Görüş Bildir
Haberler
Ailenizin Yanında Başınızı Çevirmeden Seyredebileceğiniz En Güzel Romantik Komedi Filmleri

Ailenizin Yanında Başınızı Çevirmeden Seyredebileceğiniz En Güzel Romantik Komedi Filmleri

09.04.2022 - 14:30

Filmler, bizleri ait olduğumuz dünyadan alıp götürerek başka bir evrene dahil etme büyüsüne sahip. Filmlerin bu büyüleyici yönüne kapılmak birçoğumuz için büyük bir tutku. Bazen gülümseten bazen hüzünlendiren olayları seyretme, hiç tanımadığımız karakterlerle tanışma ve onların hikayelerine tanıklık etme arzusu bizleri kendine çeker. Sinemadan aldığımız bu hazzı zaman zaman ailemizle de paylaşmak isteriz ancak özellikle film türü romantik komedi olunca bazı sahnelerde başımızı çevirme ya da kanalı değiştirme ihtiyacı duyarız. Bunları yapamadığımız anlarda da kızarıp bozarırız. İşte; bu durumlara düşmenize izin vermeyecek, ailenizle birlikte rahatlıkla izleyebileceğiniz romantik komedi filmleri!

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Blended / Karışık Aile (2014) - IMDb 6.5

10. Blended / Karışık Aile (2014) - IMDb 6.5

2014 yapımı olan Karışık Aile filminin başrollerinde birçok filmde birlikte gördüğümüz ve romantik komedi filmlerinin yıldızları olan Adam Sandler ve Drew Barrymore ikilisi var. Filmde Jim ve Lauren karakterleri eşlerinden boşanmış, çocuklarıyla beraber yaşayan ebeveynler. Jim ve Lauren'in yolları ise ilk olarak bir buluşmada kesişir ancak buluşma son derece kötü geçer. Öyle ki her ikisi de bir daha birbirilerinin yüzlerini görmeyeceklerine dair yeminler eder. Oysa onlar yeminler ederken kader boş durmaz ve ikiliyi bir kez daha bir araya getirmek için ağlarını örer. Her ikisi de çocuklarıyla tatil yapmak için Afrika'da yer alan bir safari köyüne gider. Üstelik Jim ve Lauren, bir hafta boyunca aynı odayı paylaşmak zorunda kalır. Sonrası ise tabii ki biraz romantizm ve bol bol komedi!

9. You've Got Mail / Mesajınız Var (1998) - IMDb 6.7

9. You've Got Mail / Mesajınız Var (1998) - IMDb 6.7

Tom Hanks ve Meg Ryan isimleri bile filmi izlemeniz için yeterli ama biz yine de yapımın konusunu anlatalım: Tom Hanks'in canlandırdığı Joe, uzun bir zaman boyunca hayalini kurduğu kitapçıya kavuşmak üzere olan biriyken Meg Ryan'ın hayat verdiği Kelly çocuk kitapları satan bir kitapçı. Joe ve Kelly, internet üzerinden bir chat uygulaması aracılığıyla tanışır. Aralarında kurulan bağ ile her fırsatta yazışmaya başlayan çift, nihayet buluşmaya karar verir. Fazlasıyla ortak yönü bulunan Joe ve Kelly; kendilerini büyük bir sürprizin beklediğinden habersiz, heyecanla buluşmaya hazırlanır.

8. Bridget Jones's Diary / Bridget Jones'un Günlüğü (2001) - IMDb 6.8

8. Bridget Jones's Diary / Bridget Jones'un Günlüğü (2001) - IMDb 6.8

Bridget Jones'un Günlüğü, bir romantik komedi klasiği. Film aynı zamanda başrollerini paylaşan Renee Zellweger, Colin Firth ve Hugh Grant isimleriyle tam bir yıldızlar geçidi. Filmin merkezinde ise Bridget Jones'un hikayesi var. Bridget Jones, 32 yaşına gelmesine rağmen hâlâ aradığı kişiyi bulamamış ve hayatına yön verememiş bir kadın. Hayatına çekidüzen verme kararı alan Bridget Jones, kendini kontrol edebilmek için bir günlük tutmaya karar verir. Günlük tutmaya başlamasının ardından hayatı da değişmeye başlar ve kendini iki erkek arasında kalmış olarak bulur. Bir yanda güvenilirliğiyle öne çıkan bir aday, diğer yanda ise güvenilmez olmasına karşın çekici bulduğu bir diğeri. Kafası karışan Bridget Jones'un komik ve eğlenceli hâllerine tanık olmak için hazırlanın!

7. Yes Man / Bay Evet (2008) - IMDb 6.8

7. Yes Man / Bay Evet (2008) - IMDb 6.8

Bay Evet, romantik komedi filmi olmasına karşın komedi yönü daha ağır basan bir yapım. Filmin baş karakterine ise ünlü komedyen Jim Carrey hayat veriyor. Jim Carrey'e Zooey Deschanel ve Bradley Cooper eşlik ediyor. Eşinden yeni ayrılan asosyal Carl, kendini evine hapseder ancak bu duruma son vermek için arkadaşının ısrarı üzerine terapiye gider ve hayatı değişmeye başlar. Terapiden sonra Carl, her şeye 'Evet.' demek zorunda kalır çünkü 'Hayır.' dediğinde başı beladan kurtulmaz. Carl, her 'Evet.' deyişi ile yeni bir komediye zemin hazırlarken komik bir aşka da yol açar. Siz de Carl'la kahkaha tufanına kapılmaya hazır mısınız?

6. Love Actually / Aşk Her Yerde (2003) - IMDb 7.6

6. Love Actually / Aşk Her Yerde (2003) - IMDb 7.6

Richard Curtis'in yönetmen koltuğunda oturduğu Aşk Her Yerde, senaryosunda da Richard Curtis imzasını taşıyor. Film, adından da anlaşılacağı üzerine aşkın yüce bir duygu olmasını konu alıyor. Richard Curtis de bu durumu Noel haftasındaki 8 ayrı aşk hikayesi üzerinden anlatıyor. Hikayesi sebebiyle filmin oyuncu kadrosu da bir hayli kalabalık. Alan Rickman, Bill Nighy, Colin Firth, Emma Thompson, Liam Neeson, Hugh Grant, Keira Knightley ve daha pek çok isim filmin oyuncu kadrosunu oluşturuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. (500) Days of Summer / Aşkın (500) Günü (2009) - IMDb 7.7

5. (500) Days of Summer / Aşkın (500) Günü (2009) - IMDb 7.7

Yönetmen Marc Webb tarafından hayat verilen Aşkın (500) Günü, klasik romantik komedi anlayışının biraz dışında kalan bir yapım. Aşkın (500) Günü, aşkın varlığına inanmayan bir kadınla bu kadına aşık olan bir adamın öyküsünü konu alıyor. Tom Hansen, ilk görüşte Summer Finn'e aşık olur. Summer Finn her ne kadar aşka inanmasa da aralarında arkadaşlığın çok ötesinde bir ilişki tohumu ekilir. Zaman zaman eğlenceli zaman zaman da sıra dışı olan bir ilişki... Filmin başrollerini Joseph Gordon-Levitt ve Zooey Deschanel paylaşıyor.

4. Midnight in Paris/ Paris'te Gece Yarısı (2011) - IMDb 7.7

4. Midnight in Paris/ Paris'te Gece Yarısı (2011) - IMDb 7.7

Listemizde sırada usta yönetmen Woody Allen imzalı Paris'te Gece Yarısı var. Evlenmek üzere olan Gil ve Inez, küçük bir tatil için Paris'in yolunu tutar. Her şey keyifli bir şekilde yolunda gidiyorken Gil'in Paris caddelerinde gece yarısı yaşadığı sürreal maceralar, herkesin hayatını etkiler. Bu genç Paris'e büyük bir aşkla bağlanır ve edebiyatçı kimliği gün yüzüne çıkar. Sizleri de Paris caddelerinde eğlenceli serüvenler bekliyor.

3. When Harry Met Sally / Harry ile Sally Tanışınca (1989) IMDb 7.7

3. When Harry Met Sally / Harry ile Sally Tanışınca (1989) IMDb 7.7

Bildiğimiz tarzdaki romantik komedi filmlerinin atası diyebileceğimiz Harry ile Sally Tanışınca, aynı zamanda türünün en iyi örneklerinden biri. Rob Reiner'ın imzasını taşıyan filmin başrollerini Meg Ryan ve Billy Crystal paylaşıyor. Tesadüf eseri bir yolculukta karşılaşarak tanışan Harry ve Sally çifti, aynı üniversiteden mezun olduklarını fark ederler. Yolculuk boyunca çiftin sohbeti de derinleşir. Bu sırada kadın ve erkeğin sadece arkadaş olup olmayacağına dair tartışmaya başlarlar. Sohbetin sonucu ise olumsuz olur. Yolculuk New York'ta son bulduğunda her ikisi de kendi yoluna devam eder. Ta ki hayat onları bir kez daha buluşturuncaya kadar...

2. Groundhog Day / Bugün Aslında Dündü (1993) IMDb 8.1

2. Groundhog Day / Bugün Aslında Dündü (1993) IMDb 8.1

Bill Murray'in dev performansıyla efsaneleşen Bugün Aslında Dündü filmi, klasikler arasında yer alıyor. Film, samimi kişiliğiyle ünlü olan hava durumu sunucusu Phil Connors'ın bir zaman döngüsünün içerisinde sıkışıp kalmasını konu alıyor. Ekrandaki samimi kişiliğine karşın gerçek hayatta kibirli davranışları ile etrafındakileri yıldıran Phil Connors; iş gereği hiç hazzetmediği, taşra olarak gördüğü bir kasabaya göreve gelir. Connors'ın döneceği gün ise bir kar fırtınası çıkar. Connors, tam da o gün bir zaman döngüsüne saplanır ve her sabah taşradan dönemediği o güne uyanır. Burada mahsur kalır ve trajikomik serüvenleri başlar. Lanet ettiği yerde aşkı bulması ise kaderin bir başka cilvesi. Bugün Aslında Dündü, Bill Murray'in etkileyici performansı kadar zekice kaleme alınan senaryosuyla da mutlaka izlenmesi gereken filmler arasında.

1. Amelie (2001) IMDb 8.3

1. Amelie (2001) IMDb 8.3

5 dalda Oscar'a aday gösterilen Amelie, Audrey Tautou'nun başrolünde yer aldığı Jean-Pierre Jeuent filmi. Filmin hikayesini, Audrey Tautou'nun hayat verdiği Amelie karakterinin gözünden izliyoruz. Sevgi dolu ve sıra dışı bir karakter olan Amelie, anne babasını kaybetmiş biri olarak başka insanları mutlu etmeyi kendine görev edinir. Üstelik bu görevini kimseye belli etmeden yerine getirir. Amelie bu döngü içinde hayatına devam ederken kendi yalnızlığının farkına varır ve işler değişir. Amelie sizi biraz komik, biraz romantik ve biraz da hüzünlü dünyasına davet ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
7
4
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın