Görüş Bildir
Haberler
Kadının Fendi Zorlukları Yendi! Pes Etmek Yerine Mücadeleyi Seçen ve Bizlere İlham Kaynağı Olan 15 Kadın

Kadının Fendi Zorlukları Yendi! Pes Etmek Yerine Mücadeleyi Seçen ve Bizlere İlham Kaynağı Olan 15 Kadın

Aburoski
06.03.2019 - 14:10

Hayat bazılarımız için çok acımasız olabiliyor ya da hayallerimize kavuşmak için türlü türlü zorluklarla mücadele etmek zorunda kalabiliyoruz.  Hele bir de Türkiye'de bir kadın olarak mücadele ediyorsan, hayatın acımasızlığı iki katına çıkıyor. Biz de bu acımasızlıktan sıyrılarak başarılara imza atmış, mücadele dolu hayatlarını örnek almamız gereken kadınları derledik. Gelin hep birlikte bu hikayelere kulak verelim. 

Kaynak: kirmizibisikletim

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. 6 yaşında buz patenine başlamış fakat Eskişehir'deki pist kapandığı için annesi taekwondoya yönlendirmiş. Gülsena başarılı olacağını düşünmese de ilk maçında birinci olmuş ve bu dalda ilerleyerek 14 yaşında Türkiye Şampiyonu olmuş.

2. Kardeşleriyle birlikte evden atılmış ve yengesinin "oku oku okuyanlar orospu oluyor" sözlerine aldırış etmeden okumaya çalışmış fakat 15 yaşındayken evlendirilmiş. Evlendirildikten sonra önce liseyi bitirmiş sonra da 45 yaşında Halkla İlişkiler bölümünü kazanarak eğitim hayatına kavuşmuş.

3. Beceriksiz olduğunu söyleyen babasına inat hayata tutunmaya çalışmış ve eşinin yapımcılarla görüşmesiyle hayallerine adım adım yaklaşmış. Babası "Sen kimsin de yazıyorsun" dese de!

4. 13 yaşında evin bütün yükünü omuzlayan Dilek, önce babasını sonra da 22 yaşında evlendiği eşini kaybetmiş. Şimdi de meme kanseri olduğunu öğrenmiş. O yaşadığı tüm zorluklara rağmen gülmeyi başaranlardan.

5. Gülşen bir madenci. Çalıştığı yerde kadın madenci olduğu için pek hoş karşılanmasa da o bunlara hiçbir zaman kulak asmamış ve "Senin işin bu değil" diyenlere inat devam etmiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Küçüklüğünden itibaren mahallede erkeklerle futbol oynamış ve daha sonra turnuvalara katılmış. "Kız kısmı evde oturur. Ne işin var erkeklerle!" deseler de o kendini geliştirdikten sonra 2004 senesinde Almanya'nın 1. Lig takımlarından FSV Frankfurt kulübünde 1 ay boyunca idmanlara çıkmış.

7. 5 yaşından itibaren konuşmakta zorluk yaşayan Edanur'un hiç arkadaşı olmamış ve hep dışlanmış. Başka bir okula gittikten sonra öğretmeninin çabalarıyla konuşmaya başlayan Edanur şimdi Türkiye'nin ilk kadın itfaiyecilerinden...

8. Şırnak'a atandığı için kendisiyle dalga geçilen Ajda, 3 yıl boyunca mesleğini en iyi şekilde yapmaya çalışmış. Birçok hayalini Şırnaklı çocuklarla gerçekleştirmenin huzuru onu mutlu ediyor.

9. 4 yaşından itibaren hayatından başarı hiç eksik olmamış Tutya'nın. Rio 2016 Olimpiyatları'nda Türkiye'yi başarılı bir şekilde temsil ettikten sonra çevresinin de desteğiyle şimdi 2020 Tokyo Olimpiyatları'na hazırlanıyor.

10. İyi bir eğitim ve kariyer geçmişi olan Aslı, 2017 yılında Suriye’deki savaş bölgesinde terk edilen 13 hayvanı (Aslan, kaplan, hyena, sırtlan) kurtarma operasyonunda çalışıp Suriye’ye gidip hayvanların Türkiye’ye gelmesini sağlamış. Şimdi ise tavuk kümesinde 16 ve 21 yıldır yaşamaya mahkum edilen şempanzeleri kurtarmaya çalışıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Tek hedefi Edebiyat öğretmeni olmakmış fakat çalışmak zorunda olduğu için muhasebe bürosunda işe başlamış. 30'lu yaşlarına geldiğinde eğitimini tamamlayamadığı için çevresindeki olumsuz eleştirilere aldırmadan hem kızıyla ilgilenip hem de okulunu bitirmiş. 38 yaşında da ruhsat sahibi olmuş.

12. Tuğba da hayatı boyunca hep başarılara imza atmış genç bir kadın. Küçüklüğünden itibaren atletizmle ilgilenmiş. Türkiye'de elde ettiği başarıların ardından Estonya'da U23 Avrupa Şampiyonasında şampiyon olmuş. Şimdi ise hedefi 2020 Tokyo Olimpiyatları.

13. Dilara 16 senedir binicilik sporuna gönül vermiş milli bir sporcu. Aynı zamanda da at terapisti. Birçok kişiye tuhaf gelse de o mesleğini çok seviyor.

14. Merve, geçirdiği trafik kazası sonrası okçuluk sporuyla hayata yeniden bağlanmış. 2016'da Avrupa Şampiyonasında ve 2017'de ise Para-Okçuluk Dünya Şampiyonası'nda 2. olmuş.

15. 70 yaşındaki Semaha teyze, kendi imkanlarıyla onardığı evinin bahçesinde baktığı kümes hayvanlarının yumurtaları ve yetiştirdiği sebzelerle engelli kardeşiyle geçimini sağlıyormuş.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
187
154
14
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Jey

o zaman kalkayım da ben de biraz çalısayım:)) ben de bunlara benzer bir hikayeye sahibim ama tek fark sanırım ara ara duzenli olarak pes ediyorum:)) amaaan h... Devamını Gör

Muhammet Öztürk

Bu kadınlar yerine süreli zengin Sosyete escortu Şeyma subaşı haberlerini yapan Onedio'ya teşekkürler.

gunec46

Benim idolüm Semiha teyze...