Görüş Bildir
Haberler
İsrail Gece Boyunca Gazze'yi Bombaladı

İsrail Gece Boyunca Gazze'yi Bombaladı

adem kara
29.07.2014 - 10:58 Son Güncelleme: 29.07.2014 - 12:44
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hamas liderinin evi de vuruldu

İsrail bayramda Gazze saldırılarını daha da arttırdı. İsrail'in gece boyu bombaladığı Gazze'de şimdiye kadar yüzlercesi çocuk 1130 Filistinli öldürüldü. Saldırılarda Hamas Eski Başbakanı Heniye'nin evi de vuruldu.

İsrail uçakları, Hamas yönetimi eski Başbakanı ve Hamas Siyasi Büro Şefi Yardımcısı İsmail Heniye'nin Gazze'nin batısındaki Şati Mülteci Kampı'nda bulunan evini bombaladı.

İsmail Haniye’nin oğlu Abed Selam Haniye, İsrail uçaklarının evlerine iki bomba attığını söyledi. Ev boş olduğundan ölen ya da yaralanan olmadı, ancak ev tamamen yıkıldı.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırının 23. gününde öldürülen Filistinlinin sayısı 1130'a ulaştığını, yaralı sayısının ise 6 bin 500'ün üzerinde olduğunu söyledi.

Kudra, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentine yönelik saldırılarında En-Neccar ailesinden 3 kişinin öldüğünü, 15 kişinin yaralandığını, güneydeki Refah kentinde Dahir ailesinden 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yaralandığını belirtti.

İsrail uçakları ayrıca Gazze'nin orta kesimindeki Bureyc kampına bir saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda üçü çocuk ikisi kadın 6 kişi hayatını kaybetti.

Bayramın ilk günü İsrail saldırılarında 47 Filistinli ölmüştü. İkinci günü saabah saatlerinde gerçekleşen saldırılarda ise şimdiye kadar 32 Filistinli yaşamını yitirdi.

İsrail savaş uçakları salı sabahı erken saatlerde Gazze'nin batısındaki Nasr mahallesinde bulunan Hamas'a ait El Aksa televizyonu binasını vurdu. İsrail'e ait bir insansız hava aracı (İHA) da Rimal semtindeki El Aksa radyo binasını vurdu. Saldırılar nedeniyle yayınlar kesildi.

Filistin uzlaşı hükümetinin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid Hasayine, İsrail'in Ramazan Bayramı'nın birinci gününde Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılarda 30 evin tamamen yıkıldığını, 40 evde ise kısmi tahribat meydana geldiğini söyledi.

İsrail bayramın ilk günü Şati mülteci kampındaki çocuk oyun alanına düzenlediği saldırıda sekiz çocuğu öldürmüştü.

İsrail ordusu Şifa Hastanesi'nin yanında bulunan klinikleri de bombalıyor. Şifa Hastanesi daha önce de İsrail ordusu tarafından hedef alınmıştı.

Hastane, Gazze’deki en büyük sağlık binası ve saldırılarda yaralananların hemen tamamı bu hastanede tedavi ediliyor.

52 İsrail askeri öldü

İsrail ordusu direnişin gerçekleştirdiği 3 operasyonun sonucunda 10 askerinin daha öldürüldüğünü itiraf etti. Böylece kara saldırılarının başkadığı 17 temmuz'dan bu yana İsrail'in açıkladığın ölen asker sayısı 52 oldu.

Hamas'ın silahlı kolu İzzeddin Kassam Tugayları'na göre ise bu sayı 110'un üzerinde.

Kaynak: Al Jazeera ve AA

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/hen...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0