Görüş Bildir
Haberler
İsmail Saymaz'ın 'Şehvetiye Tarikatı' Kitabı 'Müstehcen' Denilerek Cezaevine Alınmadı

İsmail Saymaz'ın 'Şehvetiye Tarikatı' Kitabı 'Müstehcen' Denilerek Cezaevine Alınmadı

Son dönemin çok satanları arasında bulunan gazeteci İsmail Saymaz'ın 'Şehvetiye Tarikatı' kitabı 'müstehcen' olduğu gerekçesiyle cezaevine sokulmadı. Mahkemeye yapılan itiraz da reddedildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gazeteci İsmail Saymaz'ın 'Şehvetiye Tarikatı' isimli kitabı oldukça ses getirdi. 'Merdivenaltı tarikatlarda' yaşanan istismarların anlatıldığı kitap peş peşe yeni baskı yaparken, ilginç bir yasakla gündeme geldi. 

Kitap Ümraniye T Tipi Cezaevi'ne müstehcen bulunarak alınmadı. Bu garip gerekçeyle yapılan engelleme girişimine karşı İstanbul Anadolu 2. İnfaz Hâkimliği'nde itirazda bulunuldu. Ancak mahkeme itirazı reddetti.

Mahkeme kararını Twitter hesabından paylaşan Saymaz, 'Şehvetiye Tarikatı adlı kitabım “müstehcen yazılar” bulunduğu gerekçesiyle Ümraniye T Tipi Cezaevi’ne sokulmadı. Bu karara yapılan itiraz İstanbul Anadolu 2. İnfaz Hakimliği tarafından reddedildi. Bu kitabımın müstehcen olup olmadığı, okuma organınıza göre farklılık gösterebilir' diyerek yasağa tepki gösterdi.

Barış Ünlü de yasağa takıldı

Barış Ünlü de yasağa takıldı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Saymaz'ın kitabının yanı sıra Barış Ünlü’nün ‘Türklük Sözleşmesi Oluşumu, İşleyişi ve Krizi’ kitabı da cezaevine alınmadı. Mahkeme bu yasağı da yerinde bulundu. Mahkemenin kararında Ünlü'nün kitabı için 'Devlete karşı suçlayıcı ve ölçüsüz eleştiri yazılarının' bulunduğu ileri sürüldü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
15
6
4
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cingıl Bellz

"Devlete karşı suçlayıcı ve ölçüsüz eleştiri yazıları"; mesela "geri zekalı ve alçak" ölçülü sayılıyor değil mi? c: "ölçüsüzden" kasıt nedir acaba, ülkenin k... Devamını Gör

Mr Logical

Sorunun var olması değil, görünür olması sorundur...

Bozkurt

Mesnevi'de de müstehcen hikâyeler var ama girmediği kurum yok.

mese2019

şaka gibiler ya