Görüş Bildir
Haberler
İkinci Dünya Savaşı'nın Tüm Yıkımını Gözler Önüne Seren 20 Nazi Filmi

İkinci Dünya Savaşı'nın Tüm Yıkımını Gözler Önüne Seren 20 Nazi Filmi

10.04.2022 - 22:34

İkinci Dünya Savaşı sırasında yaşananlar tarihe kara bir leke olarak geçti. Milyonlarca insanın ölümüne yol açan bu savaşın başlangıç noktası olan ideoloji, hayatta kalsa bile pek çok insanın hayatını etkiledi. İzlerken tüylerinizi diken diken edecek 20 filmi sizler için derledik:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Schindler'in Listesi (1993) Schindler's List

1. Schindler'in Listesi (1993) Schindler's List

IMDb: 9.0

Özet: Film, Oskar Schindler adında bir Alman iş adamının 2. Dünya Savaşı sırasında Polonya’da kurduğu fabrikada Yahudi işçileri çalıştırarak 1100 Yahudi'nin hayatını kurtarmasını konu alıyor. 

Oyuncular: Liam Neeson, Ben Kingsley, Ralph Fiennes

Yönetmen: Steven Spielberg

2. Direniş (2008) Defiance

2. Direniş (2008) Defiance

IMDb: 7.2

Özet: Üç Yahudi kardeş hayatta kalabilmek için Nazi işgali altında bulunan Polonya’dan kaçmaya karar verirler. Kendilerine seçtikleri ilk evleri uçsuz bucaksız bir orman olur ve burada bulunan Ruslarla birlikte kendilerine yeni yaşam alanları yaratırlar.

Oyuncular: Daniel Craig, Liev Schreiber, Jamie Bell

Yönetmen: Edward Zwick

3. Er Ryan'ı Kurtarmak (1998) Saving Er Ryan

3. Er Ryan'ı Kurtarmak (1998) Saving Er Ryan

IMDb: 8.6

Özet: İkinci Dünya Savaşı sırasında 4 oğlundan üçünü kaybeden bir kadın fazlasıyla yıpranmıştır. Hayattaki tek oğlunun sağ salim dönmesi için yakarışları karşılık bulur ve Başkan tarafından verilen bir emirle sekiz kişilik bir asker birlik James Ryan'ı kurtarmak için görevlendirilir. Ancak sekiz kişinin hayatı bu bir kişiyi kurtarmak için tehlikeye girecektir.

Oyuncular: Ryan Hurst, Tom Hanks, Tom Sizemore

Yönetmen: Steven Spielberg

4. Valkyrie Operasyonu (2008) Valkyrie

4. Valkyrie Operasyonu (2008) Valkyrie

IMDb: 7.1

Özet: İkinci Dünya Savaşı sırasında, bir grup Alman subayı aralarında anlaşarak Adolf Hitler’e suikast yapmayı planlarlar. Aynı zamanda savaşa son vermek için güçlerini kullanmaya karar verip birtakım gizli görüşmeler yürütürler. Valkyrie adı verdikleri operasyonla Nazi iktidarına karşı bir isyan başlatırlar. Operasyonun başındaki Albay Claus von Stauffenberg bu uğurda her şeyi yapmaya hazırdır.

Oyuncular: Tom Cruise , Carice van Houten , Bill Nighy

Yönetmen: Bryan Singer

5. Hayat Güzeldir (1997) Life is Beautiful

5. Hayat Güzeldir (1997) Life is Beautiful

IMDb: 8.6

Özet: Guido gönlünü güzel öğretmen Dora’ya kaptırır ve tüm engellere rağmen evlenirler. Ardından çocuk sahibi olan çiftin hayatlarında pürüz kalmadığı sırada savaş patlak verir. Yahudi olmaları sebebiyle toplama kampına götürüldüklerinde Guido, oğluna bulundukları esir kampının ve savaşın bir oyun olarak söyleyecek; hatta oyunu başarıyla tamamlarsa ona çok istediği bir oyuncağı alacağını belirtecektir.

Oyuncular: Roberto Benigni, Horst Buchholz, Marisa Paredes

Yönetmen: Roberto Benigni

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tavşan Jojo (2019) Jojo Rabbit

6. Tavşan Jojo (2019) Jojo Rabbit

IMDb: 7.9

Özet: Hitler'in gençlik kamplarında yer alan Jojo Betzler adlı bir çocuk, evlerinde annesi tarafından saklanmış Yahudi bir kız olduğunu öğrenir. Evlerinin çatı katında kalan kız, en yakın arkadaşı hayali Adolf Hitler olan Jojo'nun kafasını bir hayli karıştırır. Jojo'nun hayali arkadaşı olan Hitler hiç de gerçekteki gibi değildir. Irkçılığa karşı gelmek için büyük bir mücadele vermesi gerekmektedir. 

Oyuncular: Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzie, Scarlett Johansson

Yönetmen: Taika Waititi

7. Dunkirk (2017)

7. Dunkirk (2017)

IMDb: 7.8

Özet: 2. Dünya Savaşı'nın kaderini belirleyen olaylardan biri olan Dunkerque Tahliyesi'ni konu edinen filmde, yüz binlerce İngiliz ve müttefik askerlerinin etrafı düşman askerleri tarafından sarılır. Arkaları deniz olan askerler çaresiz bir şekilde sıkışırlar. Buradan kurtulmaları hiç de kolay olmayacaktır.

Oyuncular: Fionn Whitehead, Mark Rylance, Tom Hardy

Yönetmen: Christopher Nolan

8. Okuyucu (2008) The Reader

8. Okuyucu (2008) The Reader

IMDb: 7.6

Özet: Film, II. Dünya Savaşı sonrası Almanya'da geçer. Michael adlı genç, kendisinin iki katı yaşındaki Hanna Schmitz’e aşık olmuştur. İlişkilerini gizli şekilde yürüten ikilinin aşkı Hanna’nın bir gün ortadan kaybolmasıyla biter. Aradan geçen 8 yılın ardından Michael hukuk okurken savaş suçları mahkemesinde gözlemcilik yapıyordur ve bir gün sanık sandalyesinde Hanna’yı görür. Mahkemede Hanna’nın geçmişi ortaya çıkarken, Michael ikisinin de hayatını değiştirecek bir sırrı gün yüzüne çıkarır.

Oyuncular: Kate Winslet, Ralph Fiennes, David Kross

Yönetmen: Stephen Daldry

9. Fury (2014)

9. Fury (2014)

IMDb: 7.6

Özet: Fury, 1945 yılının Nisan ayında, İkinci Dünya Savaşı'nın son günlerinde geçiyor ve Komutan Wardaddy, topçu Boyd Swan, yükleyici Grady Travis, şoför Trini Garcia ve yardımcı şoför Norman'dan oluşan müfrezenin, 300 düşman askeriyle karşılaştığı ve tüm imkansızlıklarla savaşmak zorunda kaldığı 24 saati konu alıyor. İkinci Dünya Savaşı'nın son günlerinde beş askerden oluşan küçük bir ekip Almanya'da savaşın tam ortasında kalır ve bu ekip bölgedeki son Amerikan ordusu askerlerinden oluşmaktadır. Cephaneleri de tükenmek üzeredir. Gruba komuta eden Çavuş Wardaddy'nin bu büyük savaştaki son görevi, askerlerini Nazi birliklerinin kuşatması altındaki bu bölgeden sağ salim çıkarmaktır..

Oyuncular: Brad Pitt, Shia LaBeouf, Logan Lerman

Yönetmen: David Ayer

10. Enigma (2014) The Imitation Game

10. Enigma (2014) The Imitation Game

IMDb: 8.0

Özet: II. Dünya Savaşı sürdüğü sırada İngiliz İstihbaratı tüm büyük çabalara rağmen Almanların kullandığı Enigma şifreleme sistemini çözmeyi hala başaramamıştır. Almanların çok gizli bir şekilde şifrelediği bu yazışmalar, İngilizlere ve müttefiklerine büyük kayıplar yaşatmıştır. Çözüm olarak İngiliz hükümeti, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı altında ülkedeki en iyi şifre çözen kişileri ve kriptoloji uzmanlarını toplar. Bu isimlerden biri de farklı çalışmaları ve yöntemleriyle tanınan genç profesör Alan Turing'dir. Turing'in ekibe katılması dengeleri alt üst etse de o güne kadar hiç denememiş bir girişimin de kapısını aralayacaktır. 

Oyuncular: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode

Yönetmen: Morten Tyldum

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Rüzgarın Oğlu (2016) Race

11. Rüzgarın Oğlu (2016) Race

IMDb: 7.1

Özet: 1936 yılında Berlin Olimpik Oyunları'nda 4 adet altın madalya kazanan atlet Jesse Owens'ın hayatına odaklanan Race gerçek bir hikayeye dayanıyor. Jesse Owens, tarihin en iyi atleti olmak için çıktığı yolda Adolf Hitler'in Ari üstünlüğü görüşüne karşı mücadele ederek efsanevi bir yıldız olmaktadır.

Oyuncular: Stephan James, Jason Sudeikis, Eli Goree

Yönetmen: Stephen Hopkins

12. Saul'un Oğlu (2015) Son of Saul

12. Saul'un Oğlu (2015) Son of Saul

IMDb: 7.4

Özet: Saul, üst yetkililer tarafından öldürülmeden önce birkaç aylığına krematoryumda çalışması için seçilmiş komandolardandır. Krematoryumda insanlık dışı gündelik işlerini yaparken bir gün yakında yakılacak olan bir çocuğun cesediyle karşılaşır. Çocuğun peşine düşen Saul, bu sırada kampa gelen insanlar arasında kendi topraklarından insanların olduğundan şüphelenir. Saul kısa bir sürede çocuğun vahşi bir şekilde yakılmasını önlemek ve onu geleneklerine uygun olarak gömebilmek için ürpertici bir maceraya atılacaktır.

Oyuncular: Géza Röhrig, Sándor Zsótér, Marcin Czarnik

Yönetmen: László Nemes

13. Hannah Arendt (2012)

13. Hannah Arendt (2012)

IMDb: 7.1

Özet: Film, Nazi Adolf Eichmann'ın 1960 yılında Mossad ajanları tarafından Arjantin'de yakalanarak İsrail'e götürülmesiyle başlar.  Eichmann'ın yakalanması İsrail'de olduğu kadar tüm dünyada da büyük etki uyandırır.

Oyuncular: Barbara Sukowa, Axel Milberg, Janet Mcteer

Yönetmen: Margarethe Von Trotta

14. Soysuzlar Çetesi (2009) Inglourious Basterds

14. Soysuzlar Çetesi (2009) Inglourious Basterds

IMDb: 8.3

Özet: İkinci Dünya Savaşı'ndan hasar gören sivillerden biri olan Shosanna, ailesinin canice öldürülmesine şahit olmuştur. Bu olaydan bir şekilde kurtulmayı başaran kadın, Paris'e giderek burada yeni bir kimlikle yeni bir hayata başlar. Öte yandan Avrupa'nın başka bir ülkesinde kendi askerlerini Nazilere karşı örgütleyen yahudi Teğmen Raine hedefine ulaşmak için bazı planlar kurmaktadır.

Oyuncular: Brad Pitt, Mélanie Laurent, Christoph Waltz

Yönetmen: Quentin Tarantino

15. Shoah (1985)

15. Shoah (1985)

IMDb: 8.7

Özet: Film, İkinci Dünya Savaşı sırasında toplama kamplarındaki insanların trajedisine odaklanıyor. Yaklaşık 10 saatlik belgesel, 11 yıllık araştırma ve verinin ürünü. Ayrıca belgeselde Lanzmann'ın olayın canlı tanıklarıyla yaptığı röportajlara da yer veriliyor.

Oyuncular: Abraham Bomba, Itzhak Dugin, Henrik Gawkowski

Yönetmen: Claude Lanzmann

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Çöküş (2004) Downfall

16. Çöküş (2004) Downfall

IMDb: 8.2

Özet: Film, Adolf Hitler'in son günlerine odaklanır. İkinci Dünya Savaşı’nın sona ermesine yakın, kuşatma altındaki Berlin'i ve bu işgalleri kaldıramayan Hitler tarihe damga vuracak olaylardan birine imza atmak üzeredir. Yenilgiyi ve teslimiyeti kabul etmeyen Hitler, ölüme yaklaşmaktan başka bir çare bulamaz. 

Oyuncular: Duke White, Garrett White, Lorinda Roslund

Yönetmen: Garrett White

17. Çizgili Pijamalı Çocuk (2008) The Boy in the Striped Pyjamas

17. Çizgili Pijamalı Çocuk (2008) The Boy in the Striped Pyjamas

IMDb: 7.8

Özet: 8 yaşındaki Bruno ailesiyle birlikte Berlin'den ayrılarak Polonya'da yaşamaya başlar. Babasının işi için sebebiyle taşındıkları bu yerde bir de kendisine arkadaş edinir. Arkadaşı tellerin arkasındaki bir Yahudi'dir. Bruno'nun yeni evi, 1.5 milyon Yahudi'nin öldürüldüğü Auschwitz toplama kampının yakınındadır. Bruno'nun annesi, oğlunun tellerin ardında yaşananları öğrenmesinden korksa da onları başka bir kötülük beklemektedir.

Oyuncular: Asa Butterfield, Vera Farmiga, David Thewlis

Yönetmen: Mark Herman

18. Kitap Hırsızı (2013) The Book Thief

18. Kitap Hırsızı (2013) The Book Thief

IMDb: 7.5 

Özet: Liesel Meminger, İkinci Dünya Savaşı sürerken ve henüz dokuz yaşındayken Almanya'da bir ailenin manevi kızı olur. Çok sevdiği ailesi ve evlerindeki sığınmacı çocuk Max sayesinde okumayı öğrenir ve kitaplarla derin bir bağ kurar. Max ve Liesel için dünyada yaşanan tüm kötülüklerden uzaklaşmanın yolu, kitapların ve kelimelerin onlara sunduğu hayal dünyasıdır. Fakat Max, dünyanın ona sunduğu tehlike yüzünden sürekli diken üstündedir.

Oyuncular: Geoffrey Rush, Emily Watson, Sophie Nélisse

Yönetmen: Brian Percival

19. Piyanist (2002) The Pianist

19. Piyanist (2002) The Pianist

IMDb: 8.6

Özet: Film, Nazi işgali altındaki Polonya’da yaşamanın neredeyse imkansız olduğu bir dönemde, esir kampına gitmekten bir şekilde kurtulan ünlü piyanistin Varşova’nın kenar mahallelerindeki hayatta kalma mücadelesine odaklanır. ünlü piyanist Wladyslaw Szpilman, varoşlarda sefil bir hayat sürerek diğer halkla birlikte, kıtlığa ve aşağılanmalara maruz kalmasına rağmen kahramanca mücadele edecektir. Bir gün kaçma şansı bulduğundaysa başkentin harabelerine sığınacak, hiç beklemediği bir anda gelen bir yardımla yeniden umutla dolacaktır.

Oyuncular: Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Emilia Fox

Yönetmen: Roman Polanski

20. Asla Gözlerini Kaçırma (2018) Werk ohne Autor

20. Asla Gözlerini Kaçırma (2018) Werk ohne Autor

IMDb: 7.7

Özet: Kurt ve Ellie birbirlerine aşkla bağlı iki genç olmalarına rağmen, Ellie'nin babası bu ilişkiyi onaylamaz. Profesör Seeband, kızının Kurt ile olan ilişkisini kesmesini istese de, geçmişte işlediği bir suç o ve Kurt arasında hiç de beklemediği bir bağın oluşmasına neden olmuştur. Kurt, geçmişi arkasında bırakıp sanatına yönelmek istese de, Nazi rejimi ve komünizm gölgesinde geçen hayatının travmalarından kurtulamaz.

Oyuncular: Tom Schilling , Sebastian Koch , Paula Beer

Yönetmen: Florian Henckel von Donnersmarck

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
5
3
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın