Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Üniversitesi'nde 'IŞİD protestosu' sırasında yine gerginlik

İstanbul Üniversitesi'nde 'IŞİD protestosu' sırasında yine gerginlik

Emerio
29.09.2014 - 16:59 Son Güncelleme: 29.09.2014 - 17:30

Cuma günü Edebiyat Fakültesi içinde IŞİD karşıtı öğrencilerin açtığı stantlara, yüzleri maskeli bir grup IŞİD yandaşının saldırı düzenlemesinin ardından bugün de benzer bir gerilim yaşandı.

İSTANBUL – İstanbul Üniversitesi'nde bir grup öğrenci, IŞİD'i protestoetmek için Fen Edebiyat Fakültesi'nin bahçesinde toplandı. Bu sırada, fakültenin dışında bulunan başka bir grupla eylem yapan öğrenciler arasında gerginlik yaşandı. Gerginlik yaşanan anları, bir öğrenci cep telefonuyla görüntüledi. Görüntülerde fakültenin bahçesinde toplanıp slogan atan öğrenciler görünüyor. Bu sırada, gerginlik başlıyor ve bahçede bulunan öğrenciler dışarıya doğru taş ve şişeler atıyor. Ardından, fakülte bahçesinden havai fişek sesleri geliyor. 

POLİS ÜNİVERSİTE ÇEVRESİNDE GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI 

Olayın ardından, İstanbul Üniversitesi'ne çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Polis de çevrede geniş önlemler aldı. Bir süre sonra tekrar toplanan öğrenciler, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önünde basın açıklaması yaptı. Kürtçe ve Türkçe yapılan açıklamada, geçtiğimiz hafta IŞİD örgütü yandaşı bir grubun üniversite önüne gelerek IŞİD'in propagandasını yaptığını iddia edildi. Açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/turkiye/ist...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0