Görüş Bildir
Haberler
İsviçre'nin Fenerbahçe'si Oldu

İsviçre'nin Fenerbahçe'si Oldu

Enver K.
26.07.2015 - 14:49
İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Lig takımı Wil 1900, Egemen Korkmaz, Mert Nobre ve Santos'tan sonra Selçuk Şahin'i de kadrosuna kattı.

İsviçre 2. Futbol Ligi takımlarından Wil  1900, daha önce Fenerbahçe'de forma giyen Egemen Korkmaz,Mert Nobre ve Andre  Santos'un ardından Selçuk Şahin'i de kadrosuna kattı. 

Bir dönem MKE Ankaragücü, Kardemir Karabükspor ve Çaykur Rizespor'da  forma giyen Kağan Söylemezgiller, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da görev yapan  Ergün Berisha, Galatasaray'a transfer olan Endoğan Adili ile kadrosunda  Türkiye'de oynayan 7 isim bulunduran Wil 1900'de teknik direktör Fuat Çapa yaptığı açıklamada, Selçuk Şahin'in hazır olması için 3-4 haftaya  ihtiyacı olduğunu söyledi. 

Wil 1900 Kulübü'nün belirli hisselerinin MNG grubu tarafından satın  alındığını ve bir proje kulübü olarak düşünülerek gerekli organizasyon ve  planlamanın yapıldığını belirten Çapa, 'Kulüp yetkilileriyle 10 Haziran'da  görüştük. Sportif direktörümüzErdal Keser, teknik direktör olarak benim adımı  belirlemiş. Biz de projede birlikte olmayı istedik ve 15 Haziran'da kararımızı  vererek göreve başladık' dedi. 

Erdal Keser'in kendi ismini belirlediği gibi takımda eksik gördüğü  yerler için de transferler planladığını ifade eden Çapa, 'Bugün bu isimler birer  birer aramıza katılıyor. Erdal Bey, elbette transfer edilecek isimler hakkında  bizim de görüşümüzü alıyor. Bu bir proje ve atılacak adımlar, yapılacak  takviyeler önceden tek tek planlanmış. Erdal Keser'e teknik direktörlük  pozisyonuna beni istediği için teşekkür ediyorum' diye konuştu. 

'GÖREVE GEÇ BAŞLADIK' 

Fuat Çapa, en büyük handikaplarının göreve geç başlamaları olduğunu  vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı: 

'Sezon başlamadan sadece 12 gün önce göreve getirildik.  Transferlerimiz de tatilden geldikleri için fiziksel olarak hazır değil.  Türkiye'den gelenlerin içinden sadece Kağan Söylemezgiller ligde oynadı. Mert  Nobre ve Andre Santos henüz hazır değil. Egemen'in çalışma izni henüz  halledilemedi. Selçuk Şahin'in evraklarının hazır olması için de en az iki  haftaya ihtiyaç var. Bugün ilk idmanına çıkacak ama tam olarak hazır olması 3-4  haftayı bulur.' 

Futbolcular gibi yardımcılarının da çalışma izinleriyle ilgili  sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Çapa, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

'Egemen Korkmaz, Mert Nobre, Santos ve Kağan Söylemezgiller'den sonra  Selçuk Şahin'i de alarak Süper Lig'de forma giymiş 7. futbolcuyu kadromuza  kattık. Bu önemli futbolcuların Wil'i tercih etmesininin sebebi proje takımı ve  hedeflerinin olması. Futbolcuların 3-4 yıl da Avrupa'da oynamak istemelerini çok  doğru buluyorum. Bu tercihlerinde elbette aileleri, eş ve çocuklarının geleceğini  düşünmeleri etkili olmuştur ama rasyonel düşündüklerini de belirtmeliyiz.  Avrupa'da yaşamak ve projeye inandıkları için geldiklerini düşünüyorum.' 

Doğru planlama yapıldığı takdirde başarılı olacaklarına inandığını  ifade eden 46 yaşındaki teknik adam, şunları kaydetti: 

'Sonuçta bu projede, gelecek sezon 1. Lig'e çıkmak, daha sonra da  Avrupa liglerinde mücadele etmek hedefleri var. Belirtmeliyim ki, İsviçre liginde  az takım mücadele ediyor ve Avrupa kupalarına katılmak doğru planlama yapılırsa  çok da zor değil. Hedeflerin çok gerçekçi olduğunu düşünüyorum. Projeden  oyuncular da biz de kulüp de fayda sağlayacaktır. Umarım kazasız belasız  planladığımız gibi gider ve proje sonunda oyuncular, biz ve kulüp istenilen  noktada oluruz.'

Sampiy10

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın