Görüş Bildir
Haberler
iOS 8′in Gizli Özellikleri

iOS 8′in Gizli Özellikleri

Hüseyin Şen
08.06.2014 - 04:49 Son Güncelleme: 08.06.2014 - 11:28

iOS 8′in Gizli Özellikleri

  • Apple’ın iPhone 4 tanıtımıyla birlikte hayatımıza kattığı FaceTime yani görüntülü görüşme özelliğinde artık çağrıyı bekletebiliyoruz. FaceTime’ı sık sık kullanan kullanıcılar için oldukça gerekli olan bu özellik iOS 8 ile birlikte Apple kullanıcılarına sunuluyor.

  • iOS 8 ile birlikte kameraya da birçok özellik eklendi. Uygulamalarda kullandığımız zamanlayıcı, ayrı ayrı fokus ve pozlama ayarı ve hızlandırılmış video kaydını artık iPhone’umuzdaki kameradan da yapabiliyoruz.

  • Apple iOS 8 ile birlikte Safari uygulamasındaki güvenliği de arttırdı. Arama yapan kullanıcıların arama bilgilerinin takip edilmesini engelleyen DuckDuckGo servisini Safari’ye ekledi. Bu servis ile kullanıcıların kişisel bilgileri reklam siteleri gibi sitelere verilmemiş oluyor.

  • Belki de iOS 8′deki en önemli özellik, uzun süredir Android kullanıcılarının kullandığı bir özellik olan hangi uygulamanın pili ne kadar kullandığını görebilimemiz. Pil kullanımını aktif olarak kontrol ederek pil tasarrufu sağlayabileceğiz.

  • Siri’ye hala Türkçe gelmemesine rağmen artık mesajlarımızı iPhone’a söyleyerek yazabiliyoruz. Türkçe dikte özelliği ile araba kullanırken veya ellerimiz doluyken mesajlarımızı, notlarımızı artık çok daha hızlı bir şekilde yazabileceğiz. Apple’ın Türkiye’ye verdiği önemin gittikçe artmasıyla önümüzdeki iOS sürümlerinde Türkçe konuşabilen Siri’yi görmemiz çok büyük bir olasılık.

  • Yukarıdaki özelliklerin yanında not uygulamasında geliştirmeler, Çinli kullanıcılar için Ay takvimi, görme engelliler için özel klavye, tahmini varış süresi hesaplayabilme gibi birçok yenilik de iOS 8 ile birlikte cihazlarımıza geliyor.

Beta 1 sürümü geliştiricilere sunulan iOS8′in Eylül ayında son kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Kaynak: http://www.ceptelefonun.com/ios-8%E2%...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın