Görüş Bildir
Haberler
İşte Retina Ekranın Bir Pikseline Denk Küçüklükte Inkjet Baskılı Resim

İşte Retina Ekranın Bir Pikseline Denk Küçüklükte Inkjet Baskılı Resim

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mikroskop yardımı olmadan, gözlerinizi kısarak bakmanız bu resmi görmenize yaramayacaktır. Şimdiye kadar üretilen en küçük renkli resim olan bu inkjet baskılı resim, retina ekrandaki bir piksel ile aynı boyuta sahip.

ETH Zurih Üniversitesi araştırmacıları ve Scrona isimli bir firma tarafından oluşturulan bu resim, 3D NanoDrop baskı dediğimiz bir teknik kullanarak yapıldı. Resmin oluşturulmasında, kuantum nokta nanopartiküller adı verilen ve çok özel bir renk ışığı yayan süreçten geçiliyor. İnkjet (mürekkep püskürtmeli) baskı işleminde, inç başına 25 bin nokta çözünürlükteki kırmızı, mavi ve yeşil kuantum nokta katmanları bırakılıyor. Bunun anlamı, her piksel bir sonrakinden sadece 500 nanometre kadar kısa bir uzaklığa yerleşebiliyor.

Sonuçta ortaya çıkan palyaço balığının görüntüsü, 0.00903224 milimetre karelik bir alanı kaplaması ve ölçülerinin 80 mikron ile 115 mikron olması göz önüne alındığında,  şaşırtıcı biçimde çok canlı olarak görülebiliyor.  Ve bu resim, bir Retina ekranı pikseli ile aynı boyutlara sahip.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
1
1
1
0
0
0