Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Ağlayacak Bir Omuza İhtiyaç Duyacağınız Konusuyla Yürekleri Dağlayan Filmler

İzlerken Ağlayacak Bir Omuza İhtiyaç Duyacağınız Konusuyla Yürekleri Dağlayan Filmler

claude cahun
16.04.2022 - 09:00

Dünyanın dört bir yanından farklı acılara, kederlere, hüzünlere yer veren filmlerle karşınızdayız. Konularıyla yürek burkan, izleyenin burnunun ucunu sızlatan ve ağlayacak bir omuza ihtiyaç hissettiren listemizle melankolikleri kalbinden vurmayı hedefliyoruz. Peçeteleriniz hazırsa detaylara geçelim;

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Omuz Omuza (Stepmom, 1998)

20. Omuz Omuza (Stepmom, 1998)

Özet: Eşi Jackie'den ayrılan iki çocuk babası Luke, Isabel adlı bir kadınla sevgili olur. Ancak ne çocuklar Isabel'i üvey anne olarak benimser ne de Isabel çocuklara annelik etme konusuna sıcak bakar. Fakat Jackie'nin ölümcül bir hastalığa yakalanması, iki kadını annelik noktasında bir araya getirecektir. 

Oyuncular: Julia Roberts, Ed Harris, Jena Malone

Yönetmen: Chris Columbus

19. Kız Kardeşimin Hikâyesi (My Sister's Keeper, 2009)

19. Kız Kardeşimin Hikâyesi (My Sister's Keeper, 2009)

Özet: Fitzgerald çiftinin hayatı, küçük kızları Kate'in lösemi olduğu haberini alınca altüst olur. Kate'e donör olması için bir çocuk daha yapmaya karar veren çift bir süre sonra Anna'yı kucaklarına alır. Çeşitli dönemlerde Anna'dan Kate'e yapılan nakiller, Anna'nın 11 yaşına gelmesiyle sekteye uğrar. Kate'in kardeşinden alınacak böbreğine ihtiyacı vardır ancak Anna, ailesinin kendisini kardeşini hayatta tutabilmek için kullandığı gerekçesiyle dava açar. Bu durum her şeyi daha da zorlaştırır.

Oyuncular: Abigail Breslin, Sofia Vassilieva, Cameron Diaz

Yönetmen: Nick Cassavetes

18. Unutma Beni (Still Alice, 2014)

18. Unutma Beni (Still Alice, 2014)

Özet: Tanınmış bir dilbilim profesörü olan Alice Howland, eşi ve üç çocuğuyla mutlu bir yaşam sürmektedir. Ancak yavaş yavaş kelimeleri unutur ve bunun için doktora gittiğinde kendisine Alzheimer başlangıcı teşhisi konur. Başlarda bu durumu kabullenmek istemeyen Alice, yaşadığı olaylardan sonra hastalığın ciddiyetini kavrayıp üstesinden gelmek için mücadele etmeye karar verir. Bu zorlu süreç, aile dinamiklerini de derinden etkiler.

Oyuncular: Julianne Moore, Kristen Stewart, Kate Bosworth

Yönetmenler: Richard Glatzer, Wash Westmoreland

17. Brokeback Dağı (Brokeback Mountain, 2005)

17. Brokeback Dağı (Brokeback Mountain, 2005)

Özet: Bir kovboy olan Jack ve çiftçi olan Ennis, 1963 yılında Wyoming'de çoban olarak işe alınır. Brokeback Dağı'nda birlikte çalışan ikili arasında oluşan çekim, yıllardır kendilerine bile itiraf edemedikleri gerçeği ortaya çıkarır. Burada geçen tutkulu günlerin ardından ikisi de kendi sevgilileriyle evlenseler de birbirlerine olan sevgileri hiç tükenmez.

Oyuncular: Heath Ledger, Jake Gyllenhaal, Michelle Williams

Yönetmen: Ang Lee

16. Not Defteri (The Notebook, 2004)

16. Not Defteri (The Notebook, 2004)

Özet: Fakir ama tutkulu genç bir adam, zengin bir aileden gelen genç bir kadına âşık olur. Tüm engellere rağmen doludizgin bir aşka yelken açan çiftin birlikteliği, sosyal ve ekonomik farklılıklarla çıkmaza girerken İkinci Dünya Savaşı'nın patlak vermesiyle ayrılık çanları çalmaya başlar.

Oyuncular: Ryan Gosling, Rachel McAdams, James Garner

Yönetmen: Nick Cassavetes

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Çizgili Pijamalı Çocuk (The Boy in the Striped Pyjamas, 2008)

15. Çizgili Pijamalı Çocuk (The Boy in the Striped Pyjamas, 2008)

Özet: John Boyne'un çok satan romanından uyarlanan Çizgili Pijamalı Çocuk, İkinci Dünya Savaşı sırasında Auschwitz toplama kampı komutanın sekiz yaşındaki oğlu Bruno'nun kapta esir olan Yahudi bir çocukla kurduğu ilham verici dostluğu anlatıyor.

Oyuncular: Asa Butterfield, Vera Farmiga, David Thewlis

Yönetmen: Mark Herman

14. Aşk (Amour, 2012)

14. Aşk (Amour, 2012)

Özet: Georges ve Anne, yıllardır birlikte olan mutlu bir çifttir. Fakat Anne'in kriz geçirip boynundan aşağısının felç olmasıyla yaşamları alt üst olur. Georges, çok sevdiği eşine bakmak içinden elinden geleni yapsa da o da artık yaşlı biridir. Bu yüzden son çare olarak Anne için iki hemşire tutar. Tüm bu süreç, onların birbirlerine olan bağlılığı için de sert bir sınav olacaktır.

Oyuncular: Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva, Isabelle Huppert

Yönetmen: Michael Haneke

13. Evlilik Hikâyesi (Marriage Story, 2019)

13. Evlilik Hikâyesi (Marriage Story, 2019)

Özet: Yönetmen Charlie ve onun oyuncu eşi Nicole'ün evlilikleri yavaş yavaş tükenmeye başlar. Onlar boşanma kararı alsalar da velayet davası işleri içinden çıkılmaz bir hâle sokar. Bu süreçte kendi kariyerleri doğrultusunda farklı şehirlerde yaşamak isteyen çift, boşanma süreci uzadıkça biriktirdikleri her şeyi birbirlerine kusarlar. 

Oyuncular: Adam Driver, Scarlett Johansson, Laura Dern

Yönetmen: Noah Baumbach

12. Karanlıkta Dans (Dancer in the Dark, 2000)

12. Karanlıkta Dans (Dancer in the Dark, 2000)

Özet: Çek bir mülteci kadın, 10 yaşındaki oğluyla birlikte bir karavanda yaşamaktadır. Genetik bir rahatsızlıktan dolayı gün geçtikçe görme yetisini kaybeden kadın, oğlunun da aynı hastalıktan mustarip olmasından korkar. Müzikal hayaller kurarak körlükle başa çıkmaya çalışan kadın bir yandan da tüm birikimini oğlunun sağlığı için kenara koyar. 

Oyuncular: Björk, Catherine Deneuve, Peter Stormare

Yönetmen: Lars von Trier

11. Umudunu Kaybetmen (The Pursuit of Happyness, 2006)

11. Umudunu Kaybetmen (The Pursuit of Happyness, 2006)

Özet: Sevgili dolu bir aile babası olan Chris Gardner'ın iş hayatında bazı sıkıntılar baş gösterir. Maddi sıkıntıların baş göstermesiyle eşi kendisini terk edince, küçük oğulları Christopher'la bir başına kalır. Yetmezmiş gibi bir de ev sahibi kapı dışarı edince baba-oğul dışardaki yaşamın çetin şartlarında hayatta kalmaya çalışır. Hayatları bir anda çok güçleşen baba-oğul, sevginin gücüyle her şeyin üstesinden gelecektir.

Oyuncular: Will Smith, Thandiwe Newton, Jaden Smith

Yönetmen: Gabriele Muccino

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Into the Wild (2007)

10. Into the Wild (2007)

Özet: Christopher McCandless'ın kendi hikâyesinden uyarlanan film, McCandles'ın tüm mal varlığını ve ismini geride bırakıp Alexander Supertramp olarak otostopla Alaska'ya yaptığı yolculuğu anlatıyor.

Oyuncular: Emile Hirsch, Vince Vaughn, Catherine Keener

Yönetmen: Sean Penn

9. 12 Yıllık Esaret (12 Years a Slave, 2013)

9. 12 Yıllık Esaret (12 Years a Slave, 2013)

Özet: 1840'lı yıllarda ABD'de, New York'ta yaşayan Solomon Northup, özgür siyah bir adam ve saygın bir müzisyendir. Ancak kaçırılır ve Güney'de bir çiftliğe köle olarak satılır. Tüm hayatı kâbusa dönen Solomon, siyah insanların yaşadığı zulmün boyutlarına şahit olup atlatılması güç travmalara maruz kalır. Tek hedefi ise bir gün ailesine geri kavuşup yeniden özgür bir insan olabilmektir.

Oyuncular: Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Benedict Cumberbatch

Yönetmen: Steve McQueen

8. Hachi: Bir Köpeğin Hikâyesi (Hachi: A Dog's Tale, 2009)

8. Hachi: Bir Köpeğin Hikâyesi (Hachi: A Dog's Tale, 2009)

Özet: Japonya'da yaşanmış gerçek bir hikâyeye dayanan film, bir üniversitede profesör olan Parker Wilson ve Akita inu cinsi köpeği Hachi arasında kurulan dostluğa odaklanıyor. Hachi, Wilson'ı işe giderken tren istasyonuna kadar yolcu edip dönüşünde de aynı yerde hazır bekliyor.  

Oyuncular: Richard Gere, Joan Allen, Sarah Roemer

Yönetmen: Lasse Hallström

7. Film Adam / The Elephant Man (1980)

7. Film Adam / The Elephant Man (1980)

Özet: Victoria dönemi Londra'sında Dr. Treves, tesadüfen uğradığı bir sirkte Joseph Merrick'i keşfeder. Doğuştan bir rahatsızlığı olan Merrick gösteri ucubesi olarak geçimini sağladığı bu sirkte kötü muameleye maruz kalmaktadır. Doktor, ciddi biçimde şekil bozukluğu olan bir Merrick'i sirkten kurtarır ve onun sağlığıyla ilgilenir. Zaman geçtikçe onun kaba dış görünüşünün altında rafine bir ruhu gizlediğini keşfeder.

Oyuncular: Anthony Hopkins, John Hurt, Anne Bancroft

Yönetmen: David Lynch

6. Pan'ın Labirenti (El laberinto del fauno, 2006)

6. Pan'ın Labirenti (El laberinto del fauno, 2006)

Özet: 1944 yılında İspanya'da, peri masallarına delicesine bağlı ve tam bir kitap kurdu olan 10 yaşındaki Ofelia, hamile annesiyle birlikte yeni bir hayata adım atar. Babasının vefatından sonra annesi faşist bir subayla evlenir ve eski hayatlarını bırakarak onun yaşadığı büyük çiftliğe taşınırlar. Ofelia çok geçmeden çiftliğin yakınlarında büyülü bir labirent keşfeder. Labirentin içindeyse onun kaderini tayin edecek olan Pan yaşamaktadır. 

Oyuncular: Ivana Baquero, Sergi López, Doug Jones

Yönetmen: Guillermo del Toro

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Bisiklet Hırsızları (Ladri di biciclette, 1948)

5. Bisiklet Hırsızları (Ladri di biciclette, 1948)

Özet: İkinci Dünya Savaşı sonrası İtalya'da ekonomik buhran hüküm sürerken çaresiz ancak umutlu bir aile babası olan Antonio, nihayet iş bulduğu için mutludur. Yeni işinin ilk gününde, işi için de gerekli olan bisikletinin çalışmasıyla dünyası başına yıkılır. Antonio ve küçük oğlu, hırsızı yakalamak için harekete geçerler. 

Oyuncular: Lamberto Maggiorani, Enzo Staiola, Lianella Carell

Yönetmen: Vittorio De Sica

4. Yeşil Yol (The Green Mile, 1999)

4. Yeşil Yol (The Green Mile, 1999)

Özet: Bir Güney hapishanesindeki gardiyanların hayatı, yeni bir mahkûmun gelişiyle tamamen değişir. İri cüsseli ancak son derece saf ve oldukça nazik bir adam olan John Coffey, iki küçük kızın öldürülmesinden suçlanıp ölüm cezasına çarptırılır. Gardiyan Paul Edgecomb, Coffey'nin gizemli yeteneğini keşfettiğinde aslında onun suçsuz olduğunu da anlar. Paul, umutsuzca John'un idamını önleminin yollarını arar.

Oyuncular: Tom Hanks, Michael Clarke Duncan, David Morse

Yönetmen: Frank Darabont

3. Hayat Güzeldir (Life Is Beautiful, 1997)

3. Hayat Güzeldir (Life Is Beautiful, 1997)

Özet: Guido iyi bir eş ve aile babasıdır. Ancak o ve ailesi Yahudi oldukları için esir kampına gönderilir. Guido, oğlunu kamptaki tehlikelerden korumak ve korkmamasını sağlamak için bir oyunda olduklarını söyler. Küçük çocuk eğer oyunu başarıyla tamamlarlarsa çok istediği tankın sahibi olacaktır.

Oyuncular: Roberto Benigni, Horst Buchholz, Marisa Paredes

Yönetmen: Roberto Benigni

2. Piyanist (The Pianist, 2002)

2. Piyanist (The Pianist, 2002)

Özet: Film İkinci Dünya Savaşı'nın yarattığı trajediyi gerçek bir hikâyeye, Yahudi piyanist Wladyslaw Szpilman’ın anılarına dayandırıyor. Nazi işgali altındaki Polonya’da ailesiyle birlikte yaşayan Szpilman, Varşova gettosundaki yıkımından kurtulmak için amansız bir mücadele veriyor.

Oyuncular: Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Emilia Fox

Yönetmen: Roman Polanski

1. Schindler'in Listesi (Schindler's List, 1993)

1. Schindler'in Listesi (Schindler's List, 1993)

Özet: Alman iş insanı Oskar Schindler, İkinci Dünya Savaşı sırasında nedeniyle fabrikasında Yahudileri çalıştırmaya başlar. Ancak Yahudilerin içinde bulundukları kötü durum onu çok derinden etkiler. Yaşananlara daha fazla sessiz kalamayan ve vicdanının sesini dinleyen Oskar Schindler, mümkün olduğu kadar çok Yahudi'nin hayatını Nazi zulümden kurtarmaya karar verir.

Oyuncular: Liam Neeson, Ben Kingsley, Ralph Fiennes

Yönetmen: Steven Spielberg

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın