Görüş Bildir
Haberler
Japonya Bu Kez 7.3 ile Sarsıldı: En Az 19 Ölü

Japonya Bu Kez 7.3 ile Sarsıldı: En Az 19 Ölü

Japonya Perşembe günü meydana gelen 6.4 şiddetindeki depremin ardından dün gece de 7.3 ile sarsıldı. Ölü sayısının en az 19 olduğu belirtilirken binden fazla yaralı ve göçük altında çok sayıda insanın olduğu tahmin ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Japonya'nın güneybatısında dün akşam meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depremde 19 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Kyodo haber ajansı, Kyushu Adası'ndaki Kumamoto bölgesinde büyük tahribata yol açan depremde 900'den fazla kişinin yaralandığını, yaralılardan 171'inin durumunun ağır olduğunu kaydetti.

Nükleer sızıntı tehlikesi

Nükleer sızıntı tehlikesi

Deprem sonrası önce tsunami uyarısında bulunan Japon Meteoroloji Kurumu, daha sonra uyarıyı kaldırdı. Çevredeki nükleer santraller sızıntı olmadığını ifade etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Depremde 19 kişinin de hayatını kaybettiği belirtilirken, yıkılan binaların enkazı altında 100'den fazla kişinin bulunduğu sanılıyor. 

Enkaz altındakileri kurtarmak için sivil savunma ekiplerinin zamana karşı yarışı sürüyor. Japonya ordusu ve sivil toplum kuruluşları, sarsıntıda evlerini kaybedenlere yardımlara başladı.

Şehrin merkezindeki 400 yıllık Kumamoto Kalesi de depremde büyük hasar gördü

Şehrin merkezindeki 400 yıllık Kumamoto Kalesi de depremde büyük hasar gördü

Bölgede bulunan Sony ve Honda Motor fabrikaları hasar değerlendirmesi sonrası üretimi durdurdu. Ülkenin güneyindeki bütün spor müsabakaları da iptal edildi.

2 bine yakın kişinin yaralandığı bildiriliyor

2 bine yakın kişinin yaralandığı bildiriliyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Aynı bölgede perşembe günü meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremde de 10 kişi yaşamını yitirmişti. Son iki günde meydana gelen depremlerde toplam ölü sayısı 29 olarak açıklandı. İki depremde, yaklaşık 2 bin kişinin de yaralandığı belirtildi.

70 bin kişi evsiz kaldı

70 bin kişi evsiz kaldı

Hükümet Sözcüsü Yoşihide Suga, bölgede 70 bin kişinin evsiz kaldığını bildirdi.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cnsfrd

Bizim ülkeyi krize sokan "Marmara" depremiyle eş büyüklükte depremler oluyo ve sonuç trafik kazası seviyesine indirelbilyo. Adamlar hazır. Devlet bizdeki gib... Devamını Gör

Serkan Kaya

biz 7 sallansak türkiye haritadan silinir herhalde amk adamlardaki önlemlere baksana

durzatorix

Dediğin doğru ama zamanında Japonya da silinmiş. Bazı şeyleri gördükleri için bu önlemleri almışlar.

U

japonlar çok asıl insanlar ve insana değer veriyorlar,deprem zamanı enkaz altında para değerli eşya bulan japon halkı yetkililere teslim etmiş bizde olsa don... Devamını Gör