Görüş Bildir
Haberler
İYİ Partililer Kılıçdaroğlu'na Karşı Taaruza Kalktı

İYİ Partililer Kılıçdaroğlu'na Karşı Taaruza Kalktı

Emre Ordu
21.07.2023 - 13:34 Son Güncelleme: 21.07.2023 - 17:40

İYİ Partili Bilge Yılmaz, 'Kendi adıma, geride bıraktığımız seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına engel olamadığım için milletimizden samimi olarak özür diliyorum' dedi. Yılmaz'ın yanı sıra İYİ Parti milletvekilleri Turhan Çömez ve Lütfü Türkkan'dan da Kılıçdaroğlu'nu hedef alan açıklamalar geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Seçimlerden yenilgiyle ayrılan muhalefet cephesinde sular durulmuyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu öncesinde Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile gizli bir protokol yaptıklarını kabul etmesinin ardından, İYİ Partili üst düzey isimlerden Kılıçdaroğlu'nu hedef alan açıklamalar geldi.

"Ne demokratik teamüllere ne de siyasi etiğe sığar"

"Ne demokratik teamüllere ne de siyasi etiğe sığar"

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada 'Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına engel olamadığım için milletimizden samimi olarak özür diliyorum' dedi. Yılmaz, açıklamasında şunları kaydetti:

'Geride bıraktığımız başkanlık seçimlerini muhalefet kaybetmiştir ve Millet İttifakı’nın üyeleri olarak bunun sorumluluğunu üstlenmekten hiçbirimiz kaçamayız.

Milletimize ödemek zorunda olduğumuz bir özür ve özeleştiri borcumuz var. Bunu yapmadan, ne halkımızın temsilini gerçekleştirebiliriz ne de insanlara bir yol haritası sunabiliriz.

Kendi adıma, geride bıraktığımız seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına engel olamadığım için milletimizden samimi olarak özür diliyorum. Ve bu özrü, sadece seçimleri kaybettiğimiz için değil aynı zamanda Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı elde etmek ve seçimleri kazanmak için kullandığı yöntemlerle yeteri kadar mücadele edemediğim için diliyorum. Seçim kampanyasını popülizme indirgeyen, eleştirdiği kişiye dönüşen ve sahici politikalar üretemeyen bir isim/ekip Türkiye'nin kaderini belirlememeliydi.

Bu ülke insanının umutlarını ve kurumlarını, kendi şahsi mülküymüş gibi kapalı kapılar ardında pazarlamak ve yola birlikte çıktığı ortaklarının arkasından iş çevirmek ne demokratik teamüllere ne de siyasi etiğe sığar. Maalesef muhalefetteki dar bir çıkar grubu toplumdaki güçlü değişim iradesini kendi emelleri ve siyasi ikballeri için kullanmaktan hicap duymuyor.

Ҫözmemiz ve yakın tarihe bakıp yüzleşmemiz gereken buna benzer birçok sorun olduğunu görüyorum. Muhalefete egemen olan linç kültürünü, medya manipülasyonuyla sonuç elde etme kurnazlığını, komplo teorileriyle insanları yaftalamayı, itibarsızlaştırma kampanyalarını ve entrikayı siyaset zannetme eğilimini tamamen reddetmeliyiz. Bunu başarmadan atacağımız her siyasi adım bizi milletten uzaklaştıracak ve onların gözünde yozlaştıracaktır.

Milyonlarca insanımızın her gün daha da yoksul, umutsuz ve depresif şekilde hayatına devam etmesine şahitlik etmek bana acı veriyor. Bunu değiştirmeden, insanlarımızın yüzünü güldürmeden hiçbir yere gitmeyeceğiz. Düştüğümüz yerden bir avuç toprak alıp yeniden ayağa kalkacağız. BİZ BURADAYIZ!'

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Biz sahada kendisi için oy isterken o Ankara'nın karanlık dehlizlerinde protokoller imzalıyormuş"

"Biz sahada kendisi için oy isterken o Ankara'nın karanlık dehlizlerinde protokoller imzalıyormuş"

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'Biz sahada kendisi için oy isterken, meğer o, Ankara’nın karanlık dehlizlerinde pazarlıklar yapıyor, protokoller imzalıyormuş' dedi. Çömez, devamında şu ifadeleri kullandı:

'Arkadaşlarının haberi yok, ittifak ortaklarının bilgisi yok. Hoyratça heba edilmiş bir güven, yeniden kazanılabilir mi Sayın Kılıçdaroğlu.'

"Tarih önünde suçlular"

"Tarih önünde suçlular"

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ise Kılıçdaroğlu'na şöyle tepki gösterdi:

'Altılı Masa’ya aday dayatmak üzere davet edilenler, benzer pazarlıklar ile hakları olmayan kazanımlar elde ettiler. Şimdi kendileri ile aynı yolu izleyene tepki gösteriyorlar. Bir kişinin inadı ile işi bu noktalara getirenler, al takke ver külah diyerek konuyu koyun pazarlığına çevirenler, onlara pervasızca destek çıkanlar; tarih önünde suçludurlar, mesuldürler.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ geçtiğimiz günlerde T24’ten Cansu Çamlıbel’e verdiği röportajda, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesinde Kılıçdaroğlu ile kamuoyuna açıklanmayan bir protokol yaptıklarını söylemişti. Özdağ, üç bakanlığın yanı sıra MİT Başkanlığı için de partisine söz verildiğini öne sürmüştü. 

Kılıçdaroğlu dün akşam Habertürk yayınında Özdağ ile gizli bir protokol yaptıklarını doğrulamıştı. Kılıçdaroğlu protokolün detaylarına ilişkin bilgi vermekten kaçınmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
57
16
13
8
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mamamia

siyaset batağına batmış gerçekten halkı dinleyen, anlayan insanlar bir elin parmağını geçmez diyecem de tek elin 5 parmağını da geçmiyordur muhtemelen

Gamsız Karga

Siyaset bir geçim kaynağı maalesef Ülkede Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi öğretmen maaşı alsalar bu böyle olmayacaktı Herşeyi görmüş düşünm... Devamını Gör

Saffet Filiz

Lan bir siktirin gidin amk önce kendinize bakın oy oranın düşmüş seçim siz kendi seçmen kitlenizi koruyamadığınız diye kaybedildi.

Erol Kayar

Tek haneli iq ile yapacağın siyasi analizi skiim senin

Alican Türkkollu

Bu süreçte hala İYİ Partiyi bir şeylerden mesul tutmaya çalışanları anlamıyorum. Parti, KK aday olmasın; halkın taleplerine, seçim anketlerine uygun aday çık... Devamını Gör