Görüş Bildir
Haberler
İş Hayatında Aranan Kişi Olmak İçin Uygulamanız Gereken Basit Ama Etkili 17 Tüyo

İş Hayatında Aranan Kişi Olmak İçin Uygulamanız Gereken Basit Ama Etkili 17 Tüyo

Gündelik hayat ve insan ilişkilerine kıyasla, tepeden tırnağa farklı iletişim stratejilerinin hakim olduğu iş dünyasında bir takım yazılı olmayan kanunlar var ki, insanı iki günde patronun da, çalışanların da en gözde elemanı yapar! Gelin, en kısa sürede iş arkadaşlarınızın gözüne girmenizi sağlayacak bu püf noktalara birlikte göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İştahlı olun.

1. İştahlı olun.

Yeni işinizde, işi öğrenene kadar geçen sürede kendinizi vasıfsız hissedebilirsiniz. Bunu telafi etmenin tek yolu, hevesli ve meraklı görünmektir. Öğrenmeye aç ve istekli göründüğünüz sürece kimse sizi bilgisizlikle suçlamayacak, mesleki yetersizliğinizi bir süre görmezden geleceklerdir.

2. Sahiplenin.

2. Sahiplenin.

Çalıştığınız şirket ya da kurumu kendinize ait farz edin. Yürüttüğünüz işin sonunda tüm başarı ve parayı kendiniz kazanacakmış gibi, olası bir başarısızlık veya ihmal durumunda ise kayıp doğrudan sizi etkileyecekmiş gibi düşünün.

3. Işık saçın.

3. Işık saçın.

İşlerin kötü gittiği zamanlarda olumsuzluklara odaklanıp ateşi körüklemek yerine, duruma hala umutla bakabilen insanlardan olmayı tercih edin. Pozitif kalabilmek, çevrenizdekilere güç ve umut aşılayabilmek, daima iş arkadaşlarınızı motive edebilecek enerjiye sahip olmak fark yaratır.

4. Çalışın, ve gösterin.

4. Çalışın, ve gösterin.

“Çalışıyormuş gibi görünmek” ve “çalıştığını göstermek” farklı kavramlardır. Çok çalışın, ancak bunu göstermekten çekinmeyin. Tüm gün çalışıp müdürünüz gelirken mola vermek, hiç çalışmıyormuş gibi algılanmanıza neden olabilir. Çalışkanlığınızı göz önünde bir yere koyun.

5. Açıklanabilir adımlar atın.

5. Açıklanabilir adımlar atın.

Bir konuda insiyatif alıyorsanız, daha sonra üstleriniz tarafından kararınızın sebebi sorulabilir. Yaptığınız işin daima mantıklı bir açıklaması olmalı, çünkü yalnızca akla yatkın bir amaç uğrunda yapılan hataya anlayış gösterilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ayak uydurun.

6. Ayak uydurun.

Farklı ülkelerin, farklı şehirlerin farklı kültürleri vardır. Yeni işinizde yeni bir kültürün içine adım atıyorsanız, alışık olmasanız da o kültüre uyum sağlamalısınız. Herkesin türkü dinlediği ortamda kulaklıkla Rihanna dinlemek, iş arkadaşlarınızın sizi benimseyip aralarına almalarına engel olur.

7. Not alın.

7. Not alın.

“Nasıl olsa unutmam” düşüncesiyle çıkılan yollar, genellikle akılda tutulması gerekenlerin birikip unutulmasıyla sonuçlanır. Önemli bir randevu ya da görev aldığınız anda telefonunuzun ajandasında tarih ve saat kurmayı ihmal etmeyin. Daima cebinizde taşıdığınız ufak bir not defteriniz, bu defterinizin ilk sayfasında da “Yapılacaklar” listeniz olsun.

8. Hazır bulunun.

8. Hazır bulunun.

Amirinizin karşısına çıkarken hazır bulunmaya çalışın. Üstleriniz, sizden yürüttüğünüz iş ile ilgili bilgi almak isteyecektir. Yanıtsız kalmak ya da hatırlayamamak, işe ilgisizlik göstergesi olarak algılanır. Yetkilisi veya sorumlusu olduğunuz görevi iyi takip etmelisiniz.

9. İşin hakkını verin.

9. İşin hakkını verin.

Eğer bir işi daha iyi yapabileceğinizin farkındaysanız, o işi daha iyi yapın. İş ahlakının en temel ilkesi, meslek gözetmeksizin yaptığınız işi elinizden gelen en iyi şekilde yapıyor olmaktır.

10. İzlendiğinizi bilin.

10. İzlendiğinizi bilin.

İş yerinde yalnız kaldığınızı zannettiğiniz zamanlarda, bir gizli kamera ile kayıt altına alınıyor olduğunuzu farz edin. Söz konusu iş ortamı olduğunda kimin, ne zaman, nereden sizi izlediğini bilmenize olanak yoktur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Dost edinin.

11. Dost edinin.

Tanıştığınız her yeni kişiye bir dostluk şansı vererek kısa sürede çevrenizi genişletebilir, işlerinizi kolaylaştıracak ilişkiler kurabilirsiniz. İş hayatında mümkün olduğunca az düşman, mümkün olduğunca çok arkadaş edinmek gerekir.

12. Yer, zaman, cümle seçin.

12. Yer, zaman, cümle seçin.

Bazı konuların açılmaması gereken yer ve zamanlar vardır. Aklınızdakini, doğru bir üslup takınarak, doğru kelimeleri kullanarak, doğru bir ortamda dışarı yansıtın. Üretimdeki düşüşten ötürü şirket faaliyetlerine ara vermenin tartışıldığı bir masa, maaşınıza zam istemek için doğru yer olamaz.

13. Görünüme önem verin.

13. Görünüme önem verin.

Dış görünümünüze, giyiminize, ve temizliğinize önem verin. Astlarınız, pasaklı ve dağınık görünümdeki birini ciddiye alma konusunda zorluk çekebilir. Tarzınız ve duruşunuzla, çevrenizdekilerin özel ve seçkin bir birey olduğunuzu bilmelerini sağlayın.

14. Mütevazı olun.

14. Mütevazı olun.

Bir başarı elde ettiğinizde alçakgönüllü olun ve ağırlığınızı koruyun. Başarıyı tüm ekibe, başarısızlığı kendinize mâl ederek, kişisel başarınızı iş arkadaşlarınızın gözüne sokmakla kazanacağınız saygı ve minnetten çok daha fazlasını elde edersiniz.

15. Tokgözlü olun.

15. Tokgözlü olun.

Maddi konularda ağırbaşlı olun. Maaş veya zam konularında sabırlı ve soğukkanlı kalmalısınız. Huzurlu bir çalışma ortamı ve yaptığınız işi sevmenin, maddiyat kadar önemli olduğunu unutmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Sözünüzün eri olun.

16. Sözünüzün eri olun.

Dakik olun, işe veya randevularınıza geç kalmayın. Bir konuda birine söz verirken seçici olun, ve eğer söz vermişseniz mutlaka sözünüzde durun.

17. Babacan olun.

17. Babacan olun.

Çalışanlarınızı ve iş arkadaşlarınızı kucaklayın. Devamlı olarak hata yaptığını gözlemlediğiniz kişilerin özel hayatlarında sıkıntılar yaşıyor olabileceğini unutmayın: Onları kolaylıkla kaybetmek yerine, dertlerini dinleyip yardım teklif ederek geri kazanabilirsiniz. Birini cezalandırmak söz konusu olduğunda, yaşanan olaya değil, kişinin niyetine bakarak karar verin. Yalnızca kötü niyet cezalandırılmayı hak eder.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
153
29
13
8
6
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?