Görüş Bildir
Haberler
IŞİD'den ABD'ye 24 Saat İçinde İkinci Tehdit

IŞİD'den ABD'ye 24 Saat İçinde İkinci Tehdit

Onedio Medya
19.11.2015 - 22:47 Son Güncelleme: 19.11.2015 - 22:54

Fox News televizyonu, terör örgütü IŞİD'e ait olduğu iddia edilen ve Beyaz Saray'a yönelik tehditler içeren bir video yayınladı. Videoda, kimliği belirsiz iki kişinin, 'Fransa ilkti, sırada Washington var' diyerek ABD'yi tehdit ettiği görülüyor. IŞİD, daha önce paylaştığı bir video ile de New York'u hedef alacağı tehdidinde bulunmuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Video, Paris saldırılarının görüntülerinden yapılan montajla başlıyor, akabinde elinde silah olan sakalı bir adam Fransa'ya hitaben, 'Sizden başladık, sözde beyaz olan sarayla bitireceğiz. Bu sarayı ateşimizle siyaha dönüştüreceğiz' diyor.

24 saatte ikinci video

Bunun son 24 saatte alınan ikinci video olduğu belirtilirken, ilk videoda New York'a ve Times Meydanı'na yönelik saldırı tehditlerinden bahsediliyor.

Videonun orijinal olup olmadığının incelendiği, videoda şiddet sahnelerinin yer almamasının, videonun IŞİD'e ait olduğu konusunda şüpheler uyandırdığı kaydedildi.

Bu tür videoların eski çekimler kullanılarak hızlı şekilde üretildiğini söyleyen New York Polis Şefi William Bratton, Fox News'a yaptığı açıklamada, 'Teröristler korku havası yaratmaya çalışıyor. Biz korku içinde yaşamayacağız' dedi.

Sputnik News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda