Görüş Bildir
Haberler
iPod Classic Tarih Oldu

iPod Classic Tarih Oldu

Batuhan
10.09.2014 - 14:52

Apple, bir zamanlar satış rekorları kıran MP3 çalarına sessizce veda etti. İlk kez 2007'de sunulan iPod classic, Apple Store'dan kaldırıldı.

Apple'ın yedi yıl önce piyasaya sürdüğü ve yıllarca en çok satan ürünleri arasında yer alan iPod Classic tarihe karışıyor. Cupertino'da gerçekleştirilen etkinliğinde iPhone 6 ve Apple Watch'u sunan Apple, artık antika haline gelen iPod Classic'i de üretmeme kararı aldı.

Apple'ın dün gerçekleştirilen büyük etkinliği öncesi geçici olarak kapanan Apple Store, etkinlik sonrası tekrar açıldığında iPod Classic ürün seçenekleri arasından kaldırılmıştı. En çok satan MP3 çalar olan iPod Classic, 2007'de piyasaya sürülmüştü.

iPod Touch'ın geleceği belirsiz

160 GB belleğe kadar çıkan ve 40 bin parça saklayabilen iPod Classic, satışların tavan yaptığı 2009 yılında 54.83 milyon nakliyat rakamına ulaştı. iPod Classic, ilk iPhone'un sunulmasından 7 ay sonra piyasaya sürülen iPod Touch ile düşüşe geçti. iPod 5 ile sunulan yeni versiyonuna kadar büyük bir değişim geçirmeyen iPod Touch da Apple'ın geleceği belirsiz ürünleri arasında.

Apple, Haziran ayında iPod Touch modellerini yeni bir arka kamera ve yeni renk seçenekleriyle tekrar sunarken, iPod satışları 2014'ün ilk üç çeyreği sonunda sadece 12 milyonda kaldı.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/ipod-cl...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0