Görüş Bildir
Haberler
Kabak Mücver Tarifi: Mücver Nasıl Yapılır?

Kabak Mücver Tarifi: Mücver Nasıl Yapılır?

Şebnem Sucu
18.02.2022 - 10:29

Kabak mücver başta kabak olmak üzere birçok sebze ile harmanlanarak sofralarda sık sık yerilen bir yemektir. İçinde yer alan diğer malzemeler kabakla güzel bir uyum sağlamaktadır. Lezzetli ve sağlıklı bir yiyecek olan kabak mücver, arzuya göre kızartma ya da fırında pişirilerek tüketilebilir. Üzerinde sarımsaklı yoğurt sosla enfes bir lezzete dönüşen kabak mücver tarifini sizler için içeriğimizde derledik. İşte ayrıntılarıyla kabak mücver tarifi, malzemeleri ve yapılışı…

Kabak mücver tarifi, pratikliği ve besleyiciliği ile günün hemen hemen her saatinde severek tüketilen bir yemektir. Kabak, maydanoz, patates ve taze soğan gibi sebzelerle hazırlanan kabak mücver, baharatlarla lezzetlendirilerek hazırlanır. Kabak mücvere dilerseniz peynir de ekleyebilirsiniz. Kızartma sevmiyorsanız ya da rahatsız ediyorsa fırında da pişirerek tüketebilirsiniz. Peki, mücver nasıl yapılır? İşte kabak mücver tarifi…

Kabak Mücver Tarifi İçin Gereken Malzemeler

Kabak Mücver Tarifi İçin Gereken Malzemeler

- 3 adet kabak

- 1 adet patates

- 3 adet yumurta

- 3-4 dal yeşil soğan

- Yarım su bardağı un

- Yarım demet maydanoz

- Biraz dereotu

- Karabiber

- Pul biber

- Tuz

Kabak Mücver Tarifinin Püf Noktaları

Kabak Mücver Tarifinin Püf Noktaları

Kabak ve patatesin suyunu iyice sıkmaya özen gösterin. Un ekledikten sonra karışımın pürüzsüz olmasına dikkat edin. Bunun için iyice karıştırmanız gerekir. Kızartma esnasında yapışmaz bir teflon tava kullanarak mücveri kolay bir şekilde kızartabilirsiniz. Fırında pişirecekseniz cıvık olmamasına dikkat ediniz.

Kabak Mücverin Yapılışı

Kabak Mücverin Yapılışı

- Kabak mücveri yapmak için olarak sebzelerimizi hazırlayalım. İşlem tamamsa, başlayalım kabak ve patatesi soyup rendenin kalın kısmı ile rendelemeye. Daha sonra maydanoz, yeşil soğan ve dereotunu ince ince kıyalım.

- Geniş bir kaba un ve yumurtaları alıp iyice çırpalım. Rendelenen sebzelerin suyunu sıkalım ve baharatlarla birlikte un karışımına ilave edip güzelce karıştıralım. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu da ekleyip tekrardan karıştıralım.

- Mücveri kızartmak için yapışmaz bir tavaya çok az sıvıyağ alarak, karışımdan bir kaşık alıp tavaya dökelim. Mücverler kızardığında peçete serili bir tabağa alalım. 

- Kabak mücveri servis edebilirsiniz. Dilerseniz yanında sarımsaklı yoğurt hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın