Görüş Bildir
Haberler
Kadın Milletvekiline Dirsek Atmak ile Suçlanan Kanada Başbakanı Trudeau Özür Diledi

Kadın Milletvekiline Dirsek Atmak ile Suçlanan Kanada Başbakanı Trudeau Özür Diledi

Batuhan
19.05.2016 - 13:05

Kanada Federal Parlamentosu, dün akşam oturumunda Başbakan Justin Trudeau ile muhalefet milletvekillerinin arbedesine sahne oldu. Bir yasanın oylamasına geçildiği sırada Muhafazakâr Parti Leeds-Greenville Bölgesi Milletvekili Gord Brown’ı kolundan tutarak çeken Başbakan Justin Trudeau, dirseğinin Yeni Demokrat Parti Quebec Milletvekili Ruth Ellen Brosseau’nun göğsüne gelmesi sonucu eleştirilerin hedefi oldu. Tepkiler üzerine söz alan Başbakan Justin Trudeau, 'Amacım kimseyi incitmek ya da canını yakmak değildi. Özür dilerim' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Parlamentoda, görüşmeleri tamamlanan Bill C-14 sayılı ötenaziyi serbest bırakan yasanın oylamalarına geçildiği sırada, anamuhalefet partisi Muhafazakarlar ile diğer muhalefet partisi Yeni Demokratlar’a mensup milletvekillerinin akışı yavaşlattığını düşünen Başbakan Trudeau, bir an da oturduğu yerden kalkarak ayaktaki grubun yanına geldi.

Burada Muhafazakâr Parti Leeds-Greenville Bölgesi Milletvekili Gord Brown’ı kolundan tutarak çeken Başbakan Justin Trudeau'nun dirseği bu sırada Yeni Demokrat Parti Quebec Milletvekili Ruth Ellen Brosseau’nun göğsüne geldi. Yerine oturan Başbakan Trudeau, hareketlerine tepkilerin artması üzerine tekrar muhalefet sıralarına doğru hızlı adımlarla yürümeye başladı. Kendisine sataşan milletvekillerine cevap verdiği sırada Trudeau’ya Yeni Demokrat Parti Lideri Thomas Mulcair müdahale etti. Mulcair’in 'nasıl bir insan bir kadına vurabilir?’’ şeklindeki sert müdahalesine sinirlenen Başbakan Trudeau, Mulcair’in üzerine yürüdü.

İşte tartışma sırasında yaşananlar

Bu sırada iktidar sıralarından tartışmayı seyreden iktidar milletvekillerinden bazıları da Trudeau’nun yanına geldi. Trudeau’nun Mulcair’le olan tartışmasında kullandığı hakaret ifadeleri de o sırada canlı yayın yapmakta olan parlamento televizyonu kayıtlarına yansıdı.

Trudeau özür diledi

Trudeau özür diledi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Oturumu yöneten Parlamento Başkanı Geoff Reagan’ın müdahalesi ile yatışan milletvekiller, Başbakan Justin Trudeau’yu bir süre de sözlü protesto ettiler. Muhalefet partileri adına söz alan milletvekilleri, iki milletvekiline karşı sergilenen tavır nedeniyle Kanada Başbakanı Trudeau’yu kınadı.

Tepkiler üzerine söz alan Başbakan Justin Trudeau, 'amacım kimseyi incitmek ya da canını yakmak değildi. Sadece yavaşlatılan akışı hızlandırmak istedim. Özür dilerim' dedi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
71
39
10
6
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cako Bey

Kanada Başbakanını kınıyorum..Bir bayana böyle davranılmaz..Adam gibi gidersin yanına ve ''bir kadın olarak SUS !'' dersin..Sonra oradaki muhalif erkeklere d... Devamını Gör

Ewok The Hutt

oğlum adamların parlamentodaki medeniyete bak yaa, konuşarak bişeyleri halledebiliyorlar. yalnız muhafazakar her yerde aynı bok, adamın suçu yok hemen bok at... Devamını Gör

cnsfrd

ya şimdi biz bu adamlarla "aynı zamanda" mı yaşıyoruz. hele bi deyin gurban. vallah mı?

Robin Hood

ÖZÜR DİLEYEN bir başbakanla aynı dönemde.