Görüş Bildir
Haberler
İşitme Engelli Genci Minibüste Öldüresiye Döven Saldırganlara Tahliye

etiket İşitme Engelli Genci Minibüste Öldüresiye Döven Saldırganlara Tahliye

Emre Ordu
14.02.2018 - 22:14 Son Güncelleme: 15.02.2018 - 10:48

Adana'da işitme engelli Agit Acun'u minibüste dövdükleri gerekçesiyle 4 sanığın yargılandığı davada bugün ilk duruşma görüldü. 4 sanıktan 3'ü 1 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliye edildi. Tutuksuz yargılanan sanığın ise beraatine karar verildi.

Olay, geçen 11 Ocak'ta, saat 21.45 sıralarında, merkez Seyhan ilçesi Reşatbey Mahallesi Gazipaşa Bulvarı'nda meydana geldi. Bir tekstil firmasında işçi olarak çalışan işitme engelli Agit Acun, izin alıp, hastaneye gitti. Hastane çıkışı evine gitmek için minibüse binen Acun, arka koltukta oturan 4 kişi tarafından dövüldü.

'Yaralama' suçundan 4'er yıl 6'şar ay hapis istemiyle iddianame hazırlandı

'Yaralama' suçundan 4'er yıl 6'şar ay hapis istemiyle iddianame hazırlandı

Kısa sürede yakalanan şüpheli üniversite öğrencileri Ahmet Günsel (21), Çağrı Can Çay (21), İsmail Kaçmaz (21) ile Ahmet Bedir (20) tutuklandı. Avukatının itirazı sonucu İsmail Kaçmaz, geçen hafta serbest bırakıldı. 4 şüpheli hakkında 'yaralama' suçundan 4'er yıl 6'şar ay hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. 

DHA'nın haberine göre, Adana 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya, tutuklu sanıklar Ahmet Bedir, Ahmet Günsel, Çağrı Can Çay, tutuksuz sanık İsmail Kaçmaz ve Agit Acun'un ailesi ve avukatı da katıldı.

"Refleks olarak vurdum, çok pişmanım"

"Refleks olarak vurdum, çok pişmanım"

Ahmet Bedir savunmasında, 'Refleks olarak vurdum, çok pişmanım. Cezamın ertelenmesini istiyorum' dedi. Kavga anında düşen cüzdanındaki paraların alınarak emniyete verildiğini belirten Ahmet Günsel ise 'Acun bana yumrukla saldırdı. Arkadaşımın fiziksel engelini bilsem bunu yapmazdım. Pişmanım, kamudan özür diliyorum. Ben öğrenciyim. Cezamın ertelenmesini istiyorum. Olaydan sonra da benim cüzdanım minibüste düşmüş, cüzdanın içindeki para alınarak emniyete verilmiş. Aramızda kavga başlamadan önce herhangi bir temas olmadı. Sadece bakışmalar oldu' diye konuştu.

"Cüzdanı polise ben teslim ettim, içinden para almadım"

"Cüzdanı polise ben teslim ettim, içinden para almadım"

Agit Acun ise olayın nasıl meydana geldiğini şu sözlerle anlattı:

'Kulağım işitmiyor diye hareket yaptım. Sonra birisi omzumdan çekiştirdi. Birisi eliyle kafama bastırdı. Ondan sonra üzerime geldiler ve beni darp ettiler. Sonrasında ben de kendimi korumaya çalıştım. Onlar bana yumruk savurdu.'

Acun, Ahmet Günsel'in cüzdanıyla ilgili olarak da 'Minibüs şoförü bana cüzdanı uzattı, ben de cebimde para olduğunu ve düştüğünü sandım. Şoförün uzattığı cüzdanın benim cüzdanım olduğunu sandım. Daha sonra benim olmadığını anlayınca karakola gittim. Polise cüzdanı ben teslim ettim. Ben cüzdan içerisinden para almadım. Cüzdanı bana veren kişi minibüs şoförüdür. Sanıklardan şikâyetçiyim' dedi.

Olayın yaşandığı dolmuşun şoförü Gökhan Çulcu da duruşmada tanık olarak dinlendi. Sanıkların Acun'a hakaret etmediğini ve cüzdanın Acun'a ait olduğunu düşünerek cüzdanı ona verdiğini belirten Çulcu, olaydan sonra engelli olduğunu öğrendiğini ifade etti.

Mahkeme, sanıklar Ahmet Günsel, Çağrı Can Çay ve Ahmet Bedir'i 1 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Hükmün açıklanmasını geri bırakan mahkeme, sanıkların tahliyesine, tutuksuz sanık İsmail Kaçmaz'ın ise beraatine karar verdi.

Mahkeme, sanıklar Ahmet Günsel, Çağrı Can Çay ve Ahmet Bedir'i 1 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Hükmün açıklanmasını geri bırakan mahkeme, sanıkların tahliyesine, tutuksuz sanık İsmail Kaçmaz'ın ise beraatine karar verdi.

"Karar kamu vicdanını tatmin etmedi"

"Karar kamu vicdanını tatmin etmedi"

AA'nın aktardığına göre, Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, duruşma çıkışında engelli Agit Acun'la yaptığı basın açıklamasında, kararın kamu vicdanını tatmin etmediğini söyledi.

Cezanın ödül gibi olduğunu savunan Küçük, 'Verilen ceza hükmün açıklanmasının geri bırakılmasıyla ertelendi. Sanıklardan biri hakkında da beraat kararı verilip tahliye edildiler. Engelli bir genç kardeşimizin öldüresiye dövülmesi ve bu kadar faile karşı alt limitten çok az uzaklaşılarak ceza verilmesi kamu vicdanını tatmin etmemiştir' dedi. Acun da sanıklara verilen cezayı az bulduğunu söyledi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
603
186
65
26
14
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Bu bir algı oyunudur bu işitme engellisi diyip üzüldüğümüz adam ve ailesi ypg pyd destekçisi paylaşımlar yapmıştır. Ve kendisinin dayak yemesinin sebebi yapt... Devamını Gör

Sertaç

madem cok biliyorsun git bildiklerim var de konus polise burada sallamaya gerek yok.

İşitme engelli olan darba maruz kalan kişinin hırsız olduğu söyleniyor ve iddialar doğru gibi.Başka yerde de cüzdanla görüntüsü var. https://www.youtube.com... Devamını Gör

Topluca intihar edelim nolur. Artık bu dünyayı sevgi bile kurtaramaz..