Görüş Bildir
Haberler
IŞİD'in Rehin Aldığı '2 Türk Askerinden Biri Yaralı'

IŞİD'in Rehin Aldığı '2 Türk Askerinden Biri Yaralı'

ATKN
01.12.2016 - 12:43 Son Güncelleme: 01.12.2016 - 15:43

IŞİD'in Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında El Bâb yakınlarında bulunan ve rehin aldığı 2 Türk askerinden birinin yaralı olduğu belirtiliyor. Rehin tutulan Özel Kuvvetler'e bağlı 2 astsubayın, yanlarındaki tercümanla birlikte Rakka'ya götürüldüğü tahmin ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: AFP / Bülent Kılıç

El Bâb yakınlarında iki Türk askeri ve yanlarında bulunan Suriyeli bir Türkmen tercümanın kaçırılması sonrası bölgede operasyonlar hız kazandı.

IŞİD 2 askeri rehin aldığını iddia etmiş, TSK da yaptığı açıklamayla 'iki asker ile irtibatın kesildiğini' ve arama faaliyetlerinin devam ettiğini açıklamıştı...

ÖSO komutanları ve TSK'ya bağlı özel kuvvetlerin dün akşam saatlerinde Kufeyir'deki üste toplantı yaptıkları belirtildi.

Neler yaşandı?

Neler yaşandı?

Fotoğraf: Hikmet Durgun / Sputnik

Al Jazeera'den Ece Göksedef'in bölgedeki kaynaklardan edinerek aktardığı habere göre askerlerden birisi yaralı.

Olay şöyle gelişti:

El Bâb'ın yaklaşık 3 kilometre kuzeybatısında bulunan Kufeyir tepesinde konuşlanan özel kuvvetlere bağlı çavuş rütbesindeki iki astsubay, yanlarında Türkmen tercümanla birlikte Dâna bölgesine doğru arabayla yola çıktı. 

Kufeyir tepesiyle Dâna'nın arası yaklaşık bir buçuk kilometre. Özel kuvvetlere bağlı askerler bölgede sıklıkla keşif için arabayla gidiş geliş yapıyor. Dâna çevresinde IŞİD'le çatışmalar sürüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pusu kurulmuş

Pusu kurulmuş

El Bâb'dan gelen IŞİD mensupları, Kufeyir-Dâna arasındaki yola gelerek Çarşamba sabaha karşı saklandı. Gün içinde yoldan geçen iki asker ve bir tercümana pusu kurarak kaçırdı.

IŞİD mensupları arabayı durdurmak için ateş etti, bu sırada Türk askerlerden biri yaralandı. Askerin yaralı olarak kaçırıldığı bilinse de son durumuyla ilgili bilgi yok. Kaçırılan iki astsubay ve tercümanın Rakka'ya götürüldüğü tahmin ediliyor.

Özel kuvvetlere bağlı yaklaşık 100 askerin konuşlandığı Kufeyir tepesi, Hazvan köyüne bağlı ve sivillerden tamamen arındırılmış durumda. 24 Kasım'da Suriye rejimine ait jetler de Kufeyir bölgesine hava saldırısı yapmış, dört Türk askeri şehit olmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mehmet KORKMAZ

Umarım video falan yayınlanmaz ve sağ salim kurtulurlar

Pasif Kullanıcı

AMİN

Düşünen Adam

Yarın bir gün biz de asker olacağız.Ulan biz kendi vatani görevimizi şerefle yerine getirmek için kıvanç duyarken, gidip Suriyeyle mi uğraşcaz, yoksa İslam'ı... Devamını Gör

raheanne

Deme öyle, böyle yapılarak askerlikten korkutusunlar bizleri, bir bedelli çıkartsınlar pat geçen senekine kıyasla %50 daha fazla başvuru var! orada şehit düş... Devamını Gör

Turtles Can Flyy

Allah askerlerimizi korusun