Görüş Bildir
Haberler
İspanya'da Konut Krizi: 10'dan Fazla Evi Olanların Kirayı Düşürmesi Zorunlu Olacak

İspanya'da Konut Krizi: 10'dan Fazla Evi Olanların Kirayı Düşürmesi Zorunlu Olacak

Batuhan
06.10.2021 - 08:50

Dünyanın pek çok bölgesinde etkili olan kiralık konut krizine İspanya’dan kira kontrolü çözümü geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Yeterli sayıda kiralık evin bulunamadığı ve mevcut kiralık evlerin çok yüksek fiyatlarla alıcı bulduğu kentlere ev sahipliği yapan İspanya’da Sosyalist Parti’den ve Podemos’tan oluşan hükümetin kira kontrollerini devreye sokacağı öğrenildi.

Hükümetin küçük ortağı Podemos’tan Reuters’a bilgi veren bir kaynak, bütçe görüşmelerinde kira kontrolleri için uzlaştıklarını belirtti.

Gençlere 250 euroluk kira yardımı

Gençlere 250 euroluk kira yardımı

Ekonomi Manşet'in haberine göre Ayrıca İspanya Başbakanı Pedro Sanchez Sevilla’daki bir etkinlikte yaptığı açıklamada, İspanya hükümetinin düşük gelirli gençlere kiralarını ödemelerine yardımcı olmak için ayda 250 euro vermeyi planladığını söyledi.

Sanchez bu yardımın amacının 18 ila 35 yaş arasındaki gençlerin bağımsız olmalarına ve ebeveynlerinin evlerinden çıkmalarına yardımcı olmak olduğunu söyledi.

Fazla evi olanlara 'kirayı düşürün' denilecek

Fazla evi olanlara 'kirayı düşürün' denilecek

Çıkması planlanan yasaya göre, kiralık konut talebinin yüksek olduğu bölgelerde 10’dan daha fazla eve sahip olan ev sahiplerinin kiraları düşürmesi yasal zorunluluk olacak. 10 veya daha az evi olan ev sahiplerinin kiraları düşürmesi halinde ise ekstra vergi teşviklerinden yararlanması bekleniyor.

Bu sırada Sosyalist Parti ve Unidas Podemos’dan oluşan sol koalisyon, haftalarca süren çekişmelerin ardından Salı günü bir bütçe taslağı üzerinde anlaştı. Bütçe görüşmelerinin en tartışmalı konusu ise konut sorunu olarak görülüyordu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
6
2
2
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Şeytan

Şu satır bizden çok uzakta bir ülke olduğunu gösteriyor. Sanchez bu yardımın amacının 18 ila 35 yaş arasındaki gençlerin bağımsız olmalarına ve ebeveynlerini... Devamını Gör

Resho

Ki İspanya AB'nın en çok işsizlik oranına sahip ve ekonomik krizle boğuşan ülkelerinden biri. Varın siz düşünün ne halde olduğumuzu.