Görüş Bildir
Haberler
IŞİD ve PYD Sınırda Çatışıyor

IŞİD ve PYD Sınırda Çatışıyor

FreiGeist
22.09.2014 - 16:35 Son Güncelleme: 22.09.2014 - 17:36

IŞİD ile PYD’nin silahlı kanadı YPG arasında Suriye’nin Kobani kasabası çevresinde süren çatışmalar, Türkiye sınırına ulaştı. Sınıra yakın köylerde dün geceden beri yoğun çatışmalar yaşanıyor. Sığınmacıların geçişleri de durduruldu.

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin özerklik ilan ettiği bölgelerden biri olan Kobani’deki Kürt güçleri IŞİD’in ilerleyişini durdurduklarını söylerken, sınıra yakın bölgelerde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Bölgedeki Al Jazeera muhabiri Mahmut Bozarslan, Türkiye sınırındaki Suriye köyü Alişar'da Pazar gecesi yoğun çatışmaların yaşandığını bildirdi. Kobani’ye yaklaşık 10 km uzaklıktaki köyün denetimi kısmen IŞİD’in eline geçti. Köylüler evlerini ve araçlarını bırakarak Türkiye’ye kaçtı. Köydeki evlere bayrak asan IŞİD, bir tankı köyde konuşlandırdı.

IŞİD, Alişar’in ardından PYD'nin askeri gücü YPG’nin denetimindeki Kosik köyüne de saldırdı, köyü tank ateşine tuttu. YPG'lilerin verdiği karşılığa rağmen, IŞİD militanları köyün içinde gezmeye başladı. Köyden kaçarak Türkiye’ye gelenler, IŞİD’in 10’a yakın kayıp verdiğini söyledi. Sınır köylerinde yaşayan köylüler çatışmaları dürbünlerle izliyor.

YPG: IŞİD doğuda durduruldu

PYD’nin silahlı kanadı YPG’nin sözcüsü Radur Celil Reuters ’a yaptığı açıklamada, “Şiddetli çatışmalar sürüyor ancak IŞİD’in Kobani’nin doğusundaki ilerleyişi durduruldu” dedi.

YPG Sözcüsü Kobani’nin doğusundaki cephelerde son günlerin en şiddetli çatışmalarının yaşandığını, aynı şiddette olmasa da Kobani’nin batı ve güneyinde de çatışmaların sürdüğünü belirtti.

Celil, Türkiye’den de yüzlerce kişinin YPG saflarında savaşmak için sınırı geçip Kobani’ye gittiğini iddia etti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi: IŞİD Kobani'nin merkezini ele geçiremedi

Suriye’deki çatışmaları başından beri takip eden Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden (SİHG) de benzer bir açıklama geldi. SİHG’in Başkanı Rami Abdürraman, IŞİD’in Temmuz ayından beri ikinci kez saldırdığı Kobani’yi ele geçirmeyi başaramadığını belirtirken, “Son 24 saatte kayda değer bir ilerleme sağlayamadılar. Ama şu ana kadarki en şiddetli çarpışmaların yaşandığını söyleyebiliriz” dedi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı Abdürrahman çatışmaların, Kobani'nin merkezine 10-15 kilometre uzakta devam ettiğini söyledi.

Al Jazeera Muhabiri Bozarslan, Türk ordusunun sınırda güvenlik önlemlerini artırdığını da aktardı. İnsanların sınır hattına yaklaşmasına izin verilmiyor. Sığınmacıların Suriye tarafında bekleyişleri ise sürüyor. Askeri kaynaklar, geçişlerin geçici olarak durdurulduğunu söyledi.

Kaynak: Al Jazeera, Reuters

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/al-jazeer...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0