Görüş Bildir
Haberler
İşte Çıkarma Yasağı Bitti Mi? İşte Çıkarma Yasağı Nedir, Ne Zaman Bitecek?

İşte Çıkarma Yasağı Bitti Mi? İşte Çıkarma Yasağı Nedir, Ne Zaman Bitecek?

Koronavirüs pandemisi ile birlikte işten çıkarma yasağı yürürlüğe girmişti. Pandeminin ekonomik olarak etkilerini en aza indirmek için yürürlüğe giren işten çıkarma yasağı, ilk olarak 17 Nisan tarihinde uygulanmış ve sonra aylık periyotlarla uzatılmıştı. 1 Mart’ta başlayan normalleşme adımlarıyla birlikte, işten çıkarma yasağının da son durumu merak ediliyor. Peki, işten çıkarma yasağı bitti mi? İşten çıkarma yasağı nedir, ne zaman bitecek?

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşten Çıkarma Yasağı Bitti Mi?

İşten Çıkarma Yasağı Bitti Mi?

Resmi Gazete’de son yayınlanan kararnameye göre işten çıkarma yasağı 17 Mart 2021 tarihine kadar uzatılmıştı. Eğer yeni bir kararname yayınlanmaz ise işten çıkarma yasağı bu tarihte son bulacak.

İşten Çıkarma Tekrar Uzatılacak Mı?

İşten Çıkarma Tekrar Uzatılacak Mı?

Kısa Çalışma Ödeneği ile parelel olarak uzatılan işten çıkarma yasağının da uzatılması öngörüldü. Koronavirüs aşısının hızla yapılması, kademeli normalleşmenin başlaması ile bazı kararlarda değişiklik gösterildi. Aile ve Çalışma Bakanlığı'nın öncülük yaptığı ödenekler normalleşme adımı kapsamında son kez uzatıldı. Bu çalışmalar kapsamında ilk olarak 3 aylığına uygulamaya konulan işten çıkarma yasağı da son kez tekrar uzatıldı. İşten çıkarma yasağı tekrar uzatılıp uzatılmayacağı henüz açıklanmadı. Ancak işten çıkarma yasağının tekrardan uzatılmayacağı ve 17 Mart itibariyle yasağın biteceği tahmin ediliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın