Görüş Bildir
Haberler
iOS 8.3, CarPlay Desteğiyle Gelecek

iOS 8.3, CarPlay Desteğiyle Gelecek

Onedio Medya
10.02.2015 - 10:09 Son Güncelleme: 10.02.2015 - 10:18
İçeriğin Devamı Aşağıda

Apple merakla beklenen ve iPhone’ları araç içi multimedya sistemi sistemi haline getirecek, hatta arabanızı biraz da akıllı otomobil seviyesine yakınlaştıracak CarPlay sistemini iOS 8.3 işletim sistemiyle geleceğinin sinyallerini verdi.

Son kullanıcılara henüz yansımamış olsa da iOS 8.2 işletim sistemi Beta 5 sürümünün ardından son kullanıcıyla buluşmaya neredeyse hazır. Ancak Apple işletim sistemi konusunda hız kesmiyor ve geliştiricilere iOS 8.3 Beta’nın kapılarını açtı. Bununla birlikte Swift diliyle kodlama yapılabilen Xcode’un güncellenen versiyonu Xcode 3.6 yayınlandı.

CarPlay özelliği kablosuz olarak otomobilinizle konuşarak çalışacak. Bildiğiniz gibi 2014 yılında CarPlay destekleyeceğini açıklayan bazı otomotiv şirketleri bulunuyordu. Bu otomobillerin piyasaya çıkışı ve iOS 8.3 ile birlikte Apple arabalarımızın içine de giriş yapmış olacak. CarPlay seçeneği, Settings bölümü altında belirecek ve ayrı bir uygulama kurulmayacak.

iOS 8.3 Beta, Gmail hesabını kullanan kullanıcılarla ilgili önemli bir geliştirme yapmış ve Google’ın Gmail için güvenlik önlemlerinden biri olan çift faktör login seçeneğini işletim sisteminin içine entegre etmiş.

iOS 8.3 Beta ile beraber ekran klavyesi de geliştirilmiş. Bazı minör geliştirmeler var ancak CarPlay desteğinin bu versiyon güncellemesi için ana sebep olduğu şimdilik kesin gibi gözüküyor. Apple’ın CarPlay ile otomobil içinde artık telefonunuzu cebinden çıkarmak zorunda kalmayacağınız bir kullanım vaat etmesi de trafikteki güvenliği kesinlikle artıracak bir gelişme.

Webrazzi

Kaynak: http://webrazzi.com/2015/02/10/apple-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0