Görüş Bildir
Haberler
İsraf Sergisinde Yeni Detaylar: İBB'nin Kirasını Ödeyip Benzinini Koyduğu Araçları Saray Kullanmış

İsraf Sergisinde Yeni Detaylar: İBB'nin Kirasını Ödeyip Benzinini Koyduğu Araçları Saray Kullanmış

Ulaş
03.05.2021 - 13:54

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu göreve başlamasının ardından, AKP döneminde kiralanan araçları Yenikapı'da sergilemişti. İsrafın büyüklüğünü gözler önüne seren serginin ardından bugün AKP'nin kiraladığı araçlara ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. 

Kiralanan araçların büyük bölümünün Cumhurbaşkanlığı tarafından kullanıldığı öğrenildi. Kalan araçların ise bazı vakıflara tahsis edildiği aktarıldı. Detaylara beraber bakalım... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, konuyu bugün köşesinden gündeme getirdi. 'İBB'nin kirasını ödeyip benzinini koyduğu araçları saray kullanmış' başlığıyla yayınlanan ilgili bölümü şöyle:

'Biliyorsunuz, İBB'de 2011-2018 yılları arasında 2 milyar 200 milyon liralık araç kiralandığını belirtmiş ve sadece Platform Turizm adlı şirketin bu yıllar arasında İBB'ye 1 milyar 352 milyon liralık araç kiralama işi yaptığını açıklamıştım.

Platform Turizm adlı firma, Yeni Şafak gazetesinin ve TVNET'in sahibi olan Nuri Albayrak'ın damadı Adem Altunsoy ile Mehmet Altunsoy ve Yılmaz Aytaş'a ait. Adem Altunsoy'un firması İBB ve İstanbul ilçe belediyeleri dahil olmak üzere toplam 1 milyar 642 milyon 146 bin liralık araç kiralama işi yapmış. Sadece İBB ile ise 1 milyar 352 milyon liralık iş yapmıştı.

İstanbul seçimleri bittikten sonra Ekrem İmamoğlu araçları Yenikapı miting alanına dizmiş ve araçları iade etmişti.

İşte o araçların peşini ben bırakmamıştım. Benim gibi teftiş kurulu da peşini bırakmamış. OGS-HGS ve GPRS kayıtları, tahsisler tüm engellemelere rağmen tek tek incelenmiş ve raporlaştırılmış.

Nihayet Ekrem İmamoğlu'nun iade ettiği ve 'israf' diye nitelendirdiği o araçların kimlere tahsis edildiği belirlenmiş.

Tek tek yazalım…

İBB tarafından 2018/586860 ihale kayıt numarası ile '2019 yılı Araç Kiralama Hizmet Alım İşi', kapsamında 138 milyon 757 bin TL ile ihaleyi alan Platform Turizm A.Ş.'ye 879 adet araç iade edilmiş.

İade edilen araçların içinde Audi, Volkswagen, Opel Insignia gibi üst segment araçlar da var. Hatta Vakıflar Bankası ile İBB arasında yapılan protokol kapsamında tahsis edilen Grand Cherokee, Audi A8L, yine Belediye iştiraki İGDAŞ'tan Mercedes 5350 ve Grand Cherokee marka araçlar da iade edildi.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nın yaptığı çalışma neticesinde ortaya çıkan tabloya göre ('geçici-süresiz-nakil' şeklinde üç ayrı başlıkla) Cumhurbaşkanlığına 480 araç, AKP Genel Merkezine 8, AKP İl başkanlığına 62, Irak Devlet Başkanı'na 6, TBMM Başkanlığı'na 54, Okçular Vakfı'na 4, TÜGVA'ya 5 araç tahsis edilmiş.'

Peki söz konusu araçların gideri ne kadar oldu?

Peki söz konusu araçların gideri ne kadar oldu?

Ağırel bu konu hakkında da şunları aktardı: 

'509 araca ilişkin kira bedeli 18 milyon TL.

599 adet araca ilişkin personel gideri 5.8 milyon TL.

434 adet araca ilişkin akaryakıt gideri 4.4 milyon TL.

302 adet araca ilişkin HGS-OGS/Köprü ve Otoyol Geçiş Ücreti 1.1 milyon TL.

Toplamda ise 29.4 milyon TL gider oluşmuş.

Bakın Esenler Erok Spor (985 bin 997 TL), AKP Genel Merkezi, Genel Başkan Yardımcıları, İstanbul İl Başkanlığı ve Silivri İlçe Başkanlığı (2 milyon 225 bin TL) ,Türkiye Gençlik Vakfı ve Sıcak Yuva Vakfı (550 bin 308 TL) tarafından kullanılmak üzere toplam 87 adet araç mevzuata aykırı şekilde tahsis edilmiş ve bu araçlara ait toplam 3.7 milyon TL. kira, sürücü, yakıt ve HGS-OGS gideri Belediye bütçesinden karşılanmış.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
81
28
16
5
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
lilithtrinity

rezillik resmen. yetim hakkı onlar bee utanmazlar

hipotalamus

Olsun 17 gün alkol satışını yasaklayıp ülkeyi müslümanlıkta level atlattılar...Senden benden aldığı parayı, halka bugün destek vermesi gereken parayı çarkın ... Devamını Gör

Barney

"Çöplere ekmek atıyollaa" - Hürriyet