Görüş Bildir
Haberler
İrlandalı Ünlü Sanatçı Sinead O'Connor Müslüman Olduğunu Açıkladı, Yeni Adı 'Şüheda Davitt'

etiket İrlandalı Ünlü Sanatçı Sinead O'Connor Müslüman Olduğunu Açıkladı, Yeni Adı 'Şüheda Davitt'

Yasin Arslan
25.10.2018 - 23:49 Son Güncelleme: 26.10.2018 - 16:27

Geçtiğimiz yıl intiharın eşiğinde olduğunu söylediği bir video ile gündeme gelen dünyaca ünlü İrlandalı kadın şarkıcı Sinead O'Connor, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Müslüman olduğunu açıkladı. 'Müslüman olduğum için gurur duyuyorum' diyen ünlü şarkıcı, adını da Şüheda Davitt olarak değiştirdi.

51 yaşındaki şarkıcı geçtiğimiz yıl yayınladığı bir videoda yalnız olduğundan ve intihar etmek istediğinden bahsetmişti👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Tüm kutsal yazıtlar bizi İslam'a götürüyor'

'Tüm kutsal yazıtlar bizi İslam'a götürüyor'

AA'nın Irish Post Gazetesi'ne dayandırdığı haberine göre, Sinead O'Connor sosyal paylaşım sitesi Twitter'da paylaştığı mesajlarda hayranlarına Katolik Hristiyanlığı terk ederek İslam'ı seçtiğini duyurdu.

O'Connor yaptığı paylaşımda, "Müslüman olduğum için gurur duyuyorum. Bu, her akıllı ilahiyatçının doğal olarak varacağı bir sonuç. Tüm kutsal yazıtlar bizi İslam'a götürüyor. İslam tüm diğer kutsal kitapları gereksiz kılıyor." ifadelerini kullandı.

O'Connor, Müslüman olduktan sonra adını da 'Şüheda Davitt' olarak değiştirdiğini duyurdu ve başörtülü fotoğraflarını paylaştı.

O'Connor, Müslüman olduktan sonra adını da 'Şüheda Davitt' olarak değiştirdiğini duyurdu ve başörtülü fotoğraflarını paylaştı.

Yeni adıyla Şüheda Davitt, Bakara Suresi'nde geçen Hazreti Musa'nın "Böyle cahillerden biri olmaktan Allah'a sığınırım" sözünü de yeni hesabından paylaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Davitt, ayrıca ezanı kendi üslubunda seslendirdiği bir video da paylaştı 📹

Sinead O'Connor, 1990'lı yıllarda Katolikliği seçerek Magda Davitt adını almıştı.

Sinead O'Connor, 1990'lı yıllarda Katolikliği seçerek Magda Davitt adını almıştı.

8 Aralık 1966, Dublin doğumlu olan İrlanda kökenli şarkıcı, söz yazarı ve besteci olarak da biliniyor. Bu güne kadar Bob Dylan'dan Bono'ya kadar, Fachtna O'Ceallaigh ve Marco Pironi gibi sanatçılarla birlikte çalışmalar yapan O'Connor, Nothing Compares 2 U adlı şarkısıyla 1990 yılında Grammy Ödülü'ne layık görüldü. Ancak ödülü reddetti. 

O'Connor, politik kimliğini sanatıyla birlikte ön plana çıkararak, ABD ve savaş karşıtı bir çizgi izledi. 1992 yılında Papa II. Jean Paul'ün katolik kilisesindeki cinsel tacize sessiz kalmasını protesto için Papa'nın bir fotoğrafını televizyon kameralarının önünde yırtmasıyla dindar kamuoyunun tepkisini çekti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1161
465
204
161
65
48
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Ateist olarak fikir,inanç özgürlüğünden bahsediyorsunuz ancak müslüman olan birine tahammül edemiyorsunuz gerçekten çok ilginç. Ortadoğu'da siz insanların ge... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Çoğunuzun araştırdığı sorguladığı yok. Herhangi bir bilime ait bir kitabı bir kere okuyarak nasıl ki "ben bu alanda bilgi sahibiyim" diyemezseniz bir kereliğ... Devamını Gör

Viyol10sel

Objektif ve realist bir şekilde dinler tarihini araştırıp üç büyük dini ve kitabını okuyan birinin herhangi bir dine inanması imkansız. Bu abla da büyük çoğu... Devamını Gör

coksoverhepsover

İlk defa sana hak veriyorum çukulatam ama yarısına kadar ,''ırk, dil, din, mezhep, cinsiyet ayrımcılığına da karşıyım. Galiba ben her şeye karşıyım :))''demi... Devamını Gör

sebastiaan

İ N S A N L A R I N G Ö R Ü Ş L E R İ N E S A Y G I D U Y U N ''A R T I K'' , ,