Görüş Bildir
Haberler
İzlanda, AB Üyelik Sürecine Resmen Son Verdi

İzlanda, AB Üyelik Sürecine Resmen Son Verdi

Deniz Gök
13.03.2015 - 01:42 Son Güncelleme: 13.03.2015 - 17:34
İçeriğin Devamı Aşağıda

İzlanda Dışişleri Bakanlığı, ülkenin 2009 yılında yaptığı AB’ye üyelik başvurusunun resmen geri çekildiğini açıkladı.

İzlanda Dışişleri Bakanı Gunnar Bragi Sveinsson, AB Konseyi'ne başkanlık eden Letonya Dışişleri Bakanı Edgar Rinkeviç ile yaptığı görüşme sırasında, başvurunun resmen geri çekildiğini bildirdi.

Sveinsson, Avrupa Birliği’ne üyelik müzakerelerinin yeniden başlatılmasından vazgeçildiğine ilişkin AB yönetimine hitaben yazılan mektubu Rinkeviç’e sundu.

Sveinsson, ülkenin verdiği karar doğrultusunda, önceki hükümetin Avrupa Birliği karşısında aldığı taahhütleri iptal ettiğinin altını çizdi. İzlandalı bakan, aynı zamanda AB ile işbirliğini güçlendirme isteğini de dile getirdi.

Letonya Dışişleri Bakanı Edgar Rinkeviç ise İzlanda hükümetinin aldığı karara saygı duyduğunu ve AB ile İzlanda arasında pozitif ve yakın işbirliği politikasını desteklediğini kaydetti.

2009'DA BAŞVURMUŞTU

Ağır ekonomik duruma düştükten sonra 16 Temmuz 2009’da AB üyeliğine başvuran İzlanda, Brüksel ile müzakerelere 27 Temmuz 2010’da başlamıştı. O dönemde, üyeliğin ülke ekonomisine büyük istikrar sağlayacağı ve 2008’dekine benzer krizleri önleyebileceği görüşü hakimdi.

  • Sputnik News
Kaynak: http://tr.sputniknews.com/avrupa/2015...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0