şeyi yaptığından yolundan ya da amacından hâlâ emin olmayan bir adamdansa, sizi bir hayat arkadaşı olarak görür. Hala hayatınızı düzene oturtmamanız sevgiye layık olmadığınızı göstermez. Neye hazır olduğunuz ve ne zaman hazır olduğunuz konusunda dürüst olmalısınız. Eğer bir kadın ciddi bir ilişkiye hazırsa, sizin de hazır olup olmadığınızı düşünecektir.

12. Zihninizi okumasını bekleyemezsiniz.

12. Zihninizi okumasını bekleyemezsiniz.

İnsanların bir ilişkide ihtiyaçlarını karşılayamamalarının nedenlerinden biri, onları ifade etmemeleridir. Partneriniz ne istediğinizi veya neye ihtiyacınız olduğunu bilmiyorsa, bunu size nasıl verebilir? Hepimiz bu ihtiyaçları ifade etmekte zorlansak da erkekler duyguları hakkında sessiz kalmalarıyla ünlüdür. Bu, söz konusu duyguların ele alınmadığı, daha sonra sinir bozucu ve yalnız hissettiren, daha sonra ifade edilmeyen olumsuz duyguları büyüten bir döngü yaratabilir. Bununla birlikte, kadınların arzularını erkeklere iletme olasılığı daha yüksektir. Toplum geliştikçe erkeklerin kendilerini ifade etmeye daha istekli olduklarına inanıyorum ve hepimiz duyguların evrensel bir insan deneyimi olduğunu ve cinsiyete dayalı olmadığını anlıyoruz.  Yine de, en derin düşüncelerimizi ve duygularımızı başka bir kişiye ifade etmek hepimiz için - erkek ve kadın - cesaret ister. Ancak bu, insanları bir araya getiren ve bir ilişkide güçlü, sarsılmaz bağlar oluşturan şeydir.

13. Herkes olduğu kişi olarak sevilmek ve değer görmek ister.

13. Herkes olduğu kişi olarak sevilmek ve değer görmek ister.

Günün sonunda, bence çoğumuzun tek isteği bu. Başka biri olmak için baskı hissetmek istemiyoruz. Diğer insanlarla karşılaştırılmak istemiyoruz. İlişkilerimizde güvensiz veya dengesiz hissetmek istemiyoruz. Partnerimizi veya kendimizi sorgulamak veya ona güvenmemek istemiyoruz. Gerçekten istediğimiz şey, birinin başkalarının hafife aldığı tüm şeyleri tanıması ve değer vermesi. Görünüşün ardına bakmak ve gurur duyduğumuz değerleri, geliştirdiğimiz dünya görüşünü görmek, sahip olduğumuz inançlara saygı duymak.

 Kadınlar maalesef tüm yaşamlarını potansiyel bir eşi çekmek için nasıl görünmeleri, nasıl giyinmeleri gerektiğini söyleyen toplumla geçirirler. Bazı kadılar evlilik düşünmese de düşünenler onları tüm sisin arkasını gören ve onu gerçekte olduğu gibi seven bir adamla olmak ister. 'Kusurlarını' gören ve hala onu seven bir adamla. Hem inişler hem de çıkışlar olduğunda birbirimizi anlamamıza yardımcı olmalıyız çünkü hepimiz bu süreçlerden geçiyoruz. 

Olduğu kişiye, sahip olduğu ruha, birlikte yaşadığı özgünlüğe, sevdiği kalbe odaklanabildiğiniz zaman diğer her şey onun etrafında önemsiz bir gürültüye dönüşecektir. İşte o zaman, neden başka biriyle asla yürümediğini anlamasını sağlayan adam olursunuz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
AL PACİNO

Kadınlar için ne derler bilirsiniz... Ne onlarla ,Ne de onlarsız.