Görüş Bildir
Haberler
İskoçya'nın Elektriğinin Yarısından Fazlası Yenilenebilir Enerjiden

İskoçya'nın Elektriğinin Yarısından Fazlası Yenilenebilir Enerjiden

Batuhan
24.04.2016 - 10:28

İskoçya’nın yenilenebilir enerji konusunda koyduğu büyük hedefler uzun süredir biliniyor ve Birleşik Krallık ülkesi sonunda bu ilerici kararlarının meyvesini topluyor gibi görünüyor. İskoçya geçtiğimiz yıl elektrik tüketiminin yüzde 57,7’sini yenilenebilir kaynaklardan elde etti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Birleşik Krallık Enerji ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yayınladığı rakamlara göre İskoçya geçtiğimiz yıl elektrik tüketiminin yüzde 57,7’sini yenilenebilir kaynaklardan elde etti . Bu rekor İskoçya’nın 2015 için koyduğu yenilenebilir enerjiden elektrik üretimi hedefinin üzerine çıktığını ve nihai hedefi olan yüzde 100 yenilenebilir enerji yolunu yarıladığını gösteriyor.

İskoç yenilenebilir enerji sektörünün temsilcisi olan Scottish Renewables Genel Yöneticisi Jenny Hogan “Bu endüstrimiz için önemli bir mihenk taşı ve artık yenilenebilir kaynakları enerji sektörünün büyük bir parçası olduğunu gösteriyor” dedi. Hogan, yenilebilir enerjinin hükûmetten gereken teşviği görebilmesi halinde geride kalan potansiyelini kullanmasıyla daha da büyüyeceğini savunuyor.

2014 itibariyle enerji üretiminin yüzde 16 artış

2014 itibariyle enerji üretiminin yüzde 16 artış

İngiliz hükûmetinin geçtiğimiz yılda yenilenebilir enerji teşviklerine getirdiği kesintiler sebebiyle, İskoçya asıl hedefi olan 2020’ye kadar tamamen yenilenebilir enerjiye geçme hedefine ulaşamayacak gibi görünüyor. Yine de yenilenebilir enerjiyi destekleyenler, 2014 itibariyle enerji üretiminin yüzde 16 artmış olması sebebiyle 2015 kazanımlarından oldukça mutlu.

The Herald’a açıklama yapan WWF İskoçya direktörü Lang Banks “ İskoçya’nın yenilenebilir enerji kullanımını artırmaya devam etmesi ve şu anda toplam elektrik ihtiyacının yarısından fazlasını temiz enerjiden elde ediyor olması harika bir haber. Mayıs seçimleri öncesinde bütün siyasi partilerin yenilenebilir enerjiyi ön plana koyması ve İskoçya’nın 2030 yılından itibaren AB’nin ilk tamamen yenilenebilir elektrik kullanan ülkesi olması hedefini garanti altına alması gerekiyor ” dedi.

Science AlertGaia Dergi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
123
24
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Arkadaşlar avrupalidan en büyük farkımız avrupalı 50 yıl sonrasına yatırım yapar biz ise işletmeyi kurduğumuz gibi para basalım istiyoruz o yüzdende kurulum ... Devamını Gör

Kaya M. Demirtaş

Cağnım ülkemde de bu işlerden nemalanmak isteyen yavşaklar süreci uzatmaya engel koymaya çalışıyolar ...

kanveşeref

iskoçyanın nüfusu 5 milyon .d

Arc noise

Aynı zamanda güneşi gördüklerinde kıyamet kopacak sanıyorlar. O kadar güneşli günleri var. Bu nufusla ilgili değil kapasite kulanmakla ilgili. Benim ülkem ve... Devamını Gör