Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'un Kalabalığından Kaçıp Hafta Sonu Biraz Nefes Almak İçin Gidilebilecek 13 Alternatif Tatil Yeri

İstanbul'un Kalabalığından Kaçıp Hafta Sonu Biraz Nefes Almak İçin Gidilebilecek 13 Alternatif Tatil Yeri

Ema
23.03.2021 - 11:23

Bir senedir hepimiz evlerdeyiz. Eski hayatımızdan radikal bir şekilde farklılık gösteren hayatlarımızda ara ara mola verip dinlenmemiz gerekiyor. Hafta sonunda nefes alabileceğiniz, güzel vakit geçirebileceğiniz 13 mekanı sizin için derledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ağva

1. Ağva

Şile'ye bağlı olan Ağva tatilcilerin en popüler tercihlerinden birisi. Konum itibariyle Göksü ve Yeşilçay'ın ortasında bulunan Ağva, koylarıyla ve plajlarıyla ziyaretçilerini büyülüyor. Buraya gelmişken Ağva'nın sembolü haline gelen Gelin Kayası'nı ve koyları görmeden dönmeyin.

2. Abant Gölü

2. Abant Gölü

İstanbul'a yaklaşık 300 km mesafede olan Abant Gölü arkadaşlarınızla birlikte gidebileceğiniz harika bir yer. Bitki örtüsü çeşitliliğiyle ziyaretçilerini şaşırtan Abant bünyesinde çeşitli hayvan türlerini de barındırıyor. Doğayla iç içe olmak isteyenler için harika bir alternatif. Ayrıca burada atlı gezinti, doğa yürüyüşü, yamaç paraşütü yapmanız da mümkün.

3. Riva

3. Riva

İstanbul'a yaklaşık 50 kilometre mesafede olan Riva popüler ancak sakin kalmayı başarmış bir yer. Yaz ayarlarında sahile sahip olması nedeniyle daha kalabalık olsa da, yılın bu aylarında gidip kafa dinlemek isteyenler için çok iyi bir alternatif. Bizans dönemine kadar uzanan tarihiyle misafirlerine güzel anlar yaşatacağı kesin.

4. Ballıkayalar Tabiat Parkı

4. Ballıkayalar Tabiat Parkı

Gebze'de bulunan bu tabiat parkı İstanbul'a 1 saatlik mesafede. Hem İstanbulluların hem de İzmitlilerin nefes alabileceği bir yer olan Ballıkayalar Tabiat Parkı'nda ister yürüyün, isterseniz tırmanış, isterseniz piknik yapın, sizi her şekilde dinlendirecek bir tabiata sahip. Bölge kamp çadırı için uygun bir mekan.

5. Kefken

5. Kefken

Kocaeli'nin Karadeniz kıyısında konumlanan Kefken aileler için oldukça uygun bir tatil kaçamağı mekanı. Sularının maviliğiyle ün salmış Kefken'de ziyaret edebileceğiniz birçok turistik mekan bulunuyor. Pembe Kayalar, Kefken Adası ve Yeşilkoy'u gezi listenize eklemeyi unutmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Belgrad Ormanı

6. Belgrad Ormanı

İstanbul'da yaşayıp da henüz Belgrad Ormanı'na gitmeyen varsa bu hafta sonu için tüm planlarını buraya gitmek için yapsın. Tüm günü burada geçirecekseniz yanınıza gelmeden atıştırmalık almayı unutmayın. Hazırlıksız gelirseniz burada yiyecek bulmakta zorlanabilirsiniz!

7. Atatürk Arboretumu

7. Atatürk Arboretumu

Belgrad Ormanının yakınında olan bu mekan romantik havasıyla film setindeymişsiniz gibi hissetmenizi sağlıyor. Bu park aslında aynı zamanda bir canlı bir ağaç müzesi. Doğaya dönmek, ağaçları selamlamak, temiz hava almak isteyen herkese öneriyoruz.

8. Šuma Sanjati, Yeniköy

8. Šuma Sanjati, Yeniköy

Bungalov evler popülerliğini sürdürüyor. 20, 25, 50 metrekareden oluşan bungalov evlerin içinde banyo ve minibarlar mevcut. Hatta kimisinde şömine ve jakuzi de yer alıyor. 3 kişilik evlerin ücretine kahvaltı fiyatları da dahil. Farklı bir deneyim yaşamak isteyenler için ideal bir alternatif.

9. Narköy

9. Narköy

Ekolojik bir otel olan Narköy köy hayatını deneyimlemek için eşsiz bir yer. Burada çeşitli ve keyifli zaman zaman gönüllülük esasına dayalı yoga, ekmek yapımı gibi birçok etkinlik düzenleniyor. Hem yeni şeyler öğrenmek hem de şehrin stresinden kurtulmak isteyenler için birebir.

10. Adatepe Köyü

10. Adatepe Köyü

Bir grup arkadaşın terk edilmiş olan bu köyü keşfedip binaları restore ederek güzelleştirdiği ve turistik bir yer haline getirdiği bu köy antik çağlara uzanan bir tarihe sahip. Zeytinağaçları ve taş evlerin iç içe olduğu bu köyde harika vakit geçirebilirsiniz. İlyada Destanında buradan ''Gargaros'' ismiyle bahsediliyor. Buraya kadar gelmişken mutlaka Zeus Altarı'nı da ziyaret edip büyüleyici manzarayı izlemelisiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Assos

11. Assos

İstanbul'a biraz uzak olsa da buradaki doğal güzellikleri, cıvıl cıvıl mekanları görünce bunun hiçbir önemi kalmıyor. Tarih boyunca Lidya, Pers, Pergamon, Roma gibi birçok medeniyetin egemenliğine giren Assos ya da diğer adıyla Behramkale içinde bir çok tarihi eseri barındırıyor.

12. Yedigöller Milli Parkı

12. Yedigöller Milli Parkı

Kamp yapmak isteyenlerin favori mekanlarından biri olan Yedigöller her mevsimde eşsiz güzelliğiyle ziyaretçilerini karşılıyor. İlk defa kampa gidecekseniz güzel bir hazırlık yapmanız gerektiğini unutmayın!

13. Kerpe

13. Kerpe

Mavi Bayraklı plajlara sahip Kerpe sahilleriyle, ilginç kayalarıyla keşfedenlerin gözdesi haline geliyor. İsteyenin sörf, isteyenin kamp yaptığı Kocaeli'nde yer alan Kerpe'nin seveni çok!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın