Görüş Bildir
Haberler
İzmir'de Hafta Sonu Doğanın Tadını Çıkarmak İsteyenlerin Uğrayabileceği 19 Yer

İzmir'de Hafta Sonu Doğanın Tadını Çıkarmak İsteyenlerin Uğrayabileceği 19 Yer

EC was here.
01.04.2017 - 21:04

Şehrin gürültüsünden, beton yığınından, kalabalıktan sıkıldınız; o hâlde bu mevkilerden birine doğru yola koyulmanın tam vakti.

Doğa yürüyüşü, piknik, dağcılık, kamp, köy, kahvaltı, akşam yemeği, spor, fotoğraf çekimi gibi farklı alternatifler bulunuyor. İlgi alanınıza göre inceleyebilirsiniz. 🚵😌

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Karagöl

1. Karagöl

Yamanlar Dağı’nda bulunan Karagöl, 35 bin metrekarelik küçük bir krater gölü. Gölün çevresi söğüt ve çınar ağaçlarıyla çevrili. Onların bitiminde kızılçamlar ve yer yer karaçamlar başlıyor. Piknik yapmak, kamp kurmak için ideal alanlardan biri. Tek kötü yanı, ulaşımı biraz zorlu.

2. Şirince

2. Şirince

Adı gibi şirin bir köy. Belki de yerli turistten çok yabancı turistin akınına uğruyor. Sokak aralarındaki tezgahlarda el işi ürünleri, köye has sabunlar, ev yapımı şaraplar bulabilirsiniz. Köy gezisi sonrasında vaktiniz kalırsa Selçuk'ta da gezilecek pek çok yer bulunuyor.

3. Balçova Behzat Tepesi

3. Balçova Behzat Tepesi
www.sinasiyuksel.com

Doğa yürüyüşü tutkunlarının popüler rotalarından biri. 740 metre yüksekliğindeki bu zirve, gidiş dönüş 6 saati buluyor. Yorucu olsa da, manzarası için değer.

4. Sığacık

4. Sığacık

İzmir’in en güzel kaçış rotalarından biri. Bildiğiniz gibi Seferihisar Türkiye'nin ilk sakin şehridir, burada bir pazar gününün birkaç saatini geçirmek oldukça kafa dağıtıcı olacaktır.

5. Nazarköy

5. Nazarköy
hayaldunyali.blogspot.com.tr

Kemalpaşa'ya 6 km uzaklıkta. Güzel bir doğaya sahip bu köyün sakinleri burada yüzyıllardır nazar boncuğu üretiyor. Nazar boncukları dışında, camları işleyen zanaatkârları izlemek için bile gitmeye değer bir köy.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Vişneli, Nif Dağı

6. Vişneli, Nif Dağı
dagakactim.blogspot.com

Antik Çağ'da Olimpos adını taşımış 19 dağdan biridir Nif Dağı. İzmir Körfezi'nin doğusunda Vişneli Köyü'nde yer alıyor. Doğa yürüyüşü yapmak için önemli rotalar arasında. Kurudere Kanyonu'ndan iniş yapılması tavsiye ediliyor.

7. Gölcük Yaylası

7. Gölcük Yaylası

Ödemiş'te bulunan Gölcük Yaylası her mevsim farklı renklere bürünen bir doğa harikası. Denizden 1.050 metre yükseklikte bulunuyor. Bu tektonik gölün olduğu alana yaz aylarında gidilmeli, serinliği ve temiz havasıyla ünlüdür. Kıyı restoranları, çay bahçeleri, piknik alanları ve yöresel ürünlerin satıldığı çeşitli dükkân ve tezgâhlar da bulunuyor.

8. Kaynaklar

8. Kaynaklar
www.buca.bel.tr

Biraz nefes almak isteyen İzmirlilerin sık sık kaçtığı mevkilerden biri. Köy merkezinde gözleme yemeden dönülmemesi gerekir. Köy merkezinin haricinde kamp kurulabilecek, dağcılık yapılabilecek bölgeleri de bulunuyor.

9. Balçova Teleferik Tesisleri

9. Balçova Teleferik Tesisleri

Şehre bir de yukarıdan bakmak isteyenler Balçova'ya! Bir yanda körfez bir yanda baraj manzarası eşliğinde güzel bir mangal keyfi yapılabilir.

10. Efem Çukuru

10. Efem Çukuru

Çatalkaya'nın hemen arkasında, güzel yürüyüş parkurlarına sahip bir bölge. Efem Çukuru Köyü’nden başlayarak farklı alternatiflerle yürüyüş rotaları oluşturabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Çiçekliköy

11. Çiçekliköy
gezipgordum.com

Gerçek bir köy kahvaltısı için bir pazar sabahında Çiçekliköy'e uğrayabilirsiniz. Köy halkının neredeyse tamamı kahvaltıcılıkla geçiniyor. Ormanın içinde yer alan bir köy, kahvaltı sonrasında kısa yürüyüşler de yapabilirsiniz. Köyde yetiştirilen ürünleri satın almak da mümkün. Bornova'ya 10 dakika kadar uzaklıkta.

12. Spil Dağı Millî Parkı

12. Spil Dağı Millî Parkı
bolge4.ormansu.gov.tr

İzmir merkezden güney yolunu izleyerek yaklaşık 50 km uzaklıkta bulunan, Manisa içerisindeki bu mevkiye gitmediyseniz bile gitmeye niyetlenmişsinizdir. Niobe'nin Ağlayan Kayası, Sabuncubeli Geçidi, Sülüklü Gölü, Atalanı'ndaki Yılkı atları görülmelidir.

13. Doğal Yaşam Parkı

13. Doğal Yaşam Parkı

İzmirli olup da gitmeyen kalmamıştır, yine de öneriler arasında bulunmalı. Karşıda olduğu için şehrin çoğunluğuna uzak bir mesafede. Buna rağmen tropik havayı yeniden solumak isteyenler için ziyaretçilerini beklemekte.

14. Nebiler Şelalesi

14. Nebiler Şelalesi

Dikili'deki bu şelale yaz sezonunda turistleri çekiyor. Doğa yürüyüşlerine ilgisi olanların uğrayabileceği bir rota. Bunun ardından kaplıca ve ılıcalarda yorgunluk da atmak mümkün.

15. İnciraltı Kent Ormanı

15. İnciraltı Kent Ormanı
www.karsiyakalife.com.tr

Hem doğaya kaçmak isteyip hem de şehirden uzağa gitmek istemeyenler için de seçenek var: İnciraltı Kent Ormanı. Kültürpark’ın 3.5 katı büyüklüğünde bu alanda 2006’dan bu yana yürütülen çalışmalar kapsamında 21 bine yakın ağaç dikildi. Kanada kavağı, dut, akasya, salkım söğüt, gülibrişim, iğde, katalpa, palmiye, sığla, süs eriği, süs elması, akçaağaç, dişbudak, tesbih, çınar, oya, gladiçya, erguvan, sofora, çam, servi, gravilla, ıhlamur ve manolya ağaçlarının yanı sıra zakkum, deniz iğdesi, böğürtlen, defne, abelya, sardunya, lavanta, lavantin, kartopu, pitosporum, yasemin, ateş dikeni, ılgın, berberis ve taflan gibi yeşil dokuyla uyumlu bitki türleri arasında kafa dinleyebilirsiniz. Tabii bir yandan da deniz esintisi eşlik ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Urla

16. Urla

Deniz lezzetlerinin en hasını tatmak isteyenler 50 km kadar ilerlemeli. Sahil ve piknik seçenekleri de sunuyor. Ayrıca her biri saklı cennet olan köyleri de görülmelidir.

17. Kuş Cenneti

17. Kuş Cenneti

Çiğli'deki Çamaltı Tuzlası'nda bulunan bu doğal alanda 220 kuş türü bulunuyor. Flamingo, tepeli pelikan, leylek, suna, angıt, deniz kırlangıcı, uzunbacak, arıkuşu, çulhakuşu, deniz saksağanı ve birbirinden harika kuş türlerini görmek isteyenlerin uğrak yeri. Yaban hayatı fotoğrafçılığına merakınız varsa bir kere gittiğinizde defalarca gitmek isteyebilirsiniz.

18. Türkmen Köyü, Su Uçan Şelalesi

18. Türkmen Köyü, Su Uçan Şelalesi

Manisa-İzmir il sınırında bulunuyor, 30 metre yüksekliğinde ve bölgenin en büyük şelalesi.

19. Bademli Köyü

19. Bademli Köyü
www.gormenlazim.com

Dikili ilçe merkezinden 7 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Zeytin ve çam ağaçlarıyla kıyılarının uyumu güzel bir manzara sunuyor. İzmir'in saklı cennetlerinden biri.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
336
186
24
22
20
17
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hüseyin USLU

hoş bir derleme olmuş, daha detaylı buradan bakabilirsiniz: https://www.gezilesiyer.com/izmire-yolunuz-duserse-gezilecek-20-yer.html

Ayşe Yılmaz

Güzel içerik gerçekten çok faydalı şuna da bakın derim :) https://gorulesiyer.com/post/izmir-gezilecek-gorulecek-tarihi-turistik-yerler/

Gizem Yenikler

Hepsi de harika,görülmeli İzmir'den sevgiler )))