Görüş Bildir
Haberler
İstridye mi Krema mı? Cinsel Arzular ve Yiyecekler Hakkında Bilmeniz Gereken 7 Önemli Konu

etiket İstridye mi Krema mı? Cinsel Arzular ve Yiyecekler Hakkında Bilmeniz Gereken 7 Önemli Konu

Malesef yedikten hemen sonra insanı bir anda seks ilahına çeviren afrodizyak yiyecekler gerçekte yok. Ama elbette cinsel arzular konusunda yiyeceklerin oynadığı çok kritik bir rol var. BuzzFeed konu hakkında önemli isimlerle konuşarak bazı detaylar derlemiş, biz de sizler için hazırladık.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/anthonyrivas...

Cinsel isteğinize bir anda tavan yaptıracak süper seksi yiyecekler yok malesef fakat afrodizyak denen şeylerin cinsel arzuları arttırdığı gerçeğini yok sayamayız. Çünkü bunlar aslında daha uzun vadede işe yarayan maddeler. Burada anlatılanlar size Dweck, ürolog Dr. Harry Fish ve seks terapisti Dr. Madeleine Castellanos'un konu ile ilgili bilgilerden hazırlandı.

1. Beyniniz sizin en büyük cinsel organınız diyor Dweck.

1. Beyniniz sizin en büyük cinsel organınız diyor Dweck.

Yani afrodizyak olduğunu düşündüğünüz bir yiyecek yiyor bile olsanız, beyniniz sizi cinsel isteğiniz arttığına ikna edebilir. Sonuç olarak vücudunuz buna tepki verecektir, yani bir bakıma bir placebo efekti oluşur. Bunun meydana gelebileceği şöyle durumlar olabilir;

2. Örneğin istridyeler şekil ve ağızda hissedilen dokuları sebebiyle kişiye öpüşme ya da oral seksi düşündürebiliyor.

2. Örneğin istridyeler şekil ve ağızda hissedilen dokuları sebebiyle kişiye öpüşme ya da oral seksi düşündürebiliyor.

Bu da doğal olarak beyin üzerinde afrodizyak bir etki ediyor. İstridye, midye ya da benzeri deniz ürünleri Dr Castellanos'a göre bu yüzden bazı kişilerde erotik hisler yaratıyor ve onlara seks düşündürebiliyor. 

Dweck'e göre ise aynı şekilde duyguları tetikleyebilecek diğer yiyecekler muz, incir, papaya veya cinsel organa benzeyen ya da doku olarak andıran diğer besinler.

3. Peki biyolojik olarak cinsel dürtüleri arttıran yiyecekler mümkün mü

'Bu noktada bitter çikolata harika bir örnek,' diyor Dweck. 'İnsanlar bitter çikolatayı romantizmle ilişkilendiriyor ve içinde serotinin seviyelerini yükseltmeye yarayan feniletilamin adlı bir madde bulunuyor. Yani bitter çikolata aslında insana kendini iyi hissettiren bir yiyecek.'

Bununla birlikte sizin kişisel olarak seks veya romantizmle ilişkilendirdiğiniz her yiyecek afrodizyak olabilir. Yani sizin için krema, çikolata sosu ya da belirli bir yemek cinsel dürtüler uyandırdıysa bu yiyecekle yolunuza devam edebilirsiniz. 

Dr. Fisch ise şöyle açıklıyor;

'Eğer sizin için cinsel hatıralarınızı tetikleyen bir şey varsa bunu afrodizyak olarak görmek harika olacaktır.' 

4. Nar, avokado, somon balığı, karpuz, incir ve bunun gibi bir çok başka yiyeceğin afrodizyak olduğunu duymuş muydunuz?

4. Nar, avokado, somon balığı, karpuz, incir ve bunun gibi bir çok başka yiyeceğin afrodizyak olduğunu duymuş muydunuz?

Tıpkı muz ve fındık, fıstık, ceviz gibi yiyecekler gibi cinsel dürtülere faydalı olduğu yaygın olarak düşünülen yiyecekler vardır. Ama aslında bunların tamamı besin değeri bakımından dengeli bir beslenmenin bir parçası olarak görülür. 

'Yani bu yiyecekleri cinsel sağlınızla birlikte aslında normalde genel sağlınız için tüketmelisiniz,' diyor Dr Fisch.

Özellikle de içinde antioksidanlar, omega 3 yağları, L-arjinin ve B vitamini bulunan yiyecekler vücuttaki kan dolaşımını hızlandırır, böylece hem erektil fonksiyonlara hem de  kadınlar cinsel olarak uyarılmasında yardımcıdır.

5. Fakat her şeyin de çoğu zarar elbette...

Bunlardan ilk ikisi kahve ve alkol... Dr. Castellanos kahvenin fazla tüketilmesinin kişiyi anksiyete haline sokabileceğini ve bunun da cinsel uyarılmaya zarar vereceğini söylüyor. Dweck de kahvenin kişiye idrar söktürücü etkisi olduğunu ve seks sırasında modu kaçırabileceğini anlatıyor.

Aynı şekilde biraz alkol kişiyi gevşetmeye yararken fazla alındığında depresan etkisi de vardır. Hem cinsel ilişki konusunda zorluk yaşamanıza hem de uykunuzun gelmesine sebep olma ihtimali var.

6. 'Ginseng'in cinsel performansa etki ettiği kesinlikle doğru fakat yalnızca doğal haliyle alındığı zaman.

6. 'Ginseng'in cinsel performansa etki ettiği kesinlikle doğru fakat yalnızca doğal haliyle alındığı zaman.

Dr. Fisch'e göre eczaneden ya da benzin istasyonlarından satın alınan ginsengden kesinlikle uzak durmak gerekiyor.

7. Ve son olarak; cinsel arzularınızın sağlıklı bir seviyede oluşu sadece yediğiniz yiyeceklerden geçmiyor

Testesteron ve ostrojen hormanlarınızın da katkısı büyük ama bunların dışında cinsel arzularınıza etki eden o kadar çok sayıda etken var ki...

Stres seviyeleriniz, özgüveniniz, ilişki hakkında nasıl hissettiğiniz, hatta kaliteli uyku uyuyup uyumadığınız bile bu üç doktora göre cinsel performansınıza etki ediyor. 

Kısaca aradığınız cinsel arzu seviyesine ulaşmak için yiyecek seçmeniz değil hayatınızdaki birçok şeyi gözden geçirmeniz gerekir. 

Dr. Castellanos şu sözlerle konuyu özetliyor; 

'İnsanlar bütün inançlarını satın alıp ağızlarına atabilecekleri birşeylere bağlamak istiyor, ama aslında işe yarayacak şey bu değil.'

Cinsel mutluluğumuzun sadece yiyecekle ya da romantizmle değil vücudumuzun sağlığıyla da çok ilgili olduğunu bir kez daha doğrulamış olduk.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
27
14
13
12
9
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Erdoğan Kızgın

Ülkenin yarisi yarrak şeklinde dolaşıp sokacak kovuk arıyor,damacanaya fakbadi muamelesi yapan adamların afrodizyakla ne işi olur.

Kadir Onay

Apiterapi karışım libido ve testostoron seviyesini maximize ederek, yanetkisiz,mükemmel bir etki göstermektedir. Erzurum Ziraat mezunu 33 yıllık Apiterapi ... Devamını Gör

Kadir Onay

En değerli hazinemiz sağlığımız,En mükemmel canlı İnsan dan sonra Arıdır.Arı ürünleri, en üstün en mükemmel ve tüm rahatsızlıklarda,en etkili,yanetkisiz, ... Devamını Gör