Görüş Bildir
Haberler
İzlenmesi Gereken Türk Filmleri

İzlenmesi Gereken Türk Filmleri

Tavsiye Lazim
24.03.2015 - 19:48 Son Güncelleme: 30.03.2015 - 16:22

Günümüzde neredeyse artık film izler, boş vakitlerini sinemayla geçirir oldu. Ancak artık neredeyse izlenen ve tavsiye istenen filmlerin tamamı yabancı filmler oluyor. İnsanımızda hikayesi güzel ve kaliteli filmlerin yabancılardan geleceğine dair bir inanç oluştu nedense. Bu yazımızda Türk filmlerine şans vermek isteyenler için film önerilerinde bulunacağız. İzlemediğiniz bir film varsa mutlaka göz atmalısınız.

Kaynak: http://tavsiyelazim.com/izlenmesi-ger...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kabadayı

1. Kabadayı

Yavuz Turgul senaryosu ile beyaz perdeye yansıtılan Kabadayı, geçmiş yıllarda kabadayı olan Ali Rıza, bu alemden elini ayağı çekmiş halı saha işletir. Aynı zamanda da tüm kazandığını fakir fukara doyurmak için harcar. Ancak hayatı bir anda eski sevgilisinin ölüm döşeğinde olduğunu öğrenince alt üst olur. Çünkü aslında hiç tanışmadığı bir oğlu olduğunu öğrenir ve kendini, Devran rolünü canlandıran Kenan İmirzalıoğlu ile mücadele ederken bulur. Bir bakıma farklı nesil kabadayılarının savaşı gerçekten güzel bir hikaye ve mükemmel oyunculuklarla işlenmiş. Eğer izlemediyseniz mutlaka zaman ayırın.

2. Dedemin İnsanları

2. Dedemin İnsanları

Egede yaşayan Yunanistan göçmeni bir ailenin çocuğu olan Ozan, çevresindeki çocukların acımasızca kendisine Gavur denmesini hazmedemez ve sürekli kendisinin Türk olduğunu belirterekk, “Biz Türküz!” diye bağırır. Bu yaşananlar Ozan’ın psikolojisini bozmuştur. Ancak arkasında, etraftan saygıyla anılan dedesi Mehmet Bey vardır. Ve kendisine ve izleyenlere verdiği hayat dersleri gerçekten etkileyici. 2011 yılında çıkış yapan Çağan Irmak filmi, izlenmesi gerenek Türk filmlerine iyi bir örnek.

3. Babam ve Oğlum

3. Babam ve Oğlum

Egede bir çiftlikte büyüyen Sadık, babasının isteğinin aksine Ziraat Mühendisi olup çiftliği yönetmektense, gazeteci olmayı seçmiş ve çiftlikten ayrılarak üniversiteye gitmiştir. Ancak dönemim siyasal gerilimi ve etkinliğine göz yummayan Sadık, 70’li yıllarda bir çok siyasi eyleme katılmıştır ki, bu nedenle babası evlatlıktan reddetmiştir. 12 Eylül 1980 tarihinde, doğum için evden çıkan Sadık ve eşidarbe nedenile araç bulamaz ve sonucunda eşi ölür. Ancak oğlu Deniz hala hayattadır. Hapiste geçen ömrün verdiği rahatsızlıkla hastalığı ilerleyen Sadık çocuğunu Egedeki ailesinin yanıa götürür. Geri kalanları ise filmi izleyerek görmenizi tavsiye ederek, Babam ve Oğlum’u izlemediyseniz bir şans vermenizi öneririz.

4. Eşkıya

4. Eşkıya

1996 yapımı bir Yavuz Turgul filmi olan Eşkıya, 35 yıl sonra hapisten çıkan Baran‘ın köyüyünü sular altında bulması ile başlar. Aradan geçen 35 yıla rağmen aşkını unutmayan Baran, aşkının peşine koşar. Hikayesi, oyuncu kadrosu ve müzikleri ile kesinlikle Türk sinema tarihinin önemli yapıtlarındandır.

5. Canım Kardeşim

5. Canım Kardeşim

1973 yapımı film, belkide listedeki en eski filmdir. Başrollerinde Tarık Akan ve Halit Akçatepe‘nin olan film, iki aradaşın kardeşlerinin(!) kanser hastası olmasını öğrenir. Ve çözümü yoktur. Kısa sürede öleceğini öğrenen arkadaşlar, son zamanlarını mutlulukla geçirmesi için ellerinden geleni yapar. Ancak sorun her an öleceğini beklemektir. Ağlamadan izlemenin yürek istediği film, kesinlikle zaman ayırmaya değer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ağır Roman

6. Ağır Roman

1996 yapımı Mustafa Altıoklar filmi olan Ağır Roman, Metin Kaçan’ın aynı adlı romanından uyarlanmıştır. 70’lerde İstanbul’daki Roman mahallesinde iyiler ve kötüler arasında geçen mücadeleyi konu alıyor. Kendine has replikleri ve sahneleri ile izlemeye değer filmler arasına kesinlikle giriyor.

7. Av Mevsimi

7. Av Mevsimi

İstanbul cinayet büroda çalışan Avcı Ferman ve Deli İdris buldukları kız elinin peşinden koşarlar. Ancak cinayeti çözmek için çabaladıkça sanki daha da derine batarlar. İşler istemedikleri noktalara gider. Ancak Ferman, boşuna Avcı denmediğini gösterecektir. Türk yapımı polisiye filmi olarak karşımıza çıkan Av Mevsimi, merak öğelerini hikaye içine çok güzel işlemiş.

8. Takva

8. Takva

Hayatını tek başına bağlı bulunduğu tarikatın dergahında ibadet ederek geçiren Muharrem, Şeyh tarafından tarikatın mali işlerini yönetmesi için seçilir. Ancak bu işlerle uğraşmaya başlayan Muharrem, her gece rüyasında kendini içki içerken ve aynı kadınla sevişirken görmeye başlar ve pisikolojisi bozulur. Daha sonra karşılaştığı olaylarda kendisini derinden etkiler. Gerçekten farklı bir hikaye görmek istiyorsanız mutlaka bir göz atmalısınız.

9. Aşk Tesadüfleri Sever

9. Aşk Tesadüfleri Sever

Aynı gün aynı hastanede doğan 2 çoçuk, bunu bilmeden çocukluklarını beraber geçirir. Daha sonra ayrılan arkadaşlar, birlerinin farkına varmadan sürekli aynı noktada yaşarlar. Yıllar sonra şans eseri buluşurlar ve olaylar gelişir. Filmi izledikten sonra insan gerçekten caba “Aşk Tesadüfleri Sever” mi diye düşünüyor. Sizlerde izlemediyseniz mutlaka listenize almalısınız.

10. Kaybedenler Kulübü

10. Kaybedenler Kulübü

Gerçek bir hikayeyi konu alan Kaybedenler Kulübü, radyoda yayın yapan asi 2 radyocunun yayının birden büyük bir dinleyici kitlesine ulaşmasını konu alıyor. Özellikle müzikleri ile dikkat çeken film, Türk sinema tarihinde farklı bir köşede yerini aldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın