Görüş Bildir
Haberler
İYİ Parti'de Geri Adım: 'İdris Naim Şahin Adayımız Değil'

İYİ Parti'de Geri Adım: 'İdris Naim Şahin Adayımız Değil'

FreiGeist
14.02.2019 - 16:47

Türkiye'nin eski içişleri bakanlarından İdris Naim Şahin'in bugün İYİ Parti'nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak duyurulması partide gerginliğe yol açtı. Tepkiler sonrası açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, 'İdris Naim Şahin teklifimize başlangıç itibariyle olumlu yaklaştı. Ancak zaman darlığı ve hızlı hareket etmek mecburiyetinde bulunmamız hali, arzulanan bu adaylığın gerçekleşmesini mümkün kılmadı' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'ten İpek Özbey'in aktardığına göre, İYİ Parti'de İdris Naim Şahin gerginliği yaşandı. Şahin'in İYİ Parti Ordu Belediye Başkanı adayı olacağının açıklanamasından sonra Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, divandan çekileceğini açıkladı.

Aytun Çıray'ın sert muhalefeti ve tabandan gelen tepki üzerine geri adım atıldı.

Tüm bu yaşananların ardından İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu'ndan da açıklama geldi.

"Teşkilatımızın ve halkın yoğun talepleri söz konusuydu"

"Teşkilatımızın ve halkın yoğun talepleri söz konusuydu"

Dervişoğlu şöyle dedi:

'Son birkaç gündür kamuoyunu meşgul eden bazı tartışmalara son vermek amacıyla bir açıklama yapmak mecburiyeti hasıl olmuştur.

Bilindiği gibi İyi Parti'nin Ordu Büyükşehir Bleediye Başkan adaylığı ile ilgili olarak, gerek il ve ilçe teşkilatlarımızın ve gerekse Ordu halkının yoğun talepleri söz konusuydu.

Halkın ve partimizin bu beklentisini kendisine iletmek üzere Sayın İdris Naim Şahin'e çeşitli ziyaretlerde bulundum. Bizleri son derece nazik bir biçimde karşılayarak görüş ve düşüncelerini paylaştı. Hatta genel merkezimize iade-i ziyarette bulunarak Sayın Genel Başkanımızla da görüştüler.

Bende iki İçişleri eski bakanının sohbetinden ve tecrübelerinden istifade edebilmek imkanına sahip oldum. Öncelikle belirmek isterim ki Sayın İdris Naim Şahin teklifimize başlangıç itibariyle olumlu yaklaştı. Ancak zaman darlığı ve hızlı hareket etmek mecburiyetinde bulunmamız hali, arzulanan bu adaylığın gerçekleşmesini mümkün kılmadı. Sürecin en başından itibaren gösterdiği nezaket ve hoşgörü için kendisine müteşekkir olduğumu ifade eder, saygılar sunarım.'

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Çiğdem Çelenk Karakaya, Şahin'in adaylığını duyurmuştu

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Çiğdem Çelenk Karakaya, Şahin'in adaylığını duyurmuştu

Karakaya, bugün düzenlediği basın toplantısında,  'İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Ordu’nun evladı, Ordu sevdalısı hizmet aşığı İdris Naim Şahin'dir. Pazar günü kendisini Ünye ilçe sınırında karşılayacağız. Orduluların bu karşılamaya davet ediyorum' demişti.

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Karakaya, CHP’nin büyükşehir belediye başkan adayının çekilip çekilmeyeceği yönündeki bir soruya ise, 'Bunu genel merkezlerimiz bilir. Bizim açımızdan CHP’nin adayında bir sıkıntı yok. Genel merkezlerimiz bir karar verirler. Bu konuda bilgi sahibi değiliz” diye yanıtlamıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İdris Naim Şahin 25 Aralık 2013'te AKP'den istifa etmişti.

İdris Naim Şahin 25 Aralık 2013'te AKP'den istifa etmişti.

Kaymakamlık, Mülkiye müfettişliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanlığı gibi görevlerde bulunduktan sonra AKP’nin kurucuları arasında yer alan Şahin, 22 ve 23. dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. 

61. Hükümet'te ise İçişleri Bakanı olarak görev aldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
14
11
6
4
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Y. O.

Bu FETÖcü köpeği mi aday yaptınız? Ozaman senin de amına koyayım IYI

Mehmet Bi

Ne varsa koministlerde var arkadaş valahi ülkeyi,dogayı,insanları ve hayvanları bu koministlerden başka sevende yok bu siyasi partiler içinde.Acaba hangileri... Devamını Gör

Pickle Rick

Olmasın zaten. Gelmiş geçmiş en beyinsiz siyasetçilerden.