Görüş Bildir
Haberler
İstanbul ve Ankara'da Okullara Kar Tatili

İstanbul ve Ankara'da Okullara Kar Tatili

Ulaş
10.02.2015 - 22:06 Son Güncelleme: 11.02.2015 - 09:36
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'de kar yağışı ve soğuk hava dalgası sebebiyle birçok ilde okullar tatil edildi.

Ankara

Ankara'da yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi. Ankara Valiliği'nce yapılan açıklamada, hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi. 

Ankara Valiliği'nde yapılan açıklama şöyle denildi: 

'Son meteorolojik tahminler ve alınan veriler çerçevesinde; İlimizde yoğun kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki düşüşün devam edecek olması ve oluşabilecek buzlanma nedeniyle trafikte yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirmek, öğrencilerimiz için oluşabilecek riskleri bertaraf etmek amacıyla 11 Şubat 2015 Çarşamba günü Milli Eğitime bağlı temel eğitim ve orta öğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime 1 (bir) gün süre ile ara verilmiştir.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile ve emzikli bayanlar ile engelli personelin de aynı tarihte idari izinli sayılmaları Valiliğimizce uygun görülmüştür. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.'

İstanbul

Valilikten yapılan açıklamada, şöyle denildi:

'Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre; ilimizde halen devam eden kar yağışının tahmin edildiği gibi özellikle Boğaz civarı ve Anadolu Yakası'nda etkili olarak geceden itibaren öğle saatlerine kadar devam edeceği, öğle saatlerinden sonra yoğunluğu azalsa bile özellikle ara sokaklarda bırakacağı kütlenin ulaşımda zorluk ve tehlikeye yol açacağı değerlendirilmiştir.

Bu nedenle, Valiliğimizce öğrencilerin herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları açısından, anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 11 Şubat Çarsamba günü 1 gün süreyle ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaktır.'

Denizli

Denizli'de yoğun kar yağışı nedeniyle merkezde ve bazı ilçelerde ilk ve orta dereceli okular yarın tatil edildi.

Bugün kar yağışının ardından Buldan, Babadağ, Kale, Honaz ve Çameli ilçeleriyle, Çivril'in Özdemirci Mahallesi'nde ilk ve orta dereceli okullar yarın (Çarşamba) tatil edildi. Kar yağışının devam etmesi üzerine Denizli kent merkezinde de ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi.

Konya

Konya’nın Taşkent ve Derebucak İlçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildi. 

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü, Taşkent ve Derebucak ilçelerinde dün geceden bu yana aralıksız süren kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların 1 gün olmak üzere yarın tatil edildiğini açıkladı.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar Valiliği, dün akşam saatlerinde başlayan ve etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle 10 Şubat Çarşamba günü Afyonkarahisar merkez ile merkeze bağlı köy ve beldelerde okulların 1 gün tatil edildiğini açıkladı. İlçelerde eğitime ara verilip verilmeyeceğiyle ilgili kararın kaymakamlıklar tarafından verileceği belirtildi.

Afyonkarahisar'dan geçen şehirlerarası karayollarında ulaşımdaki aksamalar devam ediyor. Kayan araçlar nedeniyle yollar kapanırken, kısa süre önce Kütahya- İstanbul karayolunun da kar yağışı sonucu trafiğe kapatıldığı belirtildi. Ekiplerin yolun açılması için aralıksız çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi. 

Şehirlerarası yolların tedbir amacıyla kapatılıp kapatılmayacağına da Afyonkarahisar Valiliği'nce oluşturulan kriz merkezinin karar vereceği bildirildi.

Çanakkale

Çanakkale'nin Çan İlçesi'nde, kar yağışı nedeniyle eğitime Salı gününden sonra Çarşamba günü de bir gün tatil edildi.

Çanakkale'de etkisini arttıran yoğun kar yağışı nedeniyle ilçede eğitime Salı gününün ardından Çarşamba günü de bir gün ara verilditatil edildi. Çan Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada 'İlçemizde olumsuz hava koşulları sebebiyle tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarının 11 Şubat 2015 Çarşamba günü de 1 gün daha tatil edilmesine karar verilmiştir' denildi. Öte yandan ilçede belediyeye bağlı ekipler karayollarına görevlileriyle birlikte yağışın fazla olduğu ana arterler ve şehir giriş çıkışlarında kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ayrıca ilçede kar yağışı nedeniyle 15 köy yolu trafiğe kapandı. Bölgede kar yağışı devam ediyor.

Uşak

Uşak'ta, 3 ilçede eğitime bir gün ara verildi. 

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağını bildirmesi üzerine toplanan Hıfzısıhha Kurulları, Eşme, Ulubey ve Sivaslı ilçelerinde 11 Şubat Çarşamba günü eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı.

Kırıkkale

Kırıkkale'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ve ilçelerde ilk ve orta dereceli okular yarın tatil edildi.

  • DHA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0